کرمان رصد

آخرين مطالب

واشنگتن‌پست: دست‌اندازهای تازه پزشکیان را از پروژه‌ کلیدیش منحرف کرد؟ مقالات

واشنگتن‌پست: دست‌اندازهای تازه پزشکیان را از پروژه‌ کلیدیش منحرف کرد؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
دیپلمات‌ها و مقامات منطقه می‌گویند، بعید است که تحولات اخیر در مورد موشک‌های بالستیک، تلاش‌های مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران را برای خارج کردن کشورش از انزوا منحرف کند، چیزی که یکی از دیپلمات‌های عرب آن را «تنها گزینه» ایران توصیف کرد.
 از زمان به قدرت رسیدن در ماه ژوئیه، رهبری سیاسی جدید ایران علاقه خود را به تعامل مجدد با غرب نشان داده است، امری که می‌تواند روابط را بازسازی کند و تحریم‌ها را برای کشور کاهش دهد. 
تنها گزینه برای سیاست دو جاده‌ای
به نوشته واشنگتن پست، برای ایران، تعامل در حال حاضر دشوارتر از هر زمانی است. تهران عمیقاً درگیر مناقشه اسرائیل و لبنان است. توافق هسته‌ای در حال فروپاشی است. تحریم‌ها اقتصاد را فلج کرده است. و این هفته، ایالات متحده ایران را به ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه متهم و تحریم‌های جدیدی را اعمال کرد.
با این حال، دیپلمات‌ها و مقامات منطقه می‌گویند، بعید است که تحولات این هفته تلاش‌های مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران را برای خارج کردن کشور از انزوا منحرف کند، چیزی که یکی از دیپلمات‌های عرب آن را «تنها گزینه» ایران توصیف کرد.
این دیپلمات که به طور منظم با مقامات ایرانی دیدار می‌کند و به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش فاش شود، گفت: «در این مورد، زمان به نفع ایران نیست. به نظر می‌رسد ایران مصّر بر ایجاد نوعی پیشرفت به سمت تعامل برای کاهش فشارهای داخلی و بین المللی است.»
زمانی که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه تحریم‌ها را اعلام کرد، مستقیماً به تلاش‌های دیپلماتیک ایران اشاره کرد.
بلینکن گفت: «رئیس‌جمهور جدید و وزیر امور خارجه ایران بارها گفته‌اند که می‌خواهند تعامل با اروپا را احیا کنند، می‌خواهند تحریم‌ها را کاهش دهند. اقدامات [به ادعای او] بی‌ثبات‌کننده‌ای مانند این دقیقاً نتیجه عکس خواهد داشت.»
با این حال، در مقایسه با مواضع گذشته کشورهای اروپایی که به ایران هشدار می‌دادند که انتقال موشک‌های بالستیک به روسیه یک «خط قرمز» در جنگ اوکراین است، تحریم‌ها ملایم‌تر از حد انتظار به نظر می‌رسند. این اقدامات عمدتاً هوانوردی غیرنظامی ایران را هدف قرار می‌دهد و ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا اجرایی شوند.
وزارت امور خارجه ایران ادعاهای مربوط به انتقال تسلیحات را یک «ترفند تبلیغاتی زشت و یک دروغ آشکار» دانست.
به ادعای نیکول گراجوسکی، یکی از اعضای موسسه کارنگی، قرارداد ادعایی موشک بالستیک با روسیه، که وزارت خزانه‌داری آمریکا مدعی شده مدت‌ها قبل از قدرت گرفتن پزشکیان مورد مذاکره قرار گرفته، نمونه‌ای از این است که چگونه سیاست ایران اغلب در دو جاده پیش می‌رود.
گراجوسکی، نویسنده کتاب «روسیه و ایران: شریک در مخالفت: از سوریه تا اوکراین» گفت: «در حالی که رهبری غیرنظامی ممکن است برای اصلاحات یا دیپلماسی فشار بیاورد، دستگاه نظامی و امنیتی اهداف بلندمدت خود را حفظ می‌کند، اغلب مستقل از بخش سیاسی.»
دشوارترین زمان برای تعامل
پزشکیان که تنها چند ماه از دوره ریاست جمهوری او می‌گذرد، با بحران‌های متعدد در داخل و خارج از کشور دست و پنجه نرم می‌کند.
جنگ غزه نزدیک به یک سال به طول انجامیده است و در این مدت اسرائیل تقریباً هر روز با حزب الله، قدرتمندترین گروه متحد ایران، تبادل آتش کرده است. در داخل کشور، اقتصاد ایران با چالش‌های متعدد مواجه است. و نارضایتی گسترده در مورد سیاست‌های داخلی همچنان ادامه دارد.
