کرمان رصد - - خروجی و دستاورد ششمین جشن ملی پسته رفسنجان راه اندازی کارخانه پلاسما در رفسنجان شد که البته در این مدت دو ساله مسیر به شکلی در پیش گرفته شد که از همه ظرفیتها وامکانات در جهت نتیجه بخشی مطلوب استفاده شد و این کارخانه پلاسما نتیجه هماهنگیهایی است که در آن دغدغه صادرات محصولی را دارند که برخی کشورهای اروپایی به دلیل وجود آفلاتوکسین آن را نمیپذیرند لذا حذف آفلاتوکسین از محصول پسته نیازمند جذب سرمایه گذار، ایجاد زیرساختها و مجوزهای لازم بود که با همدلی مسئولان بخش دولتی و بخش خصوصی انجام شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
فرماندار رفسنجان گفت: ایده راه اندازی کارخانه پلاسما با هدف بکارگیری دانش هستهای برای حذف آلودگی از خشکبار به ویژه پسته که محصولی ارزآور است و صادرات آن به دلیل وجود آلایندهها (آفلاتوکسین) به برخی کشورها مشکل ساز شده بود از زمان برگزاری ششمین جشن ملی پسته رفسنجان در جوادیه الهیه فلاح کلید خورد و با هماهنگیها و پیگیریهای لازم از سوی فرمانداری رفسنجان با دستگاههای اجرایی دولتی این کارخانه بعد از دو سال به ثمر رسید و شنبه گذشته با حضور معاون رئیس جمهور مورد بهره برداری قرار گرفت و حالا کشاورزان به راحتی و با اعتمادسازی میتوانند آلودگی محصول خود را در این کارخانه حذف و به کشورهای خارج صادر کنند.
کشف ترکیبات غیر سمی و ضد آفلاتوکسین
فرماندار رفسنجان افزود: دو سال و نیم قبل به همراه کارشناسان جهاد کشاورزی به دامغان رفتیم و متوجه شدیم ترکیبی غیر سمی را برای از بین بردن آفت پسیل پسته یا همان شیره خشک به کار میبرند که تا 90 درصد روی برگ درختان پسته جواب داده است؛ از کارشناسان مربوطه که یکی از آنها خانم مهدیه بختیاری است خواستیم که به رفسنجان سفر کنند تا با استفاده از نظرات آنها این طرح را بر روی درختان پسته رفسنجان هم اجرا کنیم، زیرا عمده آفتی که گریبانگیر محصول پسته رفسنجان است پسیل پسته است.
رضایی تصریح کرد: آنها به رفسنجان آمدند و در آن سفر اعلام کردند که، چون پسته علاوه بر پسیل، مشکل آفلاتوکسین هم دارد و برای صادرات آن به کشورهای اروپایی دچار مشکلاتی شده است، ما برای از بین بردن افلاتوکسین هم پژوهش و تحقیق علمی و دانش بنیان انجام دادیم و میتوانیم آن را در رفسنجان رونمایی و اجرا کنیم.
رضایی بیان کرد: از آنجایی که در آستانه برداشت محصول پسته و جشن ملی آن در رفسنجان بودیم آنها قرار گذاشتند طرح شان را در رفسنجان رونمایی و راغب شدند جهت راه اندازی کارخانه در قطب تولید پسته (رفسنجان) هم اقدام کنند.
آهنگ تولید از دل کارخانهای خاموش
فرماندار رفسنجان گفت: در ششمین روز جشن ملی پسته که راه اندازی کارخانه پلاسما در رفسنجان مورد استقبال قرار گرفت بحث واگذاری زمین دولتی مطرح شد که بنده پیشنهاد دادم با توجه به زمان بر بودن این واگذاری؛ میتوان از مکانهای بلااستفاده در شهرستان استفاده کرد، لذا از محل یکی از کارخانه های بسته بندی پسته که چندین سال پیش تعطیل شده بود بازدید کردیم.
رضایی اضافه کرد: رفع موانع واگذاری و خلع ید صاحبان قبلی که توان و انگیزه احیای این واحد راکد را نداشتند بزرگترین و موثرترین کاری بود که انجام شد برای اینکار موضوع در کمیته رفع موانع تولید مطرح و بررسیها ادامه پیدا کرد.
وی افزود: با پیگیریهای لازم توسط فرمانداری از جمله پیدا کردن مالک قبلی و بیرون آوردن سند کارخانه که در گرو بانک بود، پیگیری پرداخت بدهیهای بانکی این کارخانه تعطیل و دیگر مسائل منجر به احیای این واحد شد؛ البته حمایتهای دولت در این مسیر کامل و بی سابقه بوده و برای راه اندازی دوباره این واحد، از تمام ظرفیتهای قانونی استفاده شد.
تفاهم نامه بین پژوهشکده پسته ایران، سزمان انرژی اتمی و کارخانه پلاسما
رضایی خاطرنشان کرد: با بهرهبرداری از کارخانه آلودگیزدایی و فرآوری خشکبار رفسنجان با توجه به حذف یکی از عوامل موثر در کاهش صادرات پسته و نیز با اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای بالادست وپاییندست این صنعت، شاهد شکوفایی بیشتر در اقتصاد منطقه خواهیم بود.
شنبه 26 آبان ماه امسال نخستین کارخانه آلودگیزدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای فناوری پلاسما کشور مورد بهره برداری قرار گرفت که ظرفیت پذیرش 3 تن محصول در هر ساعت دارد. در فاز نخست بهرهبرداری از این کارخانه، سالانه 6 هزار تن خشکبار نظیر پسته، بادام، بادام زمینی و ... و نیز محصولاتی مانند ذرت، غلات، دانههای روغنی، حبوبات و ... آلودگیزدایی و فرآوری خواهند شد.
در کارخانه فرآوری خشکبار رفسنجان، دستیابی به بالاترین استانداردهای کیفی در فرآوری خشکبار و فراهمسازی محصولاتی پاک و سالم برای مصرفکنندگان داخلی و جهانی، در راستای بهبود سلامت و رفاه جامعه برنامهریزی شده است و با بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته از جمله پلاسما و بخار فشار بالا، فرآیند آلودگیزدایی خشکبار انجام میشود تا محصولی با بالاترین سطح سلامت و کیفیت به مصرفکنندگان عرضه شود.
http://www.kerman-online.ir/fa/News/677812/کارخانه-پلاسما و-رویایی-که-برای-کشاورزان-محقق-شد