کرمان رصد

آخرين مطالب

کارزار برکناری زاکانی سياسي

کارزار برکناری زاکانی
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
150هزار نفر از شهروندان پایتخت با امضای کارزاری خواستار برکناری علیرضا زاکانی شهردار تهران شدند
 با شروع سال جدید اقدام شهرداری تهران درباره ساخت مسجد در پارک قیطریه و البته فرهنگسرا در پارک لاله با مخالفت‌های زیادی مواجه شد، اگرچه همچنان سرنوشت این دو تصمیم به‌ویژه ساخت مسجد در پارک قیطریه شفاف نشده است اما همان اقدامات سبب شد، کارزاری برای برکناری علیرضا زاکانی در تهران شکل بگیرد.
با حضور شهردار تهران در چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری، ماجرای ساخت‌وساز در پارک‌ها و بوستان‌های پایتخت به فراموشی سپرده شد اما حالا بعد از کناره‌گیری زاکانی از انتخابات و انتخاب مسعود پزشکیان به‌ عنوان منتخب مردم یک بار دیگر این کارزار مورد توجه قرار گرفته است.
در بخشی از متن این کارزار برای برکناری شهردار تهران آمده که «درحالی که مسئولان شهری و کشوری هیچ عزم و تدبیری برای حل این معضلات بزرگ زیست‌محیطی و خسارت‌های مادی و جانی ندارند و شهردار تهران به جای توسعه فضای سبز پارک‌ها میل وافری به تراکم‌فروشی و پارک‌خواری و تغییر کاربری فضای سبز پارک‌های موجود به مسجد و هتل و برج و رستوران و شهربازی و فضاهای اداری و تجاری و کسب درآمد از پارک‌ها دارد. زبان حال مردم تهران خطاب به ایشان این است که ما را به خیر تو امید نیست، شر مرسان! اگر نمی‌توانی پارک‌های جدیدی برای رفاه مردم بسازی و سرانه ناچیز فضای سبز را توسعه دهی، لااقل دست از سر پارک‌های موجود بردار و به فضای سبز آنها دست‌درازی و درختان را قطع نکن.
لذا از آن شورای محترم انتظار می‌رود تا بار این مسئولیت سنگین را از روی دوش ایشان برداشته و بر دوش اهلش بگذارد. تهران پس از انقلاب، شهرداران و مدیران شایسته و توانمندی به خود دیده که همگی حی و حاضر برای خدمت به شهر و شهروندان‌اند. مملکت قحط‌الرجال نیست و با وجود افراد صالح و شایسته، گذاشتن افراد ناتوان در مسئولیت‌های بزرگ به ‌مثابه خیانت در امانت و ایراد خسارت به کشور و مردم و باعث مدیونی و خسران دنیا و آخرت است.‌» تا لحظه تنظیم این گزارش نزدیک به 150 هزار نفر این کارزار را امضا کرده‌اند.
چمران:برای بایدن هم کارزار درست کردند اما کنار نمی‌رود
حالا بعد از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری یک بار دیگر کارزار تغییر شهرداری تهران مورد توجه قرار گرفته است، طوری که پرسش درباره آن به درون شورای شهر رسیده و چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران به آن واکنش نشان داده است.
چمران در پاسخ به سوال خبرنگار درباره کارزار جمع‌آوری امضا برای برکناری زاکانی گفت: «به این کارزارها توجه نکنید، اینها کارزار نیست، از این موارد زیاد درست شده است».
او ادامه داد: «شهردار را شورای اسلامی شهر تعیین می‌کند، حالا 150 هزار نفر یا 50 هزار نفر یک کارزار را امضا کنند، دلیلی برای تغییر نیست. انتخاب شهردار روش قانونی خودش را طی کرده است، به طور کلی تغییر مدیریت‌ها در وسط کار نتیجه‌ای جز به‌هم ‌ریختگی و متوقف شدن کارها ندارد».
