کرمان رصد

آخرين مطالب

بیوگرافی و عکس‌ها و زندگی علی دهکردی (تصاویر) اجتماعي

بیوگرافی و عکس‌ها و زندگی علی دهکردی (تصاویر)
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - علی دهکردی بازیگر قدیمی و محبوب سینما و تلویزیون است که با بازی خوبش در نقش یک جانباز شیمیایی در فیلم «از کرخه تا راین» ابراهیم حاتمی کیا، اثری ماندگار از خود بر جای گذاشت. وی تا کنون در فیلم‌ها و سریال‌های بسیاری ایفای نقش کرده است. برای آشنایی بیشتر با فعالیت‌ها و بیوگرافی علی دهکردی این مقاله را دنبال کنید.

کرمان رصد

بیوگرافی علی دهکردی علی دهکردی با نام کامل علی اسماعیل پور دهکردی، بازیگر سینما و تلویزیون متولد 17 آبان 1344 در شهرکرد است. آقای دهکردی تا پایان مقطع دبیرستان در شهرکرد زندگی کرده و پس از اخذ دیپلم در سال 1363 وارد دانشگاه تهران می‌شود و در رشته هنر‌های نمایشی با گرایش گارگردانی و بازیگری شروع به تحصیل می‌کند. او فارغ التحصیل بازیگری و کارگردانی از دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران است.
ورود به این عرصه و شروع فعالیت دهکردی می‌گوید: “ دبیرستان که می‌رفتم وارد گروه تئاتر اداره ارشاد اسلامی شهرمان شدم و شاید همین اتفاق ساده بود که مسیر زندگی ام را به سمت بازیگری سوق داد “ او هچنین در دوران دانشجویی در نمایش‌های مختلفی حضور پیدا کرد، ولی اولین تجربه جدی و حرفه‌ای اش بازی در فیلم شانزده میلیمتری گلن به کارگردانی مهدی ودادی و پس از آن سریال مهر و ماه به کارگردانی حمید لبخنده بود. وی بازی در سینما را با فیلم از کرخه تا راین ابراهیم حاتمی کیا در سال 1370 شروع کرد.

کرمان رصد

ازدواج و خانواده علی دهکردی در سال 1368 با خانم آفرین چیت‌ساز (روزنامه نگار) ازدواج کرد. اما این زوج در سال 1381 از همدیگر جدا شدند. بد نیست بدانید آفرین چیت ساز در سال 1395 با حکم دادگاه، به اتهام اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت و ارتباط با دولت‌های بیگانه، به تحمل 10 سال حبس تعزیری محکوم شده است. دیگر علایق آقای دهکردی علاوه بر بازیگری از همان دوران کودکی تا به امروز به نقاشی، خط، موسیقی و عکاسی هم علاقه داشته است و به قول خودش گاهی چیز‌های شبیه شعر هم می‌نویسد.

کرمان رصد

شغل دوم تنها شغل علی دهکردی بازیگری است. او گفته “خیلی متوقع نیستم و درآمد دیگری از شغل دومی ندارم. یکی دو سال هم است که تهیه کنندگان پولمان را نمی‌دهند. به تهیه‌کننده هم فشار زیادی نمی‌شود آورد، زیرا او هم مقصر نیست. با این حال ناراضی نیستم و ناشکری هم نمی‌کنم. “ سینما یا تلویزیون از دیدگاه علی دهکردی «به این سوال اگر بخواهیم عادلانه پاسخ دهیم کار سختی است. متاسفانه یک قضاوت سطحی محتوایی نسبت به کار‌های تلویزیونی وجود دارد. من در یک تعریف واقعی رسانه‌ای تفاوت خاصی بین این دو قائل نیستم.»

کرمان رصد

فعالیت‌های علی دهکردی فیلم شناسی (1371) از کرخه تا راین (ابراهیم حاتمی کیا)
(1372) پاییز بلند (منوچهر عسگری‌نسب)
(1373) روز شیطان (بهروز افخمی)
(1374) شیخ مفید (فریبرز صالح)
(1374) ماه و خورشید (محمدحسین حقیقی)
(1374) عبور از خط سرخ (جمال شورجه)
(1375) خلبان (جمال شورجه)
(1375) ماه و خورشید (محمدحسین حقیقی)
(1375) سجده بر آب (حمید خیرالدین)
(1381) گاهی به آسمان نگاه کن (کمال تبریزی)
(1382) سلام (جواد ارشاد)
(1386) آن مرد آمد (حمید بهمنی)
(1387) تاکسی نارنجی (ابراهیم وحیدزاده)
(1389) اخراجی‌ها 3 (مسعود ده نمکی)
(1390) تلفن همراه رئیس جمهور
(1392) فردا (ایمان افشاریان و مهدی پاکدل)
(1395) دریاچه ماهی (مریم دوستی)
مجموعه‌های تلویزیونی (1369) مهر و ماه
(1370) قابیل (حمید تمجیدی)
(1371) مزد ترس
(1374) شیخ مفید (فریبرز صالح)
(1376) در قلب من
(1375–1377) تصویر یک رؤیا
(1377) شرکت
(1381) مهر خاموش
(1382–1379) آتش و شبنم
(1384) عشق گمشده
(1385) آخرین گناه
(1387) شیخ بهایی
(1387) مسافر زمان
(1389) ملکوت
(1393) پرده‌نشین (بهروز شعیبی)
(1393) جلال‌الدین
(1394) میکائیل (سیروس مقدم)
(1394) معمای شاه

