کرمان رصد
ضرورت افزایش بودجه 40 هزار میلیارد تومانی
چهارشنبه 27 فروردين 1404 - 00:09:25
کرمان رصد - معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزایش بودجه 40 هزار میلیارد تومانی را ضروری دانست.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، سیدجلیل حسینی امروز _سه‌شنبه بیست و هفتم فروردین_ در آئین تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، با اشاره به همدلی و همراهی در فضای آموزشی کشور، اظهار کرد: فضای مثبت و همکاری‌محور شهرهای مختلف از جمله یزد، کرمان و رفسنجان، حس امیدبخش و دلگرم‌کننده‌ای را منتقل می‌کند.
در ادامه، معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به موضوع ادغام آموزش پزشکی با نظام بهداشت و درمان کشور، اظهار کرد: ادغام این سه حوزه از سال 1364 انجام شده و اهمیت آن در آشنایی دانشجویان با مسائل واقعی نظام سلامت کشور نهفته است. به‌عنوان نمونه، می‌توان به هم‌افزایی اساتید ویروس‌شناسی در دوران بحران کرونا برای حل مسائل مرتبط اشاره کرد.
وی افزود: طبق قانون، سهم حوزه سلامت از تولید ناخالص داخلی (GDP) باید 7 درصد باشد، اما در حال حاضر این سهم حدود 4.5 درصد است. با تلاش مشترک دولت، مجلس و مسئولان، این میزان در حال افزایش است. همچنین، افزایش بودجه و بهبود وضعیت معیشتی و اقتصادی اعضای هیئت علمی، در دستور کار قرار دارد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به وجود 22 هزار عضو هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، از ایجاد پلتفرمی برای ارتباط مستقیم اساتید با این معاونت خبر داد و تأکید کرد: از توانمندی‌ها و پیشنهادات اساتید برای ارتقای نظام آموزشی بهره خواهیم گرفت.
وی در ادامه، حفظ کیفیت، تحقق عدالت آموزشی و تسهیل‌گری را سه راهبرد اصلی حوزه آموزش عنوان کرد و با اشاره به افزایش چشمگیر ظرفیت‌ها، گفت: در رشته پزشکی، ورودی‌های سال 1400 حدود 8 هزار نفر بوده و این تعداد در سال 1404 به بیش از 16 هزار نفر خواهد رسید. در رشته دندانپزشکی نیز تعداد پذیرش از 1700 نفر به 3400 نفر افزایش یافته است.
وی با اشاره به ضرورت افزایش بودجه 40 هزار میلیارد تومانی، خاطرنشان کرد: نبود زیرساخت‌های کافی، یکی از چالش‌های اصلی است و برای دستیابی به اهداف بلندمدت، باید دولت، دانشگاه‌ها، اساتید و دانشجویان به‌صورت هم‌افزا همکاری کرده و از ظرفیت‌های موجود به شکل مطلوب بهره‌برداری شود.
تحول در بهداشت و درمان استان کرمان، اولویت توسعه ابوذر عطاپور، معاون سیاسی و اجتماعی استانداری کرمان نیز در این مراسم با اشاره به روند روبه‌رشد استان در حوزه‌های مختلف از جمله بهداشت و درمان، زیرساخت‌ها و گردشگری سلامت، گفت: تحولات کرمان با نگاهی متوازن و با تکیه بر ظرفیت‌های درونی استان در حال انجام است.
وی با ابراز امیدواری نسبت به تبدیل کرمان به یکی از قطب‌های اصلی سلامت و گردشگری کشور، افزود: تمرکز اصلی برنامه‌های توسعه‌ای استان، حوزه‌های بهداشت و درمان و گردشگری سلامت است و این رویکرد نوین با عنوان «تحرک‌بخشی کرمان بر فراز» معرفی شده است.
دستاوردهای 40 ماهه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان وحید محمدی شاهرخی، رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان نیز با اشاره به عملکرد سه‌ساله این دانشگاه، گفت: خرسندم که در طول 40 ماه مدیریت با همراهی مجموعه‌ای چهار هزار نفره، توانستیم دستاوردهای قابل توجهی کسب کنیم.
وی ادامه داد: علی‌رغم بحران کرونا، تحریم‌ها، فرسودگی بیمارستان‌ها، محدودیت‌های مالی، کمبود نیروی انسانی به‌ویژه در حوزه پرستاری و برخی رشته‌های تخصصی، و همچنین افزایش بی‌رویه پذیرش دانشجویان پزشکی، اقدامات شایسته‌ای در تاریخ دانشگاه رقم خورد.
رئیس پیشین دانشگاه، میزان مرگ مادر را شاخصی برای ارزیابی سلامت عمومی جامعه دانست و گفت: در این دوره، میزان مرگ و میر مادران به صفر رسید. همچنین کاهش مرگ نوزادان در سه سال متوالی، افزایش غربال‌گری سرطان پستان و شنوایی‌سنجی نوزادان (بالاتر از میانگین کشوری)، از دیگر دستاوردهاست.
وی افزود: درصد خطرسنجی بیماری‌های قلبی و عروقی در جمعیت بالای 30 سال از 39.43 درصد در سال 1399 به بالاتر از میانگین 15.4 درصد کشوری در سال 1402 رسیده است. همچنین افزایش پوشش مراقبت‌های میانسالی و سالمندی، کاهش مرگ‌ومیر بیماران بستری از 2.8 درصد به 1.5 درصد در سال 1403، و رشد نرخ موفقیت احیای قلبی از دیگر شاخص‌های عملکردی مثبت این دانشگاه بوده است.
محمدی شاهرخی با اشاره به صعود 22 پله‌ای دانشگاه در رتبه‌بندی پژوهشی، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان از رتبه 24 به رتبه 9 در بین دانشگاه‌های تیپ 2 ارتقا یافته است. همچنین مرکز تحقیقات سلامت پسته موفق به اخذ موافقت قطعی شد و آزمایشگاه کنترل مواد غذایی دانشگاه با تأییدیه سازمان جهانی بهداشت، دو دستگاه HPLC از سازمان‌های بین‌المللی دریافت کرده است؛ تجهیزاتی که نقش مؤثری در صادرات پسته و تقویت اقتصاد منطقه ایفا می‌کنند.
وی در پایان با اشاره به تکمیل و بهره‌برداری از ساختمان جدید بیمارستان انار و جذب 33 متخصص، به کسب رتبه برتر در تجویز و مصرف منطقی دارو نیز اشاره کرد و آن را نقطه عطفی در حوزه اقتصاد درمان دانست. همچنین بالاترین درصد قبولی در کلان‌منطقه 8 در مقطع کارشناسی ارشد، متعلق به فارغ‌التحصیلان این دانشگاه است.
کد خبر 858023

http://www.kerman-online.ir/fa/News/714618/ضرورت-افزایش-بودجه-40-هزار-میلیارد-تومانی
بستن   چاپ