چمران در پاسخ به اینکه کسانی که کارزار برکناری زاکانی را امضا کردند، شهروندان تهران هستند و می‌خواهند صدای‌شان به گوش مسئولان برسد، گفت: «اگر این‌طور است 300 هزار نفر هم امضا بیاورند و خواستار کس دیگری باشند، ما باید چه کار کنیم؟ سیستم کشور ما کارزاری نیست براساس انتخاب است، اگر بخواهیم کارزاری تصمیم بگیریم باید برای انتخاب رئیس‌جمهور هم با کارزار تصمیم بگیریم، این منطقی نیست، توجه کنید برای آقای بایدن چقدر کارزار درست کردند اما کنار نمی‌رود».
چرا مردم خواستار برکناری زاکانی‌اند؟
اما چرا مردم تهران خواستار برکناری علیرضا زاکانی هستند، زیرا او همانند وعده‌هایی که در قالب کاندیدای پوششی ریاست‌جمهوری به مردم کشور می‌داد،‌ در شهرداری هم وعده‌های بزرگی به تهرانی‌ها داده است؛ از شکستن کمر ترافیک و قیمت مسکن تا نونوار کردن ناوگان حمل‌ونقل عمومی و ارزان‌ کردن زندگی در تهران. اما هنوز تهرانی‌ها طعم این وعده‌ها را نچشیده‌اند.
او درحالی از تحقق وعده برقی شدن ناوگان در صداوسیما سخن گفت که هنوز خبری از فعال شدن هزار تاکسی برقی در تهران نیست و گفته می‌شود بیش از 70 تاکسی برقی پلاک‌گذاری شده‌اند و همچنان وضعیت وام این خودروها روشن نیست. اگر همه این هزار تاکسی برقی را هم فعال در تهران تصور کنیم، باز هم اعداد اعلام ‌شده، نشان می‌دهد هنوز تا عملیاتی شدن وعده‌ها، راه زیادی باقی ‌مانده است. شهردار تهران مهر سال 1402 قول ورود 20 هزار تاکسی و ون برقی را به تهران داده بود.
فهرست وعده‌های شهردار تهران در این چند سال آنقدر طولانی است که بسیاری از آنها فراموش شده‌اند. یکی از آنها «ایجاد صندوق قرض‌الحسنه در هر محله» بود که زاکانی در توضیح آن گفته بود شهرداری می‌تواند از طریق بانک شهر، سهم خود را بپردازد و مردم هم به‌ عنوان رکن اصلی در این زمینه فعالیت کنند.
وعده یارانه طلایی نیز که در روزهای انتخابات مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان اقتصادی قرار گرفت، مشابه شهری دارد؛ او در جریان ارائه بودجه 1401 شهرداری به شورای شهر به تهرانی‌ها قول داد از سال آینده (1401) کیف پول شهروندان را راه‌اندازی و در آن حداقل اعتباری مثلاً 200 هزار تومان در نظر گرفته شود.
او یادآوری کرد که برای اقشار خاص با توجه به اقتضائات آنها این میزان افزایش پیدا خواهد کرد. این یارانه شهروندی در انبوه وعده‌های شهردار گم شد. قول‌ها و وعده‌های عمل نشده شهردار تهران تا جایی ادامه پیدا کرد که واکنش اعضای شورای شهر تهران را هم به دنبال داشت. ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران در یکی از تذکرهایی که به شهردار تهران داده، گفته بود: «ذکر من در مورد قول‌هایی است که ما به مردم می‌دهیم؛ آنها را تکرار می‌کنیم و اصرار هم می‌کنیم و بعد به راحتی از کنارشان می‌گذریم‌. اگر اشتباه کردیم از مردم عذرخواهی کنیم و وعده‌ای که نمی‌توانیم عمل ‌کنیم به مردم ندهیم». زاکانی در سخنانش بارها تاکید کرده وعده‌هایی را که داده، عملیاتی کرده است؛ اما مرور صفحه نخست روزنامه شهرداری تهران یادآوری می‌کند، بسیاری از خبرهای خوش به تهرانی‌ها در حد همان خبر خوش روزنامه‌ای باقی مانده است؛ مانند ساخت بزرگ‌ترین شهربازی ایران در پارک لویزان که پس از مخالفت سازمان منابع طبیعی، پرونده‌اش بسته شد. زاکانی در این سال‌ها وعده‌های زیادی در حوزه حمل‌ونقل عمومی داده است و مسافران اتوبوس که این روزها گرما و