کرمان رصد

آخرين مطالب

آقای رئیس‌جمهور! چاپلوسان را از خود برانید مقالات

آقای رئیس‌جمهور! چاپلوسان را از خود برانید
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - وطن امروز /متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
محمد رستم‌پور| نخستین گفت‌وگوی تلویزیونی و سفر استانی رئیس‌جمهور در فضایی صمیمی، خودمانی و بی‌تکلف برگزار شد و مثل همان روزهای تبلیغات انتخاباتی، مسعود پزشکیان را در همان قامت یک سیاستمدار دوست‌داشتنی و متواضع ترسیم کرد. رئیس‌جمهور همچنان اصرار دارد خودش باشد و تاکنون حداقل سه مرتبه تصریح کرده از تشریفات و پروتکل‌ها و قواعدی که میان او و مردم مرز و تمایز می‌کشد، گریزان است. این خصیصه تا جایی برجسته است که رهبر معظم انقلاب در پیام تنفیذ ایشان را چهره‌ای صادق و مردمی توصیف کردند. با این همه دو نکته قابل اعتنا بویژه پس از 2 رخداد جدی گفت‌وگوی تلویزیونی و سفر مسعود پزشکیان به مشهد رخ‌نمایی کرد که به نظر می‌رسد بی‌توجهی به آنها ممکن است زمینه تخلف دولت چهاردهم از مشی و شعار و رکن اساسی تشکیل و چشم‌انداز حرکتش یعنی «وفاق ملی» را فراهم آورد.