کرمان رصد

از معمای شاه و نقش شما در این سریال آغاز کنیم. اگر نقش سعید در از کرخه تا راین را نقطه عطف اول در کارنامه هنری تان تصور کنیم، آیا نقش آیت الله سیدمحمود طالقانی می‌تواند نقطه عطف دوم باشد؟
از زاویه نگاه شخصی من، بخش اعتباری و افتخاری بازی کردن در نقش این شخصیت برایم خیلی اهمیت بیشتری دارد تا انعکاس ملی، حرفه‌ای و صنفی آن. نتیجه یک اثر تلویزیونی، سینمایی یا تئاتری به شکل کامل و مستقیم به خود بازیگر و حتی نوع، شکل و شرایط نقش بستگی ندارد. به حاصل و نتیجه کلی‌ای وابسته است که اثر خلق می‌کند. برای من نه به عنوان بازیگر که حتی یک شهروند ایرانی که نوجوانی اش را در انقلاب گذرانده و به نوعی با آن به بلوغ اجتماعی رسیده، شخصیتی مثل آیت الله طالقانی اعجاب آور و افسانه‌ای است.
گرفتن یک عکس در کسوت و با گریم آیت الله طالقانی هم برایم جذاب بود، دیگر چه برسد به بازی در نقش ایشان. گاهی برای یک بازیگر این موقعیت پیش می‌آید که یک نقش ویژه را بازی کند؛ برای من هم تا امروز این اتفاق چند بار افتاده است. مثلا نقش شهید دوران را بازی کردم که یکی از پرافتخارترین خلبانان ایرانی است و هنوز بسیاری از رکورد‌ها و افتخارات نظامی اش شکسته نشده است.
برای نسل من بخش حسی و باطنی این نقش‌ها بسیار قوی‌تر و پررنگ‌تر است نسبت به موفقیت‌های بیرونی و تجاری اش. من و هم نسلانم در کار‌های موازی و همزمان ناخودآگاه به سمت کار‌های حسی می‌رویم. نقش آیت الله طالقانی در معمای شاه با این که جانبی است و حضور طولانی و پررنگی در جریان داستان ندارد، اما فکر می‌کنم حتی گرفتن یک عکس یادگاری با چهره این شخصیت هم مغتنم و با ارزش است.
با توجه به شخصیت ملی و فراجناحی مرحوم آیت الله طالقانی نگران بازتاب ها، واکنش‌ها و احیانا انتقادات پس از پخش و دیده شدن سریال نبودید؟
بیشترین عاملی که سبب نگرانی ام بود ادای حق مطلب درباره شخصیت ایشان است. شاید در بین چهره‌های سیاسی قبل و بعد از انقلاب مرحوم طالقانی شرایط خاص و ویژه‌ای داشته باشد. هم در بحث مبارزاتی که روایت است همیشه یک ساک کوچک را در خانه آماده داشته برای رفتن به زندان و هم این که محبوب قلوب همه طیف‌های سیاسی و جناحی و اقشار مختلف مردم بوده است.
واقعیت این است که فکر کردن به این مسائل نگرانم می‌کند، اما بخش عمده‌ای از نتیجه اثر هم به نگاه سازنده اش بستگی دارد که جایگاه این شخصیت بزرگ را در جریان داستان چگونه تعریف و تبیین کند. خوشبختانه چیزی که استنباط من تا به امروز بوده اتکای کامل سریال به مستندات تاریخی است. مثلا سکانس بازجویی ایشان در ساواک درست شبیه مکتوباتی است که توسط منشی ساواک به ثبت رسیده است. با این حال، با همکاری کارگردان و با حضور پیوسته فرزند مرحوم طالقانی و توضیحات و راهنمایی هایش یک مقدار جرات و توان اجرایی پیدا کردیم.
تا به حال نفش منفی هم بازی کرده اید؟
خیلی کم، یکی دو تله فیلم بوده و… همین. اتفاقا خودم نقش‌های منفی را خیلی دوست دارم. به طور مثال وقتی یک فیلمنامه پیشنهاد می‌شود و در آن نقش یک دزد وجود دارد می‌گویم همین نقش را به من بدهید، اما پاسخ می‌دهند که نه، اصلا نمی‌شود. بعد هم نقش پلیس را به من می‌دهند. خودم فکر می‌کنم از لحاظ اجرایی توانایی بازی در نقش‌های منفی را دارم، اما متاسفانه پیشنهاد نمی‌شود. البته شخصیت‌های دووجهی و خاکستری‌ای بوده اند که بازی شان کرده ام، مثل نقش شاه عباس در سریال شیخ بهایی. اگر شرایطش مهیا شود که منفی به معنای واقعی اش را بازی کنم چراکه نه!
