کرمان رصد - فرهیختگان /متن پیش رو در فرهیختگان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
اگرچه رهبر اپوزیسیونها مدعی شده بود که ادعای وجود جاسوس در دفتر نتانیاهو «جعلی» و بخشی از یک نیرنگ برای خنثی کردن آتشبس و معامله گروگانهای غزه است اما روز گذشته رسانههای صهیونیستی صراحتا اعلام کردند که الیزر فیلداشتاین، سخنگوی دفتر نتانیاهو یکی از متهمان اصلی درز اطلاعات محرمانه و طبقهبندیشده از دفتر نتانیاهوست. این رسوایی بزرگ در حالی اتفاق افتاده که صهیونیستها در تمام این سالها و خصوصا در یک سال اخیر اشراف اطلاعاتی و امنیتی به گروههای مقاومت را به عنوان نقطه قوت خود در جنگ معرفی میکردند، اما حالا درز این اطلاعات بیخ گوش نتانیاهو نشان میدهد دردسرهایی که از 7 اکتبر روی سر صهیونیستها خراب شده بود تمامی ندارد.
جاسوس بیخ گوش نتانیاهو
الیزر فیلداشتاین، اوایل جنگ به عنوان سخنگوی دفتر نتانیاهو استخدام شد. اولین بار در مجله Jewish Chronicle، به درز اطلاعات از دفتر نتانیاهو اشاره شده بود. در این مقاله افشا شد که دادگاه قضایی چندین مظنون را در رابطه با درز اسناد طبقهبندیشده از دفتر نتانیاهو بازداشت کرده است. فیلداشتاین یکی از مظنونان بود که متهم به جاسوسی در داخل ارتش اسرائیل است. برمبنای آنچه رسانههای صهیونیستی منتشر کردهاند تحقیقات برای بررسی چگونگی درز اسناد از ماه سپتامبر آغاز شده است. قاضیای که مسئول رسیدگی به این پرونده بود در این باره گفت مقامات گمان میکنند افشای اطلاعات به دستیابی به اهداف جنگی اسرائیل آسیب رسانده است. بااین حال اما دفتر نتانیاهو روز جمعه اعلام کرد «هیچ فردی که در دفتر نخستوزیر کار میکرده»، بازجویی یا بازداشت نشده است. محتوای اسناد منتشرشده به اسنادی اشاره دارند که میگویند حماس میخواهد گروگانها را از طریق تونلهای زیر کریدور فیلادلفی به مصر قاچاق کند. این اطلاعات در حالی منتشر شد که مذاکرات آتشبس و آزادی گروگانها ادامه داشت، روز بعد از انتشار این اسناد نتانیاهو نشست خبری برگزار کرد و گفت حماس میخواهد بین اسرائیلیها تفرقه بیندازد. دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل نیز درخصوص اطلاعات منتشرشده گفت: «من از نوع اطلاعاتی که شما درمورد سنوار و گروگانها منتشر کردید، اطلاعی ندارم.» برخلاف ادعاها و تکذیبهای مقامات صهیونیستی اما روز گذشته رسانههای صهیونیستی صراحتا نام و مشخصات سخنگوی دفتر نتانیاهو را منتشر و اشاره کردند که او به عنوان یکی از افراد دخیل در پرونده درز اسناد و اطلاعات محرمانه دستگیر شده است.
حداقل 7 جاسوس 600 عملیات جمعآوری اطلاعات انجام دادند
جاسوسی رئیس دفتر نتانیاهو تنها رسواییای نیست که این روزها رژیم با آن روبهروست. برمبنای آنچه در یک سال اخیر در رسانههای صهیونیستی منتشر شده در یک هفته اخیر بین 9 تا 20 نفر به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند، تنها درخصوص یک تیم 7 نفره ادعا شده که آنها در طول دو سال، 600 عملیات جمعآوری اطلاعات انجام دادند. اعضای هر دو تیم، یهودی آذربایجانیتبارند. این رسوایی در حالی اتفاق افتاده که صهیونیستها تصور میکردند یهودیان آذربایجانیتبار، سرمایههای اسرائیلند حالا اما به نظر میرسد آنها اشتباه میکردند و بیش از فرصت باید آنها را یک تهدید بدانند. کشف این تیمهای جاسوسی نشان میدهد که شبکه جاسوسی وسعت اطلاعاتی گستردهای داشته و رخنه اطلاعاتی شدیدی در سیستم اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل داشتند. این رسانهها ادعا کردهاند از آنجا که ابعاد نفوذ اطلاعاتی ایران در دستگاههای اطلاعاتی اسرائیلی زیاد است دستور به تاسیس بند مخصوص اسرائیلیهای دستگیرشده به اتهام جاسوسی برای ایران داده شده است.