شلوغی اتوبوس‌های فرسوده را تجربه می‌کنند، مدت‌هاست منتظر تحقق وعده‌های حمل‌ونقلی شهردار تهران هستند. سال 1401 قرار بود تعداد اتوبوس‌های تهران به پنج ‌هزار ‌و 500 دستگاه برسد اما در سال 1403 هنوز تعداد اتوبوس‌های فعال تهران به دو ‌هزار ‌و 500 دستگاه نرسیده و رکورد تاریخی شهردار محقق نشده است. او در همان نشست خبری قول داد ‌تا پایان سال 1402 پرونده 7 خط مترو بسته می‌شود؛ وعده‌ای که به سال 1403 منتقل شد. زاکانی قول افزایش تعداد واگن‌های مترو را هم داده و تهرانی‌ها همچنان منتظر واگن‌های چینی هستند که به گفته مدیران شهری یک رام آن بهمن امسال به تهران می‌رسد.
او درخصوص هوشمندسازی نیز گفته بود: هوشمندسازی که ما در شهرداری مدنظر داریم از یک اپلیکیشن ساده فراتر است. ما می‌خواهیم سفر ترکیبی بار و مسافر را داشته باشیم؛ یعنی مسافر بداند ‌برای رسیدنش به مقصد از چه نوع حمل‌ونقل عمومی استفاده کند، مثلاً از کدام ایستگاه مترو خارج شده ‌یا سوار کدام خط اتوبوس شود که کار بسیار پیچیده‌ای است و تاکنون سابقه نداشته است.
ابراپلیکیشن شهرداری، سامانه شهرزاد است که بسیاری از کارشناسان آن را نسخه ضعیف «تهران من» توصیف می‌کنند. شهردار تهران درحالی وعده ارزانی می‌دهد که براساس لایحه شهرداری تهران که مورد تصویب شورای شهر تهران نیز قرار گرفت، مرگ هم در پایتخت گران شد. جز یک طبقه قبر رایگان که سهم هر تهرانی در زمان مرگ است، دو طبقه از سه‌ طبقه از قبور قطعات روز بهشت‌زهرا 38 درصد گران شد و پس از این برای هر طبقه باید 15‌ میلیون پرداخت شود. البته شورایی‌ها مجوز دادند تا 30 میلیون هزینه قبر قسطی پرداخت شود. یکی از سخنان پرتکرار شهردار تهران، مبارزه با فساد است. داوود گودرزی، شهردار منطقه 5 که زمانی رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران بود، یک بار با حضور در صحن شورای شهر از اقدامات شهرداری در حوزه شفاف‌سازی و مبارزه با فساد گفت. او از کشف 7 شبکه فساد در شهرداری تهران خبر داد و گفت: این شبکه‌ها در قهوه‌خانه‌ها دور هم جمع می‌شدند که پرونده‌های آنها در هیات تخلفات رو به اتمام است.
به گفته گودرزی 750 فقره پرونده تخلفات فردی عوامل شهرداری شناسایی و کشف شد و پرونده‌های آنها در هیات تخلفات رو به اتمام است. اما شهردار تهران در نشستی خبری، ادعای وجود شبکه‌های فساد و تخلف در شهرداری تهران را رد کرد. او گفته بود، شبکه فساد وجود نداشته بلکه تخلف چند نفر بوده که خودمان در مجموعه شهرداری آن را کشف کردیم، با آن برخورد کرده و برای برخورد دستگاه نظارتی، موضوع را به این دستگاه ارسال کردیم. اما اقدامات شهرداری در این حوزه چندان مورد قبول اعضای شورای شهر تهران نبود. ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران در گفت‌وگوهایش با رسانه‌ها بارها تاکید می‌کند که در این مدت، نشانه‌ای برای اقدامات تازه در حوزه مبارزه با فساد ندیده است.
ادبیات تند‌وتیز زاکانی در برابر برخی از منتقدان هم نکته تازه‌ای نیست. لحن بیان او در مناظره‌های انتخابی دوره گذشته و نحوه پاسخ‌گویی او هنوز هم گاهی از سوی منتقدانش در فضای مجازی یادآوری می‌شود. زاکانی در واکنش به انتقاد مدیران و تصمیم‌گیران سابق شهرداری هم از همین ادبیات استفاده می‌کند. از پیشنهاد دوچرخه زدن در سایه به پیروز حناچی تا پاسخ به انتقاد محسن هاشمی از تراموا که سال‌ها مدیریت متروی تهران را بر عهده داشت و گفتن این جملات خطاب به وی که آدم چیزی را که بلد نیست نباید بگوید چون مجبور نیست، حرف بزند!
