کرمان رصد
کرمان پیشتاز برداشت گندم؛چالش‌ها وفرصت‌ها از زبان مدیرکل غله
يکشنبه 31 فروردين 1404 - 14:49:49
کرمان رصد - مدیرکل غله استان کرمان با نگاهی دقیق به وضعیت تولید و تأمین گندم در استان کرمان، به چالش‌ها، پیشرفت‌ها و وضعیت کنونی استان در این حوزه اشاره کرد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، نان، فراتر از یک ماده غذایی، نماد فرهنگ، تاریخ و معیشت مردمان این سرزمین است و گندم، دانه‌ای طلایی که ستون اصلی امنیت غذایی را شکل می‌دهد؛ روز 31 فروردین، روز ملی گندم و نان، فرصتی است برای قدردانی از کشاورزانی که با رنج فراوان، این دانه حیات‌بخش را از دل خاک بیرون می‌کشند، در همین راستا، گفت‌وگویی داشتیم با داریوش ماهری، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان تا با گرامیداشت تلاش کشاورزان پرتلاش، نگاهی دقیق‌تر به وضعیت تولید و تأمین گندم در استان کرمان بیندازیم و از نزدیک با چالش‌ها، پیشرفت‌ها و وضعیت کنونی این حوزه آشنا شویم.
گندم؛ ستون تغذیه ایرانیان
داریوش ماهری در ابتدای سخنان خود با اشاره به نقش کلیدی گندم در سبد غذایی مردم، اظهار داشت: گندم قوت غالب مصرف روزانه مردم است و بین 40 تا 60 درصد از انرژی روزانه ایرانیان از طریق نان تأمین می‌شود و این اهمیت بالای این محصول استراتژیک را به‌خوبی نشان می‌دهد؛ حتی در احادیث دینی نیز به اهمیت نان تأکید شده است و خداوند هم می‌فرماید «باران را نازل کردیم تا نان از آن پدید آید».
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان، افزود: از کشاورزان تا نانوایان، مصرف‌کنندگان و همگی به نوعی با نان و گندم درگیر هستند و این زنجیره بزرگ، مسئولیت ما را در حفظ کیفیت و کمیت این محصول دوچندان می‌کند.
کرمان؛ اولین استان در برداشت گندم
مدیرکل غله استان کرمان با اشاره به پیشتازی استان در برداشت گندم، گفت: کرمان نخستین استانی است که امسال برداشت گندم را از 15 فروردین آغاز کرده است البته این دومین سال پیاپی است که با توجه به شرایط اقلیمی خاص استان، زودتر از سایر مناطق وارد فصل برداشت می‌شویم و تا امروز حدود 56 هزار تن گندم از کشاورزان عزیز خریداری شده است.
ماهِری با اشاره به خودکفایی نسبی استان کرمان توضیح داد: ما در استان کرمان بیش از نیمی از نیاز گندم خود را از تولید داخلی استان تأمین می‌کنیم و بخش باقیمانده هم از استان‌هایی وارد می‌شود که تولید مازاد دارند؛ در این میان، حفظ کیفیت گندم و ثبات در تولید آرد با کیفیت، اولویت ماست.
وی درباره عملکرد تولید در هر هکتار بیان کرد: در مناطقی که بارندگی خوب بوده، برداشت گندم به حدود 5 تن در هر هکتار هم رسیده اما در مناطق خشک و کم‌بارش، این رقم به حدود 1 تا 2 تن کاهش پیدا می‌کند؛ این موضوع نشان می‌دهد که علاوه بر شرایط اقلیمی، نوع بذر و روش‌های کشاورزی نیز در افزایش بهره‌وری نقش مهمی دارند.
لزوم بهره‌گیری از بذرهای نو و تکنولوژی مدرن
ماهری تأکید کرد: در دنیا بذرهایی وجود دارد که عملکردشان به 8 تا 10 تن در هکتار هم می‌رسد. در کشور ما نیز باید استفاده از این بذرها و روش‌های نوین کشاورزی گسترش یابد.
گندم کرمان؛ از نظر کیفی در رتبه A
وی در پایان با اشاره به کیفیت گندم استان کرمان گفت: خوشبختانه گندم استان کرمان از کیفیت بالایی برخوردار است و در دسته‌بندی‌های کشوری در رتبه A قرار دارد. ما تلاش می‌کنیم تا با نگهداری کیفی این محصول، بتوانیم در زمان لازم اختلاط‌های مناسب انجام دهیم و کیفیت آرد مصرفی مردم را در سطحی ثابت نگه داریم.
انتهای پیام/511/

http://www.kerman-online.ir/fa/News/716720/کرمان-پیشتاز-برداشت-گندم؛چالش‌ها-وفرصت‌ها-از-زبان-مدیرکل-غله
بستن   چاپ