کرمان رصد
حدود 11 درصد مساحت شهر اراک را بافت فرسوده تشکیل می‌دهد
چهارشنبه 3 ارديبهشت 1404 - 13:25:41
کرمان رصد - رئیس کمیسیون فنی،عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اراک با بیان اینکه بافت فرسوده اراک که حدود یازده درصد ازمساحت این شهررا شامل می‌شود و نیازمند توجه ویژه است گفت: سال1403، ضوابط جدیدی برای به‌روزرسانی و نوسازی این بافت‌ها تدوین و تصویب شد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، علی اصغر غفاری صبح امروز _چهارشنبه سوم اردیبهشت_ در همایش اختتامیه نمای برتر اظهار کرد: اراک شهری به‌نسبت جوان در مقایسه با شهرهای تاریخی ایران است که قدمتی حدود دویست و بیست سال دارد.
وی افزود: شهر اراک در ابتدا به‌عنوان یک باغ‌شهر طراحی شد و اولین شهری در ایران بود که بر اساس یک نقشه مهندسی ساخته شده است.
رئیس کمیسیون فنی، عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اراک تصریح کرد: این ویژگی متمایز، که نشان‌دهنده معماری منظم و اصولی آن است، افتخار بزرگی برای اراک و مردم آن محسوب می‌شود.
غفاری افزود: شهر قدیمی اراک دارای طرحی شطرنجی بود و چهار دروازه مشخص داشت، اما با گذر زمان، توسعه شهری و ورود مهاجران از روستاها و مناطق اطراف، این نظم و اصول معماری برهم زده شد.
وی ادامه داد: در دهه‌های 40 و 50، با گسترش صنایع بزرگ در اراک، مهاجرت به این شهر افزایش یافت و سکونتگاه‌های غیررسمی در حاشیه شهر شکل گرفتند و این مسئله باعث ایجاد بافت‌های فرسوده و محله‌هایی با کوچه‌ها و خیابان‌هایی نامنظم شد.
رئیس کمیسیون فنی، عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اراک خاطرنشان کرد: سیمای شهری این شهر به مرور دچار اغتشاش بصری و معماری شد و چالش‌های معماری اصیل ایرانی تا به امروز ادامه دارد.
غفاری افزود: با آغاز فعالیت شورای ششم شهر، تلاش‌های زیادی برای سامان‌دهی سیمای شهری و منظر عمومی آغاز شده است، اعضای شورا با مشاوره از اساتید دانشگاه، متخصصین مدیریت شهری، بسیج مهندسین، و سایر نهادها اقدام به طراحی یک برنامه جامع کردند که به‌عنوان جورچین شهری تعریف شد.
وی با بیان اینکه این برنامه شامل چند بخش اصلی است گفت: ضوابطی برای تعیین نوع طراحی نمای ساختمان‌ها تدوین و پس از جلسات متعدد در شورای شهر و کمیسیون ماده پنج تصویب و ابلاغ شد، هرچند ممکن است این ضوابط دارای ایراداتی باشند، اما تلاش بر این بوده که کمترین ایراد را داشته باشد.
رئیس کمیسیون فنی، عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اراک عنوان کرد: شورا از تمام معماران و متخصصان درخواست دارد که نظرات و پیشنهادات خود را برای اصلاح ضوابط ارائه دهند.
غفاری ادامه داد: شورا با تشکیل کمیته نما به عنوان مسئول بررسی و نظارت بر اجرای ضوابط نما، به دنبال ارائه راهکارهایی برای بهبود وضعیت نماهای شهری است.
غفاری تصریح کرد: همچنین طرح جامع مبلمان شهری، استانداردهایی را برای طراحی، تهیه و استفاده از مبلمان شهری تعریف کرده که در حال اجرا است و به ارتقای کیفیت زندگی در شهر کمک می‌کند.
وی گفت: طرح جامع تبلیغات محیطی، با هدف کاهش آلودگی بصری و اغتشاش در فضای شهری طراحی و اجرا شده است.
رئیس کمیسیون فنی، عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اراک افزود: ضوابط دیوار و بام سبز هم بخشی از جورچین شهری است، که توسط معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اراک در حال تدوین است، می‌تواند تغییرات بزرگی در حوزه معماری و شهرسازی ایجاد کند.
غفاری با بیان اینکه بافت فرسوده اراک که حدود یازده درصد از مساحت شهری را شامل می‌شود، نیازمند توجه ویژه است گفت: در سال 1403، ضوابط جدیدی برای به‌روزرسانی و نوسازی این بافت‌ها تدوین و تصویب شد و نتیجه این تلاش‌ها، صدور تعداد بیشتری پروانه‌های ساخت و ساز بود که نشان‌دهنده رشد و تحول مثبت در این زمینه است.
وی ادامه داد: شورا اذعان دارد که هیچ ضابطه‌ای نمی‌تواند تمام نیازها را پوشش دهد و همواره باید به اصلاح و بهبود ضوابط موجود پرداخت.
رئیس کمیسیون فنی، عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اراک خاطرنشان کرد: این تلاش‌ها نمایانگر اهمیت مدیریت شهری و ضرورت هماهنگی و همکاری بین نهادها و متخصصان در ارتقای کیفیت زندگی شهروندان اراکی است که امید می‌رود این اقدامات زمینه‌ساز رشد و توسعه پایدار در اراک باشد و بتواند چالش‌های معماری و شهرسازی این شهر را تا حد ممکن رفع کند.
کد خبر 860126

http://www.kerman-online.ir/fa/News/717784/حدود-11-درصد-مساحت-شهر-اراک-را-بافت-فرسوده-تشکیل-می‌دهد
بستن   چاپ