کرمان رصد
مسیر روشن اتاق بازرگانی برای فعالان اقتصادی رفسنجان‌
چهارشنبه 16 آبان 1403 - 16:26:00
کرمان رصد - تقریبا دو سالی است که نمایندگی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در شهرستان رفسنجان پا گرفته و می‌رود تا با مدیریت جوان و خوش فکرش و البته پا در رکاب بودن مردان اقتصادی این شهرستان تحرک اقتصادی را برای مردمانش رقم بزند، مقطعی حساس که با تقویت سرمایه گذاری و حمایت از تولید و صنعت می‌توانند از این گذار با موفقیت عبور کنند.
اما مشکلاتی در حوزه‌های صنعتی کشاورزی و ... وجود دارد که برای بیان آنها که همه هم از آن‌ها مطلع هستند و در نتیجه برای هم اندیشی و کمک طلبیدن از مقامات کشوری و مجلس شورای اسلامی، در جهت رفع مشکلات نشستی با حضور دکتر انارکی محمدی نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی، رضایی فرماندار رفسنجان، اعضای هیئت رئیسه اتاق بازرگانی شهرستان، مسئولان و فعالان اقتصادی این شهر در حوزه‌های مختلف برگزار شد و در فضایی صمیمی و فارغ از هر گونه تنش به گفتگو نشستند.
در این نشست که در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی رفسنجان برگزار شد فعالان اقتصادی در حوزه‌های کشاورزی پسته، صنایع و ... هر آنچه مانع و مشکل داشتند، دانه دانه برشمردند، فضایی که بخش خصوصی و بخش دولتی را گرد هم آورد تا راه و چاره‌ای برای بهبود اقتصاد، تولید و اشتغال این شهرستان تدبیر کنند.
حال ناخوش پسته به دلیل تغییرات اقلیمی و کمبود برق
در این نشست حسین رضایی فرماندار رفسنجان سطح زیر کشت پسته رفسنجان را بالای 80 هزار هکتار دانست و گفت: در این منطقه از محل درآمد این محصول بالای 40 هزار خانوار ارتزاق می‌کنند که گرمای بی سابقه در تیر و مرداد ماه امسال بخش زیادی از این محصول را دچار پوکی کرد.
وی افزود: اما خوشبختانه با این وجود در مهرماه امسال ما توانستیم 19 هزار تن پسته را از شهرستان صادر و به کشور‌های چین، روسیه و کشور‌های خاورمیانه ارسال کنیم این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل این رقم 12 هزار تن بوده است.
رضایی ادامه داد: اما برای تولید بیشتر نیاز داریم معضلات حوزه آب، برق، گاز، قوانین مالکیتی و دیگر مسائل ستاد عالی پسته را با حضور وزرای جهاد کشاورزی، نیرو و دیگر مسئولان مرتبط هر چه زودتر تشکیل داد.
وی تصریح کرد: باید برای خاموشی‌های چاه موتور‌های کشاورزی و قطعی برق که از اردیبهشت ماه هر سال شروع می‌شود تا ناترازی برق که مسئله‌ای کشوری است حل شود تدابیر لازم اندیشیده شود.
فرماندار رفسنجان گفت: مردم و کشاورزان باید بپذیرند که راه چاره‌ای جز اجرای پنل خورشیدی یا گازی در محل چاه موتور‌های کشاورزی وجود ندارد این امر مزیت هایی همچون درآمدزایی از ناحیه فروش برق تولیدی و نیز جلوگیری از قطعی برق در تابستان به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه 28 استان دیگر تولید پسته را انجام می‌دهند گفت: آن‌ها در کنار کشاورزی پسته کار کشت و برداشت سیفی جات و درآمدزایی را دارند که جبران می‌کند، اما در منطقه کویری رفسنجان تولید برق و برون رفت از مشکلات یک ضرورت است.
اتاق بازرگانی مدافع تولید و بخش خصوصی
مجید حجت رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی رفسنجان هم در این نشست اتاق بازرگانی را زبان گویای بخش اقتصادی دانست و بیان کرد: باید به طور کامل مدافع بخش خصوصی باشیم.
وی افزود: زمانی این بخش می‌تواند روی پای خود بایستد که دغدغه‌ای برای پیگیری مسائل و مشکلاتش نداشته باشد.