اولی آن است که رئیس‌جمهور در پاسخ به سؤالات و برنامه‌هایی که اتفاقا تشکیل‌دهنده وجوه جزئی‌تری از وفاق ملی است، همچنان به ذکر کلیاتی توصیفی بسنده می‌کند و گاهی اوقات همچون دوران انتخابات، از روی صدق و صفا که بر همگان اثبات شده، ابراز بی‌اطلاعی می‌کند، یا مسائلی همچون مبارزه با تورم و کوشش برای ارتقای رشد اقتصادی را که در صدر تذکرات رهبر معظم انقلاب است نیز به وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی ارجاع می‌دهد. این ارجاع در شرایط کنونی نظام حکمرانی جمهوری اسلامی که رئیس‌جمهور از نظر اجرایی، رئیس قوه مجریه است و باید طراح و هماهنگ‌کننده نیروهای درونی قوای دولت به سوی اهداف تعیین‌شده باشد، پیامی از ابهام و تا اندازه‌ای ناهماهنگی درون جبهه فرماندهی دولت چهاردهم صادر می‌کند. همزمان، همراه و به موازات صمیمیت، خضوع و ابراز تواضع، کارگزار سیاسی باید کاریزما، اقتدار و برندگی از خود نشان دهد تا شعار صادقانه پشتیبانی از توده‌های محروم جامعه، در دل ایشان گرمی و نور و قوت ایجاد کند. 
دوم آن است که گروهی از طرفداران جناحی رئیس‌جمهور بویژه در سکوهای مجازی خارجی همچون توئیتر و تلگرام، ترجیح داده‌اند به جای ضریب‌دهی به نقدهای مشفقانه و تذکرهای معتبر، هر شکلی از مواجهه با دولت چهاردهم را متضاد وفاق ملی ترسیم کنند و در پی تشدید و تراش دوقطبی‌هایی باشند که متعلق به دوره انتخابات است و باید به فرموده رهبر معظم انقلاب بر آن مهر پایان زد. این هواداران هر شکلی از پیام یا رفتار رئیس‌جمهور را در یک ساختار پروپاگاندایی، لباسی از تقدیس می‌پوشانند و حتی از اشکالات و ایراداتی که در آغاز شکل‌گیری دولت، کاملا طبیعی و چه بسا بدیهی به نظر رسد، حماسه و شگفتی می‌سازند. این رفتار که نزدیک‌ترین کلمه برای آن «چاپلوسی» و «تملق» است، گاهی اوقات بوی انتقام نیز می‌گیرد و خلاف رأی و نظر شخص رئیس‌جمهور و معاون اول و برخی وزرای او، به تیغ‌کشی علیه رئیس‌جمهور شهید و تصمیمات و اقدامات او به شکلی ناجوانمردانه و یکسویه منتهی می‌شود.
طرف سوم این منازعه، یعنی مردمی که پای صندوق رأی آمده یا نیامده‌اند، در برابر فضای مسمومی که پدید آمده، چاره‌ای جز ابراز تأسف و تحمل اندوه ندارند. امیدی که با روی کار آمدن چهره‌ای مردمی و خوش‌اخلاق، همچنین با تصویر اتحاد سران قوا پدید آمده و صدای همان بی‌صدایانی که اینک رئیس‌جمهور تریبون و بلندگوی آنان شده، وضعیتی دراماتیک را تجربه می‌کند. این امید و صدا، چیزی فراتر از شعار «وفاق ملی» می‌خواهد و در جست‌وجوی موهبتی غیر از محتواهای توئیتر و تلگرام است. از این نظر است که رئیس‌جمهور، شرایطی خطیر را تجربه می‌کند. از سویی وفاق ملی نیاز به یک پایگاه اجتماعی و آرایش سیاسی جدید دارد و از سوی دیگر، انتظارات فزاینده بیجایی که هواداران او در افکار عمومی می‌سازند، ممکن است وفاق ملی را به یک نشست و برخاست سیاسی تقلیل دهد و آن را بسیار سریع‌تر از آنچه کشش و ظرفیت دارد و پیش از آنکه به گروه‌های اجتماعی برسد، توخالی کند.
دولت چهاردهم هم تئوریسین نیاز دارد و هم تبلیغاتچی. تئوریسین برای آنکه وفاق ملی را براساس آنچه رئیس‌جمهور بدان استناد کرده، یعنی اسناد بالادستی جمهوری اسلامی ایران، همچون سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری، به‌صورت بخشی و وزارتخانه‌ای تفسیر کند و آن را در اولویتی بالاتر از صِرف اداره وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های کشور قرار دهد و تبلیغاتچی برای آنکه اولا هواداران را از زیاده‌گویی و اغراق و تملق که گاهی تمسخر نیز به دنبال دارد، بازدارد و متوجه شرایط واقعی کشور کند و ثانیا اقدامات و در شرایط کنونی، ذهنیات رئیس‌جمهور و کارگزاران سیاسی جامعه را برای جامعه تبیین و تفسیر کند. در نتیجه شاید دولت چهاردهم به چند سخنگو در لایه‌های مختلف نیاز داشته باشد. سخنگوهای متعدد و در عین‌حال هماهنگ، حتما قادر خواهند بود نظم هواداری از دولت را از شکل استادیومی خارج کنند و به شکل حزبی درآورند. در شکل اول، هر حساب کاربری توئیتری غیرقابل‌اعتماد یا کانال تلگرامی ناشناس می‌تواند به نیابت از دولت سخن بگوید و کنش کند و در شکل دوم، تنها معتمدان رئیس‌جمهور مبتنی بر یک نظم و آرایش رسانه‌ای می‌توانند وفاق ملی را تعریف و تبیین کنند. شاید لازم باشد روابط عمومی‌های وزارتخانه‌ها به چیزی بالاتر از اداره وب‌سایت دستگاه‌ها فکر کنند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/652696/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آمادگی ایران برای مذاکرات شرافتمندانه