پس از ترور اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس، در تهران در ماه ژوئیه، ایران قول پاسخ «قاطعانه» داد. این برای بیش از یک ماه پیش بود. مقامات آمریکایی بر این باورند که هر روزی که می‌گذرد، احتمال وقوع یک حادثه بزرگ و تشدید تنش کاهش می‌یابد، اگرچه دارایی‌های نظامی اضافی آمریکا به عنوان یک عامل بازدارنده در منطقه باقی می‌ماند.
از زمان انتخاب پزشکیان، ایران به دولت بایدن نشان داده که به گفتگو علاقه‌مند است، اما مقامات آمریکایی منتظر نشانه‌هایی از حمایت مقامات بالاتر هستند.
شمشیر دولبه
یک مقام لبنانی که به طور منظم با تهران در ارتباط است و نخواست نامش فاش شود، گفت: «ایران با ایستادن در کنار روسیه در جنگش، از منافع و موجودیت خود دفاع می‌کند». این مقام گفت که جدیدترین تحریم‌ها علیه ایران بخشی از سیاستی برای قرار دادن آن تحت «فشار مداوم» است، اما اخیراً به‌نظر می‌رسد این رویکرد بازدهی نزولی به همراه داشته است.
او گفت: «این تحریم‌ها به شمشیر دولبه تبدیل شده‌اند» و افزود که آن‌ها اقتصاد و توانایی ایران برای قدرت‌نمایی را فلج کرده‌اند، اما همچنین روابط قوی‌تر با کشورهایی مانند روسیه را برای آن ضروری کرده‌اند.
ایران به پیشبرد برنامه هسته‌ای خود ادامه داده است، برخی کارشناسان غنی سازی اورانیوم از حضور در تیم‌های بازرسی منع شده‌اند و ایران آثار اورانیوم یافت شده در سایت‌های اعلام نشده را توضیح نداده است.
اما در جلسه شورای حکام این هفته در وین، رافائل گروسی، مدیر کل دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل متحد، گفت پزشکیان موافقت کرده که برای گفتگو در مورد بهبود همکاری‌ها دیدار کند. گروسی در بیانیه‌ای گفت: «من ایران را تشویق می‌کنم که چنین نشستی را در آینده‌ای نه چندان دور تسهیل کند تا بتوانیم گفت‌وگوی سازنده‌ای برقرار کنیم که به سرعت به نتایج واقعی منتهی شود».
هنگامی که خبرنگاران از او پرسیدند که آیا «آینده نه چندان دور» به معنای پس از انتخابات ایالات متحده است، گروسی پاسخ داد: «خیر، امیدوارم قبل از آن.»
احیای توافق هسته‌ای 2015 از اولویت‌های دولت بایدن بود. گفتگوها تا جایی پیشرفت کرد که در سال 2022 دو طرف در حال بررسی متون «نهایی» یک توافق احتمالی بودند، اما نتوانستند به آن دست پیدا کنند.
گشودن درهای به روی غرب؟
رئیس‌جمهور ایران با وعده‌هایی مبنی بر بهبود اقتصاد از طریق پایان دادن به انزوا، در رقابت‌های انتخاباتی شرکت کرد. و زمانی که او کابینه خود را تشکیل داد، انتصابات او نشان دهنده تأکید بیشتری بر دیپلماسی بود. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه پیشین، که توافق هسته‌ای 2015 را مذاکره کرده بود، به عنوان معاون راهبردی رئیس جمهور منصوب شد. و عباس عراقچی، دیپلمات حرفه‌ای و یکی دیگر از اعضای تیم مذاکره کننده هسته‌ای، وزیر امور خارجه جدید ایران است.
سینا عضدی، کارشناس مسائل ایران و مدرس دانشگاه جورج واشنگتن، درباره تشکیل دولت پزشکیان، گفت: «او همه افراد مناسب را در اختیار دارد. سوال این است که آیا او می‌تواند تایید رهبری را جلب کند یا خیر.»
عضدی گفت که در یک ماه گذشته به نظر می‌رسد که پزشکیان برای حفظ رهبری در کنار خود تلاش کرده است. اگر پزشکیان مورد انتقاد محافظه‌کاران ایرانی مخالف تعامل قرار گیرد، این رویکردی است که می‌تواند به خوبی برای او مفید واقع شود.
رهبری ماه گذشته برای کابینه پزشکیان سخنرانی کرد. او گفت: «ما مجبور نیستیم به دشمن امید داشته باشیم. برای برنامه‌های خود نباید منتظر تایید دشمنان باشیم. تعامل با همان دشمن در بعضی جاها متناقض این نیست. مانعی وجود ندارد.»
این اظهارات از سوی بسیاری به عنوان باز کردن دری برای گفتگوهای احتمالی با غرب تفسیر شد. اما رهبری در همان سخنرانی هشدار داد: «به دشمن اعتماد نکنید».
سوزان مالونی، مدیر برنامه سیاست خارجی مؤسسه بروکینگز و کارشناس مسائل ایران، گفت «همیشه اندکی فضا به دولت‌ها داده شده تا اوضاع را بسنجند و ببینند چه چیزی می‌توانند به دست آورد».
اما اینکه چه نوع معامله‌ای اصلاً ممکن خواهد بود، نامشخص است. او گفت: «چارچوب چیزی که 10 سال پیش کار می‌کرد، امروز اساساً قابل دستیابی نیست.»