سعی و تلاش تان در تجربه نقش‌های متفاوت قابل کتمان نیست، اما باز هم مردم بیشتر شما را با نقش‌های مثبت به یاد می‌آورند. اصولا نقش‌های دلخواه تان چه ویژگی‌هایی دارد؟
این اتفاق نه برای من که برای هر بازیگر دیگری ممکن است رخ دهد. حسرت بازی در نقش‌های متفاوت در تئاتر بیشتر بر دلم مانده است. بازیگری روی صحنه نمایش لذت بیشتری دارد تا بازی کردن در نقش‌های تصویری. همیشه برای نقش آفرینی در نقش‌های غیرتکراری حسرت دارم تا ولع بازی در قالب شخصیت‌هایی که قبلا تجربه شان کرده ام. به نظرم آزاردهنده‌ترین مساله برای یک بازیگر، بازی کردن نقش‌هایی است که فراز و نشیب ندارد. یعنی امکان عرض اندام حرفه‌ای و فنی را به بازیگر نمی‌دهد و نقش طوری نوشته شده که او مجبور است فقط آن را هدایت کند. منظورم از نقش بی فراز و نشیب و یکنواخت این نیست که یک بازیگر ساکت بوده و تحرک نداشته باشد، بلکه مرادم راوی بودن صرف او برای نقش است.
با من موافق هستید که سال هاست تحت تاثیر و در زیر سایه نقش جانباز فیلم از کرخه تا راین هستید؟
بله، کاملا درست است، اما خب ارزشش را داشت. همان نقش ماندگارم کرد. همین امروز هم که بخواهم بازیگری را کنار بگذارم راضی ام که لااقل چند نقش ماندگار دارم. نقشم در از کرخه تا راین به تنهایی برای ماندگار شدنم کفایت می‌کند. همه چیز بعد از این فیلم تحت تاثیر نقشم قرار گرفت. من بعد از این فیلم و با فاصله‌ای نه چندان دور در روز شیطان بهروز افخمی حاضر شدم که اتفاقا تجربه خوبی بود و نقشم را هم خیلی دوست داشتم، اما کارم دیده نشد. گویا در سایه نقش قوی از کرخه تا راین ماند.
چرا باوجود تجربه موفق با حاتمی کیا در کرخه از راین همکاری تان ادامه پیدا نکرد؟
راستش صحبت همکاری در یکی دو فیلم دیگر هم مطرح شد و حتی با هم صحبت کردیم، اما گویا حاتمی کیا ملاک‌هایی مانند سن، ظاهر و شرایط فیزیکی را در نظر داشت که با من مطابقت نمی‌کرد. با این حال خیلی برای حاتمی کیا احترام قائل هستم و در سینما او را به نوعی، ولی نعمت خود می‌دانم. کاملا هم به او حق می‌دهم که آن قدر به شخصیت سعید علاقه داشته باشد که نخواهد از بازیگرش در نقش دیگری استفاده کند. شاید من هم اگر کارگردان بودم دیگر با بازیگر شخصیت محبوبم همکاری نمی‌کردم و می‌گذاشتم در همان شرایط باقی بماند.
شما ابتدا و میانه دهه 70 چه در تلویزیون و چه در سینما بازیگر فعالی بودید، اما در میانه دوم این دهه و دهه 80 کم کار شدید. چرا؟
بخشی از این موضوع برمی گردد به بحث شرایط کاری ما در بازیگری. یک بازیگر در برخی مقاطع سنی اش در یک برزخ گرفتار می‌شود، به این معنی که نه جوان است که نقش جوانان را بازی کند و نه میانسال. یک زمانی هم ولع بازی کردن مداوم در من افول کرد. متاسفانه شرایط باعث شده بازیگری از جریان هنری زندگی به جریان شغلی تبدیل شود. در دوره‌ای دیدم که نمی‌توانم از بازیگری به آن مفهوم واقعی اش لذت ببرم. نقش‌ها ساده و ابتدایی نوشته می‌شد و از استاندارد‌های لازم سلامت فکری و روانی فاصله می‌گرفت. این‌ها باعث می‌شود یک بازیگر از کار فاصله بگیرد و ترجیح دهد در طول سال در یکی دو اثر قابل توجه حضور داشته باشد.