زاکانی حتی مراعات منتقدان کنونی‌اش در میان اعضای شورای شهر را هم نمی‌کند. بگم‌بگم‌های او درباره آمار اتوبوس‌های فعال در تهران در دوره محمدباقر قالیباف در صحن شورا و اینکه قرار به گفتن باشد او هم آمارها را می‌گوید، تنها یکی از بگو‌و‌مگو‌های او با برخی از اعضای شورای شهر است. مرور پاسخ‌های او به انتقادها نشان می‌دهد، اولین واکنش او انکار است سپس دادن جواب‌های مبهم. اما علاقه او بیشتر به تمسخر کردن حرف‌هایی است که چندان به مذاقش خوش نمی‌آید. یا واکنش او در برابر انتشار عکسی از سوی ناسا مبنی بر تشکیل ابری از گاز متان در جنوب تهران که گفته بود: هنوز از سوی دستگاه‌های بالادستی چیزی به ما اعلام نشده است و البته ناسا همه‌ چیزش دروغ است و این هم دروغ است. او در این دو هفته همان راهی را رفته که در شهرداری تهران رفته است؛ از دادن وعده‌های بزرگ تا تندی با مخالفان.
زاکانی و شهرداری تهران
علیرضا زاکانی که تا انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1400 دو بار در نامزدی برای این پست با سد شورای نگهبان برخورد کرده بود،‌ در انتخابات آن سال بالاخره از این سد عبور کرد و همزمان با ردصلاحیت محمود احمدی‌نژاد، اسحاق جهانگیری و علی لاریجانی، صلاحیتش تایید شد. مناظره‌های انتخاباتی به تریبونی جذاب برای انتقادات او علیه دولت روحانی همچنین حمله به عبدالناصر همتی، نامزدی که نماینده میانه‌روها و اصلاح‌طلبان به حساب می‌آمد، تبدیل شد. رسانه‌ها در آن زمان شیوه صحبت،‌ استدلال و رفتار او در این مناظره‌ها را شبیه محمود احمدی‌نژاد در سال 1388 توصیف می‌کردند.
اما از همان ابتدا بسیاری او را «یار کمکی» ابراهیم رئیسی می‌دانستند و آقای همتی هم در مناظره‌ها او را «نامزد پوششی» خطاب می‌کرد. در نهایت او در 26 خرداد،‌ دو روز قبل از رای‌گیری، مانند سعید جلیلی، به ‌نفع آقای رئیسی کناره‌گیری کرد.
بعد از پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات، آقای زاکانی گفت که مقام‌هایی مانند وزارت رفاه، وزارت بهداشت و ریاست دفتر رئیس‌جمهور به او پیشنهاد شده است. اما او به جای همه این مقام‌های دولتی، شهرداری تهران را برگزید.
خودش گفت: «بین حضور در شهرداری تهران و حضور در کابینه نتیجه گرفتم که در شرایط کنونی و افزایش نارضایتی‌های مردم از شهرداری تهران و نیاز تهران به تحول فرهنگی و اجتماعی در شهرداری تهران حاضر شوم». اما رسیدن او به شهرداری هم با جنجال و حاشیه زیادی همراه شد. یکی از انتقادهای جدی به آقای زاکانی علاوه بر نداشتن تخصص و سابقه، این بود که نمایندگی شهر قم در مجلس را برای گرفتن پست و مقام در تهران رها کرده است.
از سوی دیگر، سازمان بازرسی کل کشور هم تایید کرد که او سابقه و مدرک مرتبط برای کسب عنوان شهرداری تهران را ندارد. اما هیچ یک از اینها مانع کار او نشد و سرانجام اعضای شورای شهر تهران روز 17 مرداد 1400 علیرضا زاکانی را به‌عنوان نوزدهمین شهردار تهران برگزیدند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/637417/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زندگی مخفی جهان قبل از بیگ بنگ