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/655030/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پایان گروگانگیری 15 ماهه و بازگشت گروگان آزاد شده به کشور

آمادگی ایران برای مذاکرات شرافتمندانه

سرمقاله کیهان/ اظهاراتی که حاکی از «نفوذ» است

سرمقاله همشهری/ اعتکاف به مثابه رزمایش معنوی میلیونی

سرمقاله شرق/ قانون، توهم، کابوس

کشف 55 کیلوگرم تریاک در اندیشه شهریار

تولید قرص کلسیم نانویی برای پیشگیری از پوکی استخوان

گام مهم دانشگاه مینه‌سوتا در مقابله با آنفلوانزای پرندگان ‏

«رصدخانه ورا روبین» اولین عکس خود را گرفت

خودنمایی یک جرم بسیار درخشان کنار ماه

استان کرمان ظرفیت فعالیت در صنعت کاشی و سرامیک را دارد

تصاویر/ برگزاری جشن معنوی دیدار با پدران آسمانی در تربت جام

آیا می‌دانید چه چیزی باعث فساد بدن پس از مرگ می‌شود؟ / نکاتی که باید بدانید

تارتار به دنبال وینگر پرسپولیس

پایان گروگانگیری 15 ماهه و بازگشت گروگان به کشور

ستاره کم‌فروغ پرسپولیس در دوراهی اهواز – سیرجان

فولاد و گل گهر مشتریان ستاره کم‌فروغ پرسپولیس

مس رفسنجان، هوادار و سایپا در کمیته وضعیت محکوم شدند

پایان گروگانگیری 15 ماهه یک شهروند راوری در خارج از ایران

انهدام شبکه فروش مال غیر و استفاده از سند مجعول در کرمان

محکومیت تیم های فوتبال مس رفسنجان و هوادار در کمیته تعیین وضعیت

افزایش 30 درصد معتکفین در استان کرمان

پایان گروگان گیری 15 ماهه و بازگشت گروگان به کشور با عملیات اطلاعات سپاه کرمان! + عکس

پایان گروگانگیری 15 ماهه در کرمان

سازمان اطلاعات سپاه به گروگانگیری 15 ماهه در استان کرمان پایان داد

اطلاعات سپاه به گروگانگیری عجیب 15 ماهه پایان داد+ جزئیات و تصاویر

پایان گروگانگیری 15 ماهه کرمان

پایان گروگانگیری 15 ماهه ؛ این بار در کرمان!

کابوس 15 ماه اسارت مرد کرمانی در دخمه گروگانگیران/ او را از مرز خارج کرده بودند!

مرد کرمانی پانزده ماه اسیر گروگانگیرها بود

پایان یک گروگانگیری عجیب 15 ماهه+ جزئیات و تصاویر

اجرای 2091 کیلومتر شبکه گاز در استان کرمان؛ پوشش 88.7 درصدی روستاها

وقوع زمین‌لرزه در سیرچ کرمان

سرمقاله آرمان ملی/ اجماع ملی و رادیکال‌ها

التماس مذاکره، دیوانگی است نه رفتار شرافتمندانه و اصولی

سرمقاله اعتماد/ مقصر کیست؟

FATF قابل دفاع نیست پس خبر دروغ جعل کنید!

هم میهن: تصمیم نظام مذاکره‌ مستقیم با آمریکاست؟

سرمقاله ایران/ روابط ایران و روسیه در پرتو معاهده مشارکت جامع راهبردی

سرمربی کهنه‌کار مادریدیستا در اندیشه احیا تیم بدون خرید!/ بازگشت به عقب آنچلوتی با «سیستم 2-4-4»

سرمربی کهنه‌کار مادریدیستا در اندیشه احیا تیمِ بدون خرید!/ بازگشت به عقب آنچلوتی با «سیستم 2-4-4»

ماه گرگ، مریخ را بلعید!

صف آرایی 6 سیاره منظومه شمسی در آسمان شب‌های پایانی دی‌ماه

میعادگاه تداوم روحیه جهادی در جانبازان «ورزش» است

قیمت خودرو + جدول قیمت محصولات کرمان موتور امروز چهارشنبه 26 دی ماه 1403

اختصاص زمین برای پارک صنعتی در 2 ولایت افغانستان

بازداشت 4 گنج یاب در بردسیر استان کرمان

گلخانه‌های پرورش موز در ارزوئیه کرمان

همه برای حمایت از طرح‌های صنعتی دست به کار شوند

افتتاح نمایشگاه قوش تپه در فاریاب