کرمان رصد
مصرف روزانه نوشیدنی قندی ریسک سرطان دهان را 5 برابر می‌کند
يکشنبه 26 اسفند 1403 - 17:43:11
کرمان رصد - دیجیاتو /محققان دانشگاه واشینگتن با بررسی داده‌های بیش از 160 هزار زن دریافتند افرادی که به‌طور مکرر نوشیدنی‌های شیرین‌شده با قند مصرف می‌کنند نسبت به افرادی که کمتر از یک نوشیدنی در ماه می‌نوشند، حدود 5 برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان حفره دهان (OCC) قرار دارند. البته این رقم در زنان سیگاری و کسانی که الکل مصرف می‌کنند، به 5.46 برابر افزایش می‌یابد.
در پژوهش حاضر محققان قادر نبودند میزان قند نوشیدنی‌هایی را که زنان مصرف می‌کردند، اندازه بگیرند و براساس نظرسنجی‌هایی که هر 4 سال یک‌بار انجام می‌شد، میزان مصرف نوشیدنی‌های آنها مشخص شده بود. پژوهشگران متوجه شدند در طول 3 دهه گذشته بروز OCC در افراد غیرسیگاری به‌ویژه در میان زنان سفیدپوست در سطح جهان افزایش یافته است.
محققان میزان مصرف نوشابه‌ها را با هرگونه تشخیص سرطان دهان مقایسه کردند و 124 مورد ابتلا را در طول دوره مطالعه 30 ساله ثبت کردند. تجزیه‌وتحلیل آنها نشان داد زنانی که یک یا چند نوشیدنی شیرین در روز مصرف می‌کنند، 4.87 برابر بیشتر از زنانی که کمتر از یک نوشیدنی در ماه می‌نوشند، در معرض ابتلا به سرطان دهان هستند.
بازار
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

http://www.kerman-online.ir/fa/News/706779/مصرف-روزانه-نوشیدنی-قندی-ریسک-سرطان-دهان-را-5-برابر-می‌کند
بستن   چاپ