کرمان رصد
بازرس کل قضایی استان کرمان: تراکم و تزاحم قوانین مغایر، نفس تولیدکنندگان را به شماره انداخته است
دوشنبه 15 بهمن 1403 - 08:21:40
کرمان رصد - دادخدا سالاری، بازرس کل قضایی استان با تبیین وضعیت موجود سخت پیش روی تولیدکنندگان بویژه در بخش خصوصی و ضمن اشاره به خروجی ورود نظارتی بازرسی به این عرصه، بیان واکاوی برخی دلایل و نیز ارائه راهکار‌های عملیاتی برای این وضعیت تاکید کرد: تغییرات ماهانه، فصلی و گاه هفتگی و روزانه قوانین و مقررات و بی‌ثباتی مدام از یک سو و تراکم و تزاحم قوانین مغایر، منسوخ و متراکم از سوی دیگر قدرت تنفیذ را از بخش تولید سلب کرده و نفس تولیدکنندگان را به شماره انداخته است.
به گزارش خبرگزاری برنا؛ دادخدا سالاری در نشست شورای معادن استان کرمان در حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، خطاب به وی اظهارداشت: دورنمای کلی و همه مصادیق نشان می‌دهد حال و احوال صنعت بخصوص تولید کنندگان غیردولتی ناخوش و نیازمند طبیبی حاذق است.
وی در ادامه با تشریح برخی راه‌های برون رفت از مشکلات موجود پیش روی تولید در کشور گفت: اجرای کامل قانون دسترسی آزاد به اطلاعات و اعتقاد عملی به مبارزه با رانت و انحصار از طریق شفافیت در قراردادها، واگذاری ها، تدوین و اجرای بودجه‌ها بخصوص در شرکت‌های بزرگ خصولتی باید مدنظر باشد.
بازرس کل قضایی استان کرمان گفت: حمایت عملی دولت از رقابت منصفانه و پرهیز از رفتار‌های ضدرقابتی از قبیل تبانی پنهان، همچنین قیمت گذاری تبعیض آمیز، دوری از سوء‌استفاده از قدرت مسلط و بلامنازع و ضرورت برگشت دولت به سرخط شروع سابقه جهت یک رقابت عادلانه با تولیدکنندگان از دیگر راهکار‌های رفع این مشکلات است.
سالاری در ادامه جلوگیری از انحصار و شبه‌انحصار بخصوص با دست برتر دولت در شرکت‌های قدرتمند در اختیار خود را از دیگر الزامات و راهکار‌های این عرصه بیان کرد.
ضرورت تسهیل محیط کسب و کار
این مقام قضایی همچنین تسهیل محیط کسب و کار را بسیار ضروری دانست و گفت این مهم از طریق اصلاح قوانین و مقررات مربوط به کسب و کار به صورت تنقیح شده. شفاف و قابل پیش بینی محقق می‌شود.
به گفته وی صدور مجوز‌ها و فرآیند‌های اداری بسیار پیچیده، زمان‌بر، مبهم و غیرقابل دسترسی از دیگر مشکلات پیش روی تولیدکنندگان است.
سالاری تاکید کرد: تولید کننده را باید با استفاده از فناوری‌های نوین، درگاه‌های الکترونیکی و حذف عوامل انسانی بازدارنده، از این وادی سرگردانی موجود نجات داد.
وی تغییر رویکرد دولت از دخالت مستقیم و دستوری در اقتصاد تولیدی را به سمت سیاستگذاری، نظارت، تسهیل گری و ایجاد زیر ساخت برای بخش خصوصی بسیار لازم دانست و گفت: به جای رقابت غیرعادلانه و تحکمی، دولت باید به وظایف اصلی خود بپردازد.
ضرورت ایفای تعهدات معادن نسبت به استان کرمان 
دادخدا سالاری همچنین تحقق مطالبات بحق و قانونی استان کرمان به عنوان قطب مهم و بهشت معادن ایران و خاورمیانه ناشی از عواید معدن کاوی و جبران خسارت‌های این فعالیت‌ها را از منظر وظایف نظارتی سازمان بازرسی و نیز تکلیف قانونی در وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت مورد تاکید قرار داد و گفت: اجرای تبصره 6 ماده 14 و پرداخت الزامی ایمیدرو در ایجاد زیر ساخت‌های استان به میزان 15% که متأسفانه گاهی سهم استان 2% بوده ضرورت دارد.
بازرس کل قضایی استان کرمان انتقال دفاتر و حساب‌های شرکت‌های بزرگ معدنی استان را طبق ماده الحاقی 6 به کل لایحه برنامه هفتم توسعه الزامی خواند و تاکید کرد: جلوگیری از دریافت بهره مالکانه غیرمتعارف از معادن استان و قرار گرفتن معادن در صدر لیست قطعی‌های ناشی از ناترازی انرژی باید بخوبی انجام گیرد.
وی در ادامه ضرورت جلوگیری از خام فروشی با تکمیل زنجیره تولید و ایجاد صنایع پایین دستی طبق اوامر لازم الاجرای مقام معظم رهبری و در اجرای سیاست‌های کلی نظام را مدنظر قرار داد و گفت: ایجاد ثبات در مدیریت در جهت جلوگیری از اتلاف منابع عمومی کشور و امکان برنامه ریزی شرکت‌های بزرگ استان خصوصاً شرکت ملی مس بسیار حائز اهمیت است.
تبعات بی ثباتی مدیریتی
سالاری افزود: واقعیت اینکه جابه جایی‌های بی‌امان مدیران، جایی برای برنامه ریزی مدیریتی باقی نگذاشته؛ و مدیریت لرزان و متغیر از آفات بزرگ حوزه تولید است.
نگاه توسعه متوازن به کل استان کرمان
وی همچنین با بیان اینکه بازرسی به نحوه فعالیت معادن بزرگ و خصولتی و ایفای مسئولیت‌های آنان در تحقق توسعه متوازن ورود کرده است، ضرورت نگاه توسعه‌ای و ایجاد اشتغال در سراسر استان از سوی شرکت‌های بزرگ مستقر در این دیار را بسیار ضروری و حائز اهمیت خواند و تصریح کرد: شرکت‌های بزرگ استان باید به جای تمرکز در چند نقطه و کسب سود بیشتر، نگاه فرابخشی به ایجاد اشتغال در تمامی نقاط استان داشته باشند.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/698640/بازرس-کل-قضایی-استان-کرمان--تراکم-و-تزاحم-قوانین-مغایر،-نفس-تولیدکنندگان-را-به-شماره-انداخته-است
بستن   چاپ