کرمان رصد
ضرورت تقاضامحور و منجر به شغل بودن آموزش‌ها
شنبه 26 آبان 1403 - 13:25:32
کرمان رصد - به گزارش می‌متالز، محمود تقی‌پور در مراسم اختتامیه دومین دوره مسابقات ملی مهارت گوهرتراشی با بیان این مطلب گفت: با توجه به چالش‌های مربوط به نیروی کارآمد ماهر، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با همکاری شرکای اجتماعی در بستر آمایش سرزمین، می‌تواند بحث مهارت آموزی را توسعه دهد.
وی افزود: تجربه نشان داده هرجا در کنار همدیگر فعالیت کرده‌ایم، موفق بوده‌ایم؛ نظیر اقدامی که بین ما و ایمیدرو در رویداد حاضر انجام گرفت.
معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور تصریح کرد: نگاه این سازمان به مسابقات، تشکیل زنجیره در حوزه مذکور و استفاده از ظرفیت‌های جوانان و نخبگان مهارتی است.
وی ادامه داد: پرداختن به گوهرسنگ، ریشه در فرهنگ دارد و در کنار نگاه فرهنگی، موضوع اشتغال و اقتصادی است.
تقی‌پور با اشاره به اقدامات مورد نیاز برای توسعه گوهرسنگ گفت: آموزش متخصصان و عموم، تحقیق علمی و توسعه فناوری و نیز حمایت از تولیدکنندگان (مالی و کارآفرینی)، از جمله این نیازهاست.
وی افزود: تبادل دانش، بازاریابی، حفاظت از منابع طبیعی و ایجاد زیرساخت‌های مناسب، از دیگر اقدامات مورد نیاز است.
ایجاد معدن خانگی در کرمان امیر حسن‌زاده، معاون اقتصادی استاندار کرمان در این مراسم ضمن تقدیر از ایمیدرو، شرکت ملی صنایع مس و اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای کرمان برای برگزاری این مسابقات گفت: گوهرسنگ هنوز در کشور معرفی نشده و ظرفیت این حوزه را افراد زیادی نمی‌شناسند.
وی افزود: این در حالی است که تجارت جواهرات و گوهرسنگ به 1200 میلیارد دلار می‌رسد و تنها در بخش سنگ‌های رنگی، تراکنش مالی به 70 میلیارد دلار می‌رسد.
معاون اقتصادی استانداری کرمان با بیان اینکه در این استان معدن خانگی ایجاد کرده‌ایم، گفت: با این طرح، سنگ‌های معدنی در خانه به محصول تبدیل می‌شود.
وی ادامه داد: با توجه به کیفیت و کمیت فوق‌العاده سنگ گارنت، با صندوق بازنشستگی فولاد، اقدامات مطلوبی برای توسعه این حوزه شروع کرده‌ایم.
ارتقای نهایی گوهرسنگ در گرو تلاش و اراده فعالان آن حیدر ضیغمی، نماینده رئیس هیات عامل ایمیدرو در این مراسم گفت: سطح این دوره از مسابقات گوهرتراشی امسال در مقایسه با دوره قبلی، ارتقای مطلوبی یافته است.
وی افزود: موضوع مطرح شده از سوی معاون اقتصادی استانداری کرمان با عنوان «معدن خانگی» را با مهندس آقاجانلو، رئیس هیات عامل ایمیدرو مطرح و برای نهادینه کردن آن در جامعه تلاش می‌کنیم.
ضیغمی با اشاره به اقدامات مسولان قبلی و فعلی ایمیدرو برای توسعه صنعت گوهرسنگ تصریح کرد: در نهایت، همت و اراده فعالان این صنعت است که موجب ارتقای این صنعت می‌شود. 
برنامه تسهیل حضور فیروزه تراش‌ها در سطح ملی و بین‌المللی حسین محمودی میمند، مدیر مجتمع مس شهربابک در این مراسم گفت: معدن فیروزه در کنار معدن مس شهر بابک وجود دارد.
وی افزود: در استخراج معدن شهربابک، مس کانی اصلی و فیروزه جانبی محسوب می‌شود. اگر این رگه‌ها را شناسایی نکنیم به عنوان عنصر مزاحم تلقی می‌شود. 
محمودی میمند با بیان اینکه برای شناسایی رگه‌های پرپتانسیل اقدام کرده‌ایم، گفت: در نحوه و زمان استخراج برای دستیابی به بهترین پتانسیل اقدام کرده‌ایم.
مدیر مجتمع مس شهربابک با اشاره به برنامه‌های پیش روی این مجتمع گفت: تاسیس خانه فیروزه، انجام تحقیقات، آموزش، برگزاری کارگاه‌های فیروزه و نیز تسهیل صادرات فیروزه، از جمله این برنامه هاست.
وی افزود: تعهد می‌کنیم حضور فیروزه تراش‌ها را در سطح ملی و بازار‌های بین‌المللی تسهیل کنیم.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/674260/ضرورت-تقاضامحور-و-منجر-به-شغل-بودن-آموزش‌ها
بستن   چاپ