فارس رتبه نخست صنایع تبدیلی و غذایی در کشور است
چهارشنبه 3 بهمن 1403 - 15:09:21
|
|
کرمان رصد - - مجتبی دهقانپور با بیان اینکه این استان در سکوی اول تولید و سطح زیرکشت انجیر در کشور قرار دارد، گفت: قریب 95 درصد انجیر دیم کشور در این استان تولید میشود. او تصریح کرد: سطح زیر کشت این محصول در کشور قریب به 41 هزار هکتار با تولیدی بالغ بر 37 هزار تن است که حدود 40 هزار هکتار با تولید 35 هزار تن به فارس تعلق دارد. بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس تصریح کرد: سطح زیر کشت انجیر آبی در کشور قریب به 11 هزار هکتار با تولید 84 هزار تن و در استان فارس حدود 5 هزار هکتار با تولید بالغ بر 15 هزار تن است. او با اشاره به اینکه متوسط عملکرد انجیر دیم در کشور 0.9 تن در هکتار است، افزود: در سال گذشته علی باز عطایی از تولیدکنندگان شهرستان کوهچنار با تولید 5 تن و 160 کیلوگرم در هکتار رکورد استانی را شکست. دهقانپور با اشاره به اینکه بیشترین سطح زیر کشت انجیر دیم جهان در شهرستان استهبان قرار دارد، اظهار کرد: نظام انجیر استهبان به عنوان نظام میراثی کشاورزی مهم جهانی در سازمان فائو، ثبت جهانی شده است که از دلایل این انتخاب تکنیکها و شیوههای نگهداری و تولید در باغات انجیر میراثی است. او در ادامه با اشاره به وضعیت تولید انار گفت: استان فارس با دارا بودن 29 درصد سطح زیرکشت و 34 درصد تولید انار کشور، حائز رتبه اول در میان سایر استانها است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه سطح زیر کشت انار در کشور قریب به 91 هزار هکتار با تولید 3/1 میلیون تن است، افزود: سطح زیر کشت انار دراین استان بالغ بر 26 هزار هکتار با تولید 450 هزار تن است. او با اشاره به اینکه متوسط عملکرد تولید انار در کشور 5/14 تن در هکتار ومتوسط عملکرد فارس بیش از عملکرد کشوری و 3/17 تن در هکتار است، اضافه کرد: یکی از کشاورزان نمونه ملی از استهبان با تولید 144 تن و 300 کیلوگرم انار رکورد کشوری را شکست که این مهم حاصل تلفیق تجربه و دانش است. نقش استراتژیکی سه محصول خرما، انجیر و انار در اقتصاد کشور به عنوان صادرات غیر نفتی از دیگر موضوعاتی بود که رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به آن پرداخت و گفت: سال گذشته قریب به 428 میلیون و 300 هزار دلار ارز آوری از صادرات این محصولات در کشورحاصل شد که بخش قابل توجهی از تولیدات استان فارس بود. به گفته وی، سال گذشته قریب به 395 میلیون تن خرما با ارزآوری حدود 353 میلیون دلار، همچنین حدود 19 میلیون و 636 هزار تن انجیر با ارزآوری بالغ بر 58 میلیون دلار و بالغ بر 37 میلیون تن انار با ارز آوری بیش از 17 میلیون دلار از گمرکات کل کشور صادر شده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: این استان با دارا بودن 1143 واحد صنایع تبدیلی و غذایی به بهرهبرداری رسیده در زیر بخش کشاورزی و با ظرفیتی قریب به 5 میلیون تن در این صنایع، رتبه اول کشوری دارد. دهقانپور تصریح کرد: از مجموع واحدهای مذکور 109 واحد مربوط به صنعت خرما، 11 واحد مرتبط با انجیر و 9 واحد مرتبط با صنعت انار با ظرفیتی بالغ بر 124هزار تن به بهرهبرداری رسیده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس همچنین گفت: فارس ویترین محصولات باغی و دارای رتبه برتر تولید این محصولات در کشور است، این استان قطب تولید خرما، انجیر و انار است. دهقانپور با اشاره به اینکه کشور ما، با تولید سالانه بالغ بر 1.7 میلیون تن خرما رتبه دوم در جهان را دارد، اظهار کرد: استان فارس با تولید 367 هزارتن خرما معادل 21 درصد خرمای کشور حائز رتبه اول است. به گفته وی، متوسط عملکرد خرما در کشور 6.5 تن در هکتار واین رقم در استان فارس با فعالیت کشاورزان مجرب و بکارگیری دانش نوین در بخش کشاورزی بیش از متوسط کشوری است. همچنین در سال گذشته یکی از تولیدکنندگان برگزیده استانی از شهرستان فراشبند موفق به تولید بالغ بر 44.5 تن خرما در هکتار شده است. دهقانپور افزود: فارس ویترین ارقام متنوع خرما است و بیشترین سطح زیر کشت خرما در این استان به ارقام پرپتاسیل کبکاب، شاهانی، زاهدی، مجول و پیارم اختصاص دارد. شهرستانهای قیروکارزین، کازرون و جهرم به ترتیب رتبههای برتر تولید این محصول در استان فارس را دارند.
http://www.kerman-online.ir/fa/News/695352/فارس-رتبه-نخست-صنایع-تبدیلی-و-غذایی-در-کشور-است
|