حجت در این نشست به مشکلات کشاورزی و صادرات فعالان اقتصادی اشاره کرد و گفت: متاسفانه در حوزه کشاوری و صادرات پسته دچار مشکلات عدیده‌ای هستیم از جمله نبود سرمایه در گردش برای بنگاه‌ها و ارزش پایه گمرکی پسته است که ارزش واقعی پسته نیست.
او افزود:با ورود خودرو سازان همین پسته‌ای که توسط کشاورزان تولید می‌شود را با قیمت پایین صادر میکنند و با رانت و نفوذی که دارند ارزش گمرکی پسته را غیر واقعی نشان داده و ضررش را صادرکنندگان ما میکنند. 
حجت تصریح کرد: موضوع دوم تعهد ارزی است که امروز ما با خود تحریمی تیشه به ریشه خود زده ایم و لازم است محصولات کشاورزی از تعهد ارزی مستثنی شود.
حجت همچنین با اشاره به ایجاد کارگروه توسعه روستایی و عشایری در اتاق بازرگانی اظهار کرد: در راستای ایجاد این کارگروه ما حمایت کامل اتاق کرمان را خواهیم داشت و حلقه وصلی بین ثروت و پتانسیل نیروی انسانی روستا‌ها خواهیم بودتا مانع مهاجرت روستائیان به شهر شویم.
وی با اشاره به اینکه سقف کارت صادرگنندگان بسیار پایین است افزود: باتوجه به جلساتی که داشتیم برای سقف کارت‌ها ترتیب اثری داده نشده است که این رقم برای یک صادر کننده بسیار پایین می‌باشد لذا باتوجه به تحریم‌های ظالمانه و فاصله زمانی زیادی که برای رسیدن بار و بازگشت ارز داریم عملا بازار را از دست خواهند داد.
حجت با اشاره به قطعی برق، گاز و خاموشی موتور پمپ‌ها اظهار کرد: امسال با خاموشی‌های بی رویه‌ای که انجام شد، حجم بسیار زیادی از محصولات کشاورزان ما خراب و کشاورزان ضرر بزرگی را متحمل شدند.
این مقام مسئول افزود: بالای 30 درصد محصول پسته رفسنحان پوک شد از شما خواهشی که داریم در این زمینه ورود و پیگیر قطعی برق و گاز کشاورزان وصنعت گران باشید.
تولید پسته با شوری آب بالای 8 هزار در رفسنجان، موضوعی که در استان‌های دیگر نیست
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست بخش کشاورزی در این منطقه را مهم عنوان کرد و به وجود 28 استان پسته خیز در کشور اشاره کرد.
احمد انارکی محمدی بیان‌کرد: فشاری که بر گرده کشاورزان رفسنجان و انار وجود دارد در دیگر مناطق کشور که تولید پسته را دارند مشاهده نمی‌شود، کشاورزان زحمت کش پسته را در منطقه کویری و با شوری آب بالای 8 هزار تولید می‌کنند که حمایت دولت را می‌طلبند.
وی افزود: فرق کشاورزی استان‌های دیگر با کرمان و رفسنجان این است که آن‌ها در کنار تولید پسته با استفاده از آب باکیفیت بالا سیفی جات را تولیدو درآمدزایی می‌کنند و رفسنجانی‌ها تنها محصول پسته را با آب شور و زحمت فراوان می‌توانند تولید کنند.
انارکی محمدی تصریح کرد: در اینجا تک محصولی است و کشاورزان علاوه بر اینکه با رنج و زحمت و نیز قطعی برق و کمبود آب و هزینه‌های هنگفت در طول سال محصول ارزآور تولید می‌کنند با مشکلاتی نظیر تحریم ها، مسائل ارزی، مسایل گمرکی و ... روبرو هستند.
وی به موضوعات و مشکلات موجود در حوزه بانک مرکزی اشاره کرد و ادامه‌داد: ما امسال یا سال آینده سعی داریم در بحث بودجه، برگشت ارز را از شبکه نیمایی برداریم تا برای صادرکنندگان گام موثری برداریم.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی گفت: به وسیله کارگروه‌هایی که در اتاق بازرگانی شهرستان تشکیل شده فعالیت‌ها را ادامه دهید ما نیز از طریق وزرای مربوطه و مجلس شورای اسلامی سعی می‌کنیم راه‌های موثری برای برون رفت از مشکلات باز کنیم.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/669236/مسیر-روشن-اتاق-بازرگانی-برای-فعالان-اقتصادی-رفسنجان‌
بستن   چاپ