سرمقاله کیهان/ اظهاراتی که حاکی از «نفوذ» است

سرمقاله همشهری/ اعتکاف به مثابه رزمایش معنوی میلیونی

سرمقاله شرق/ قانون، توهم، کابوس

کشف 55 کیلوگرم تریاک در اندیشه شهریار

تولید قرص کلسیم نانویی برای پیشگیری از پوکی استخوان

گام مهم دانشگاه مینه‌سوتا در مقابله با آنفلوانزای پرندگان ‏

«رصدخانه ورا روبین» اولین عکس خود را گرفت

خودنمایی یک جرم بسیار درخشان کنار ماه

استان کرمان ظرفیت فعالیت در صنعت کاشی و سرامیک را دارد

تصاویر/ برگزاری جشن معنوی دیدار با پدران آسمانی در تربت جام

پایان گروگانگیری 15 ماهه و بازگشت گروگان آزاد شده به کشور

آیا می‌دانید چه چیزی باعث فساد بدن پس از مرگ می‌شود؟ / نکاتی که باید بدانید

تارتار به دنبال وینگر پرسپولیس

پایان گروگانگیری 15 ماهه و بازگشت گروگان به کشور

ستاره کم‌فروغ پرسپولیس در دوراهی اهواز – سیرجان

فولاد و گل گهر مشتریان ستاره کم‌فروغ پرسپولیس

مس رفسنجان، هوادار و سایپا در کمیته وضعیت محکوم شدند

پایان گروگانگیری 15 ماهه یک شهروند راوری در خارج از ایران

انهدام شبکه فروش مال غیر و استفاده از سند مجعول در کرمان

محکومیت تیم های فوتبال مس رفسنجان و هوادار در کمیته تعیین وضعیت

افزایش 30 درصد معتکفین در استان کرمان

پایان گروگان گیری 15 ماهه و بازگشت گروگان به کشور با عملیات اطلاعات سپاه کرمان! + عکس

پایان گروگانگیری 15 ماهه در کرمان

سازمان اطلاعات سپاه به گروگانگیری 15 ماهه در استان کرمان پایان داد

اطلاعات سپاه به گروگانگیری عجیب 15 ماهه پایان داد+ جزئیات و تصاویر

پایان گروگانگیری 15 ماهه کرمان

پایان گروگانگیری 15 ماهه ؛ این بار در کرمان!

کابوس 15 ماه اسارت مرد کرمانی در دخمه گروگانگیران/ او را از مرز خارج کرده بودند!

مرد کرمانی پانزده ماه اسیر گروگانگیرها بود

پایان یک گروگانگیری عجیب 15 ماهه+ جزئیات و تصاویر

اجرای 2091 کیلومتر شبکه گاز در استان کرمان؛ پوشش 88.7 درصدی روستاها

وقوع زمین‌لرزه در سیرچ کرمان

سرمقاله آرمان ملی/ اجماع ملی و رادیکال‌ها

التماس مذاکره، دیوانگی است نه رفتار شرافتمندانه و اصولی

سرمقاله اعتماد/ مقصر کیست؟

FATF قابل دفاع نیست پس خبر دروغ جعل کنید!

هم میهن: تصمیم نظام مذاکره‌ مستقیم با آمریکاست؟

سرمقاله ایران/ روابط ایران و روسیه در پرتو معاهده مشارکت جامع راهبردی

سرمربی کهنه‌کار مادریدیستا در اندیشه احیا تیم بدون خرید!/ بازگشت به عقب آنچلوتی با «سیستم 2-4-4»

سرمربی کهنه‌کار مادریدیستا در اندیشه احیا تیمِ بدون خرید!/ بازگشت به عقب آنچلوتی با «سیستم 2-4-4»

ماه گرگ، مریخ را بلعید!

صف آرایی 6 سیاره منظومه شمسی در آسمان شب‌های پایانی دی‌ماه

میعادگاه تداوم روحیه جهادی در جانبازان «ورزش» است

قیمت خودرو + جدول قیمت محصولات کرمان موتور امروز چهارشنبه 26 دی ماه 1403

اختصاص زمین برای پارک صنعتی در 2 ولایت افغانستان

بازداشت 4 گنج یاب در بردسیر استان کرمان

گلخانه‌های پرورش موز در ارزوئیه کرمان

همه برای حمایت از طرح‌های صنعتی دست به کار شوند

افتتاح نمایشگاه قوش تپه در فاریاب