کرمان رصد
شهرموزه‌ اصفهان ظرفیت‌های بی‌نظیری برای توسعه گردشگری دارد
پنجشنبه 21 فروردين 1404 - 20:47:39
کرمان رصد - مشاور و دستیار شهردار اصفهان در امور شهرسازی و معماری شهری گفت: شهر اصفهان با 1900 هکتار بافت تاریخی و فرهنگی مصوب و بیش از شش کیلومتر محور تاریخی، به‌عنوان یک شهر موزه‌ای، ظرفیت‌های بی‌نظیری برای توسعه گردشگری دارد.
وحید مهدویان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به جایگاه ممتاز اصفهان در کشور اظهار کرد: اصفهان به‌عنوان ششمین استان پهناور و سومین استان پرجمعیت ایران، جایگاه نخست شهرنشینی را در اختیار دارد.
این استان از جنبه‌های مختلف گردشگری، غنی و پربار است و دارای جاذبه‌های طبیعی، تاریخی، فرهنگی و مذهبی بی‌شماری است. وی با بیان اینکه استان اصفهان با دارا بودن 412 هزار هکتار جنگل، 976 هزار هکتار منطقه حفاظت‌شده، سه میلیون هکتار کویر و بیش از 22 هزار و 100 بنای تاریخی شناسایی‌شده، به‌عنوان خاستگاه بیش از 190 رسته صنایع دستی، گنجینه‌ای گران‌بها از جاذبه‌های گردشگری را در خود جای داده است، افزود: شهر اصفهان با 1900 هکتار بافت تاریخی و فرهنگی مصوب و بیش از شش کیلومتر محور تاریخی، به‌عنوان یک شهر موزه‌ای، ظرفیت‌های بی‌نظیری برای توسعه گردشگری دارد.
مشاور و دستیار شهردار اصفهان در امور شهرسازی و معماری شهری تأکید کرد: احیای بافت تاریخی و فرهنگی این شهر، فرصتی ارزشمند برای ایجاد تعادل میان حفظ میراث فرهنگی، ارتقای کیفیت زندگی شهروندان و توسعه اقتصادی است؛ با برنامه‌ریزی دقیق، طراحی بر پایه اصول علمی و مشارکت همه‌جانبه ذی‌نفعان، می‌توان این فضاها را به نقاط عطف گردشگری و اجتماعی تبدیل کرد.
مهدویان بیان کرد: احیا و ساماندهی پهنه‌های گردشگری با تمرکز بر بافت تاریخی شهر، اکوسیستمی خلق می‌کند که علاوه‌بر تقویت هویت شهری و ایجاد حس تعلق در شهروندان، موجب جذب گردشگر، توسعه اقتصادی و پایداری محیط زیست می‌شود؛ اصفهان با بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها می‌تواند به یکی از قطب‌های مهم گردشگری در سطح ملی و بین‌المللی تبدیل شود.
وی ادامه داد: طی ربع قرن اخیر، شهرداری اصفهان در هماهنگی و همکاری با سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان و با رویکرد انسان‌محوری، بازآفرینی پایدار و طراحی چندعملکردی اقدام به شناسایی، دسته‌بندی، طراحی و احیای آن‌ها پرداخته است که مهم‌ترین آن‌ها، پهنه بازار بزرگ اصفهان و پهنه 32 هکتاری میدان امام علی (ع) است که به‌عنوان پروژه‌های شاخص کشوری مطرح می‌شود.
مشاور و دستیار شهردار اصفهان در امور شهرسازی و معماری شهری گفت: با توجه به تعدد و پیچیدگی مسائل بافت‌های تاریخی، مدیریت شهری برای احیای پهنه‌های گردشگری با چالش‌های متعددی همچون چالش‌های اقتصادی از جمله برای تأمین منابع مالی اجرای پروژه‌ها، چالش‌های اجتماعی ناشی از مخالفت برخی گروه‌ها و نیز چالش‌های زیست‌محیطی ناشی از تخریب اکوسیستم‌ها در فرایند اجرای پروژه‌ها روبه‌رو است، در نتیجه ایجاد بستر مناسب از جمله تدوین و اجرای قوانین و مصوبات تشویقی و حمایتی از بخش خصوصی برای مشارکت و جذب سرمایه‌گذاران برای اجرای طرح‌های برآمده از مطالعات فرهنگی اجتماعی محلات بر پایه اصول پایداری، از جمله راهکارهای پایه‌ای برای توسعه اجرای پروژه‌های مرتبط با احیا و ساماندهی پهنه‌های گردشگری است.
مهدویان اضافه کرد: طی سال‌های گذشته قوانین و بسته‌های تشویقی متعددی در سطح ملی به تصویب رسیده است که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به قانون حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی فرهنگی (مصوب تیر 1398)، سند ملی راهبردی توسعه گردشگری ایران (مصوب شهریور 1399)، ماده 83 قانون برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران (ابلاغی تیر 1403) و مصوبه مرداد 1403 شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در حوزه ساخت‌وساز اشاره کرد.
وی ادامه داد: این قوانین و مصوبات با هدف حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی، توسعه صنعت گردشگری و ساماندهی ساخت‌وساز در مناطق تاریخی و فرهنگی تصویب شده است و اجرای آن‌ها می‌تواند نقش مهمی در حفظ میراث فرهنگی، رشد اقتصادی و جذب گردشگر ایفا کند.
مشاور و دستیار شهردار اصفهان در امور شهرسازی و معماری شهری عنوان کرد: در اصفهان علاوه بر بسته تشویقی مصوب اسفند 1402 کمیسیون ماده 5، شورای اسلامی شهر حدود 1200 بنای تاریخی و 3200 قطعه مجاور در حریم آن‌ها را از هزینه پروانه ساختمان معاف کرده است؛ این مصوبه از ابتدای سال 1403 اجرایی شد.
مهدویان افزود: علاوه‌بر اقدامات اجرایی مدیریت شهری در احیا و ساماندهی پهنه‌های تاریخی با رویکرد گردشگری که طی یک دهه اخیر بیش از 10 هزار میلیارد ریال هزینه داشته است، آگاهی‌بخشی از قوانین و مصوبات مرتبط می‌تواند به توسعه این پهنه‌ها به‌عنوان موتور محرکه رشد اقتصادی شهر کمک کند
کد خبر 856184

http://www.kerman-online.ir/fa/News/712971/شهرموزه‌-اصفهان-ظرفیت‌های-بی‌نظیری-برای-توسعه-گردشگری-دارد
بستن   چاپ