کرمان رصد

منبع: ستاره

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/664941/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

12 سفر کم سابقه

تعمیق روابط در قازان

رقابت شانه‌به‌شانه ترامپ و هریس

ارسال پیامک‌های تهدیدآمیز حجاب در اصفهان

تجمع 130 نفره طرفداران طرح صیانت

رویای باورنکردنی طالبان؛ می‌خواهیم میزبان جام جهانی شویم!

تغییرات بزرگ در استقلال/ مدیرعامل هم تغییر کرد/ موسیمانه در کنار سعید آذری

دعوت النصر عربستان به جام جهانی باشگاه‌ها

گفتگو با نصرالله قادری، کارگردان، منتقد، نویسنده و مدرس شناخته شده تئاتر کشور | اندیشه بدون هنر ماندگار نیست

پرسپولیس نیازمند تقویت خط حمله/ درویش هواداران را سورپرایز خواهد کرد؟

بیوگرافی سیدهاشم صفی الدین

پرسپولیس از استقلال جلو زد!

تغییرات جدید در واریز یارانه به مددجویان بهزیستی و کمیته امداد

دستور سرمربی استقلال به دستیاران

سعید آذری مدیرعامل استقلال می‌شود؟

بیرانوند از لیست دائمی پرسپولیس خارج شد/ ناله های علی بیرو اشک همه را درآورد/ غلط کردم!..

نماز جمعه نصر،  دشمنان را مبهوت و مقهور میدان نرم خودش کرد

جدیدترین خبر از قیمت 8 هزار تومانی بنزین از زبان سخنگوی ستاد بودجه

فعالیت گروه یادداشت‌ نویسی اندیشه‌ ورزانه در پژوهشکده باقرالعلوم علیه‌السلام

فیلم| برگزاری دوره آموزشی نظام جامع اندیشه اسلامی در مدرسه علمیه سردارین قزوین

علائم کم خونی را بشناسید

جدول فرمول افزایش حقوق بازنشستگان در آبان 1403

دستیابی به انرژی سبز با کمک هوش مصنوعی امکان‌پذیر می‌شود

شکایت یک مادر از هوش مصنوعی «Character.AI» و گوگل به دلیل خودکشی پسرش

مراسم تجلیل از برگزیدگان مسابقات والیبال ویژه خانواده معزز شهدا و ایثارگران

جلسه هماهنگی احراز پرونده‌های ماده 87 و شورای تأمین در اردبیل برگزار شد

کلنگ زنی پرورشگاه دخترانه معین زاده رفسنجان

عکس/ رخ نمایی محمدرضا گلزار در یک باشگاه ورزشی

نوسازی متوازن محله در بافت‌های فرسوده

مسعود شجاعی، سرمربی جدید مس رفسنجان

شرکت ملی مس با اجرای طرح «کیمیا» عزم جدی برای تولید و توسعه دارد

اولین دستمزد محمدرضا گلزار در سینما چقدر بود

واحد چهارم گازی شرکت گهر انرژی سیرجان با شبکه سراسری سنکرون شد

رضا جعفری: اجازه نمی‌دهیم مشکلات مالی به ملوان ضربه بزند

آغاز کار مسعود شجاعی در مس رفسنجان از هفته آینده

برای داشتن مغز سالم در پیری چکار کنیم؟

جانشین محرم مشخص شد؛ سرمربی لالیگایی در راه مس

حضور محمد خاتمی در گلزار شهدای اردکان +عکس

زمان همکاری مسعود شجاعی با تیم جدیدش اعلام شد

شجاعی؛ انتخاب «منطقی» مس رفسنجان براساس «استاندارهای باشگاه»

تجلیل از خانواده های شهدای وحدت و امنیت در کرمان

مسعود شجاعی سرمربی بعدی مس رفسنجان خواهد بود

شجاعی در آستانه سرمربیگری مس رفسنجان

صدرنشین لیگ یک سرمربی ندارد!

نتیجه بازی فرش‌آرای مشهد و گهر زمین سیرجان در لیگ برتر فوتسال | بازگشت مجدد فرش به قعر

فیلم/رضا گلزار: با اولین دستمزدم که 7 میلیون تومان بود، رفتم ساعت‌فروشی پیمان معادی

مسعود شجاعی در آستانه بازگشت به لیگ برتر

مسعود شجاعی در یک‌قدمی مس رفسنجان

در مسیر کارآمدی کارت کیشوندی

معاینه رایگان کیشوندان توسط هیات پزشکی ورزشی در هفته تربیت بدنی