کرمان رصد - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
محمدعلی ابطحی در شروع گپوگفت خود با «شرق» تأکید و تصریح میکند بنایی برای تحلیل و واکاوی مواضع علی لاریجانی ندارد و آنچه به عنوان ارزیابی شخصی خود در امر مذاکرات احتمالی با آمریکا مطرح میکند، یک تحلیل کلی است. با بیان این نکته، این چهره سیاسی اصلاحطلب فارغ از آنچه علی لاریجانی عنوان کرده یا بدون توجه به دیدار تکذیبشده با ایلان ماسک توسط امیرسعید ایروانی و دیگر مسائل، به این موضوع اشاره دارد که «اگرچه در شرایط کنونی انجام هرگونه مذاکره با طرف آمریکایی برای کاهش فشارهای اقتصادی و معیشتی مردم امری مثبت و قابل دفاع است»، اما از منظر عضو مجمع روحانیون مبارز «مذاکرات احتمالی پیشرو بهشدت سخت و پیچیده خواهد بود».
چون به باور او: «ترامپ شخصیتی نیست که بخواهد با مذاکراتی غیرعلنی، توافقی را به سود یک طرف به نتیجه برساند». لذا این چهره سیاسی اذعان دارد: «تهران باید به شکل شفافتر و با عزم جدیتری وارد مذاکرات شود؛ چراکه در شرایط کنونی وضعیت خطیر اقتصادی و معیشتی مردم ضرورت آغاز گفتوگوها را پررنگتر میکند».
البته ابطحی متذکر میشود: «در وضعیت جاری هم هیچ فردی نقشه راهی برای بهبود وضعیت اقتصادی مردم بدون انجام مذاکره و حصول توافق و بدون توجه به شرایط دیپلماتیک و سیاست خارجی ندارد. به همین دلیل هر راهی برای کاهش فشار معیشتی جامعه از مسیر مذاکره میگذرد». در ادامه این گپوگفت، عضو مجمع روحانیون مبارز به تکذیب دیدار امیرسعید ایروانی و ایلان ماسک هم اشاره دارد و معتقد است: «اگرچه از منظر تهران این دیدار تکذیب شده است، اما جا دارد که چنین دیداری برای آغاز گفتوگوها در دستور کار قرار بگیرد». زیرا از منظر این فعال سیاسی اصلاحطلب: «فردی چون ایلان ماسک، اولا یک چهره سیاسی نیست، دوم آنکه از مهرههای پرنفوذ در دولت دونالد ترامپ است که میتواند مسیر مذاکرات درست و مناسبی را با دولت جدید آمریکا ترسیم کند». و سوم آنکه به گفته ابطحی: «ایلان ماسک اساسا یک آمریکایی نیست که محدودیتهای داخلی نظام در رابطه با مذاکرات با مقامات آمریکایی را داشته باشد». اگرچه چهره سیاسی اصلاحطلب از پاسخ به سؤالات در مورد شخص علی لاریجانی اجتناب میکرد، اما در ادامه گفتوگویش با «شرق» و درباره شائبه آغاز مذاکرات توسط علی لاریجانی یا بازگشت ایشان به دبیری شورایعالی امنیت ملی بر این باور است: «آقای لاریجانی همواره جزء گزینههایی بودند که در خصوص آغاز مذاکرات یا انتخاب دبیر شورایعالی امنیت ملی، اسمشان مطرح بوده است». با وجود این عضو مجمع روحانیون مبارز با نگاهی نهچندان خوشبینانه متذکر میشود: «حتی در صورت تحقق این امر تجربه سالهای گذشته نشان داده است که جریانهایی در داخل همواره این تلاشها را ناکام گذاشتهاند».
در سایه آنچه عنوان شد، فعال سیاسی اصلاحطلب این نکته کلیدی را هم متذکر میشود و میگوید: «انجام هرگونه مذاکرهای خارج از چارچوب وزارت امور خارجه، پیگیری سیاست خارجی بدون ابزار است» که درنهایت به باور او: «به نتیجه نمیرسد». چون به گفته ابطحی: «ابزارهای دیپلماسی و مذاکره در اختیار وزارت امور خارجه است». بااینحال عضو مجمع روحانیون مبارز به برخی اعتراضات، انتقادات، کارشکنیها و مزاحمت رادیکالهای داخلی هم ورود میکند و به گفته او: «مشکل اصلی حضور این جریانهای رادیکال نیست، کمااینکه در همه کشورها این جریانهای رادیکال وجود دارد». اما از دید ابطحی: «مشکل کار آنجاست که برخی نهادهای سیاسی بهرغم روشنبودن مسیر و تلاش برای تحقق منافع و امنیت ملی و علیرغم سیاستهای کلان نظام و مصوباتی که دارند، دلشان از بابت برخی انتقاد رادیکالهای داخلی میلرزد». لذا این فعال سیاسی یقین دارد: «مشکل کار ضعف مدیریتی است که راه را برای تندروها باز میکند».
http://www.kerman-online.ir/fa/News/677432/در-صورت-حضور-لاریجانی-در-امر-مذاکره-احتمال-کارشکنی-وجود-دارد