امکان تبدیل سیستان و بلوچستان به قطب پسته و انار/ برندسازی حلقه مفقوده تولید استان
اجتماعي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: پسته و انار از محصولات ویژه استان سیستان و بلوچستان میباشند که به دلیل شرایط بسیار مطلوب آب و هوایی منطقه و استفاده کم از سم و کود از کیفیت بالایی برخوردار هستند.
به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، سعید نارویی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: پسته و انار از محصولات ویژه استان سیستان و بلوچستان میباشند که به دلیل شرایط بسیار مطلوب آب و هوایی منطقه و استفاده کم از سم و کود از کیفیت بالایی برخوردار هستند.
وی افزود: 2 هزار و 400 هکتار از باغات سیستان و بلوچستان را انار تشکیل میدهد که حدود 2هزار و 100 هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.
وی تصریح کرد: انار سنگان تولید باغات سیستان و بلوچستان به دلیل درشتی میوه و مقاوم به آفتاب سوختگی، شهرت خاصی دارد و از دیگر ارقام عمده انار کشت شده در استان ملس ساوه، شیرین شهوار، بی هسته، گلابی، شیشه کپ فردوس و رباب نیریز و کیانی میتوان نام برد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در رابطه با آغاز برداشت پسته استان نیزگفت: بیش از 11 هزار هکتار از باغات سیستان و بلوچستان به کشت پسته اختصاص دارد که 9 هزار و 700هکتار آن بارور و بقیه غیربارور است.
نارویی با بیان اینکه از هر هکتار سطح باغات پسته استان به طور متوسط یک تن و 50 کیلوگرم محصول پسته خشک برداشت میشود، گفت: تا پایان مهرماه بیش از 10هزارتن محصول پسته خشک برداشت و روانه بازار مصرف شود.
وی در پایان افزود: سیستان و بلوچستان با تولید بهترین و با کیفیتترین انار و پسته یکی از مهمترین قطبهای تولید این محصولات در کشور است و خوشبختانه روند توسعه این باغات در استان ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل عدم برند سازی، محصولات کشاورزی این استان به نام استانهای دیگر معمولا به فروش میرود که نیازمند توجه بیشتر مسئولان برای برند سازی به نام خود استان هستند.
-
سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۷:۱۹
-
۸ بازديد
-
-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/662112/