تداوم تلاش های مشترک سپاه و کمیته امداد برای رسیدگی به مشکلات محرومین

برگزاری دربی در کرمان منتفی شد؛ استقلال – پرسپولیس در تبریز یا اراک؟

دستاورد‌های مثبت طرح اخیر حوزه بازگشت اتباع خارجی به کشورشان

دستاورد‌های طرح اخیر حوزه بازگشت اتباع خارجی به کشورشان

استاندار کرمان با صدور پیامی قهرمانی تیم والیبال فولاد سیرجان ایرانیان را تبریک گفت

بیش از 2 هزار کلاس اولی در جشن شکوفه‌های زرند

لحظه وحشتناک زنده‌زنده سوختن جوان سیرجانی

فعالیت 138 سمن در حوزه جوانان در کرمان

نگران برای وفاق

شرط وفاق باور به «حق برابر شهروندان» است

چهارشنبه منتظر ماه‌گرفتگی باشید

قلعه‌گنج با چهار هزار تن تولید سالانه کنجد مستعد سرمایه‌گذاری است

برپایی کرسی‌های تلاوت مجلسی قرآن در 25 مسجد کرمان

افزایش خطوط تردد و تجهیز فناوری‌های نوین درایست بازرسی مرصاد کرمان

شهید حاج قاسم سلیمانی الگوی همیشگی خادمان نظم و امنیت است

پیروانی دستیار نویدکیا شد

تأثیرات گسترده مهاجران افغان بر بافت اجتماعی و اقتصادی تهران

طرح «مسجد؛ پایگاه قرآن» در کرمان افتتاح شد

شهید سلیمانی الگوی همیشگی خادمان نظم و امنیت

تخم لق زنگزور؛ پهلوی‌ها با واگذاری آرارات ضربه تاریخی به ایران زدند

مجلس ختم طبقه متوسط

انتقاد روزنامه اصولگرا از انتصابات دولت پزشکیان

اجرای 14 برنامه شاخص توسط اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام طی هفته دفاع مقدس

بررسی وظایف دستگاه‌های اجرایی کرمان برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی

ابراز نگرانی از آتش سوزی های عمدی در جنگل پردیسان قائم شهر کرمان در نشست شورای شهر

تجلیل از تلاشگران فوریت‌های پزشکی کرمان

طرح مسجد؛ پایگاه قرآن در کرمان آغاز شد

سمی به نام افراط و تفریط

روسیه به ایران فناوری هسته‏‏‏‌ای می‌دهد؟

رخنه چپ در انقلاب

شلیک راهبردی

بازگشت ایران به راهبرد صبر استراتژیک

اعزام دانش آموزان شهر اندیشه به اردوی راهیان نور

با این دستگاه می‌توانید دست دیگران را از فاصله دور بگیرید

شارژ باتری گوشی‌های هوشمند با نور خورشید

شورای اداری بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مازندران برگزار شد

واگذاری اولین واحد‌های مسکونی سایت 560 هکتاری قم از ابتدای سال 1404

بهره برداری از 200 ماشین آلات جدید خدمت رسان شهرداری کرمان

جانشین فراجا: شهید سلیمانی الگوی همیشگی خادمان نظم و امنیت است

بازرسی کرمان به ساماندهی ایست بازرسی ورود می‌کند

شهید سلیمانی الگوی همیشگی خادمان نظم و امنیت است

جشن شکوفه‌ها در مدارس استان کرمان

بیش از 6 هزار شهید کرمانی الگوی همیشگی خادمان نظم و امنیت هستند

بهبود تاسیسات و جانمایی خطوط بیشتر در ایست و بازرسی مرصاد ضروری است

طرح های ویژه پلیس،بخشش جرایم و ترخیص در کیش

توضیح ساده ابعاد ریز نظریه ریسمان

170 هزار زائر بیت الله الحرام از 16 ایستگاه پروازی به سرزمین وحی اعزام می شوند

بازرسی کرمان به ساماندهی ایست‌بازرسی مرصاد ورود می‌کند

روایتگری حاج حسین یکتا برای شهدای شیراز