صهیونیستها با جاسوسی زنده بودند
این اتفاق درست در شرایطی لو رفته که صهیونیستها بعد از انفجار پیجرهای حزبالله از اشراف اطلاعاتی و امنیتی صهیونیستی میگفتند و تلاش میکردند از رسوایی 7 اکتبر خود را رها کنند یا حداقل بخشی از شکست اطلاعاتی را جبران کنند. در این میان انتشار اطلاعاتی درمورد حضور جاسوسهایی در دستگاه اطلاعاتی اسرائیل که برخی بیشتر از دو سال در دستگاه اطلاعاتی اسرائیل رخنه کرده بودند نشان میدهد برخلاف تلاش صهیونیستها اوضاع بدتر از آن چیزی است که آنها تصور میکردند، در روزهایی که اسرائیلیها درگیر جنگ با اعراب بودند، از نفوذ اطلاعاتی برای ضربه زدن استفاده میکردند. روشنترین نمونه این نفوذ اطلاعاتی حضور الی کوهن در دستگاه اطلاعاتی و امنیتی سوریه بود. علاوهبر این صهیونیستها همواره برای ترور شخصیتهای کلیدی مقاومت از نفوذ استفاده میکردند. ترور یحیی عیاش با کار گذاشتن بمبی در گوشی تلفن همراه توسط یکی از نزدیکانش صورت گرفت. واقعیت این بود که آنها تلاش میکردند با جاسوسی و جذب اطلاعات از دستگاههای اطلاعاتی کشورهای عربی آنها را زمین بزنند و اینطور موجودیت تحمیلی خود را حفظ کنند.
ضربه اطلاعاتی زیر سایه تهدید ایران
با درنظرگرفتن همه این موارد اما افشای جاسوسی سخنگوی دفتر نتانیاهو بعد از 7اکتبر، ضربه اطلاعاتی بزرگ دیگری به رژیم است، امری که هم تاثیر زیادی بر پروپاگاندای رسانههای صهیونیستی و پیروزنمایی آنها گذاشت، هم فشار روانی ناشی از این شکست اطلاعاتی بزرگ، کار را برای آنها دشوار کرد. در نقطه مقابل رسانههای صهیونیستی، آن را پیروزی اطلاعاتی بزرگی برای ایران به حساب آوردند و ناشی از عملیات نفوذ پیچیده و گسترده در دستگاه اطلاعاتی صهیونیستها دانستند، آن هم درست در روزهایی که اخباری از احتمال پاسخ ایران به حمله اخیر صهیونیستها منتشر میشود.
اطلاعات آمریکاییها هم لو رفت
انتشار این اطلاعات از جانب رسانهها میتواند اهداف مختلفی داشته باشد. بخشی از این اهداف میتواند ناشی از این موضوع باشد که صهیونیستها به دنبال اینند که شهرکنشینها را از نفوذ و رخنه اطلاعاتی ایران بترسانند و به آنها نسبت به همکاری احتمالی با ایران انذار دهند. در سالهای اخیر رسانههای صهیونیستی بارها به این موضوع پرداخته بودند برخی از افرادی که برای ایران جاسوسی میکردند، عموما یا فریب خوردهاند یا با هدف کسب درآمد و پول این اقدامات را انجام دادهاند. نکته دیگر آنکه برمبنای آنچه برخی از رسانهها ادعا کردهاند بعضی اطلاعات درزکرده از دستگاه اطلاعاتی اسرائیل بخشی از اسناد نظامی آمریکا را نیز لو داده است. با لو رفتن این اطلاعات احتمال اینکه فشار آمریکاییها روی صهیونیستها بیشتر شود، وجود دارد. یکی از سناریوهای موردتوجه درخصوص انتشار اطلاعات و اسناد میتواند در راستای سایه انداختن بر روابط آمریکا و رژیم باشد؛ چرا که این بار ضعف امنیتی صهیونیستها ضربهای به آمریکاییها نیز زده است.
شکست پشت شکست
نمیشود انکار کرد که بیدار شدن فرماندهانی که در صبح 7 اکتبر، با حضور نیروهای حماس در خانههایشان تازه فهمیدند ماجرا از چه قرار است برای آنها یک شکست اطلاعاتی واضح به همراه داشت که حتی با گذشت یک سال و بمبارانهای نوار غزه و بیروت، نتوانستهاند آن را ترمیم کنند و مجبور شدهاند 7 اکتبر را عزای عمومی اعلام کنند. اگرچه آنها در این مدت با ترور فرماندهان حماس و حزبالله اینطور القا میکنند که گروههای مقاومت را مهار کردهاند و با حملهای که به ایران انجام دادند به ادعای خود به دنبال زدن سر مار هستند اما لو رفتن این موضوع که بیخ گوش نتانیاهو یک جاسوس وجود داشته که به گفته آنها برای ایران فعالیت داشته است رسوایی به مراتب بزرگتری از 7 اکتبر به همراه دارد، علاوهبر این همه محاسبات آنها را به هم ریخته است، آن هم در شرایطی که اخباری درخصوص پاسخ احتمالی ایران به صهیونیستها منتشر میشود. حالا اثبات این ماجرا هم فضای افکار عمومی سرزمینهای اشغالی را مشوش میکند، هم روحیه ارتش رژیم را به هم میریزد و هم در عرصه بینالمللی ضعف قدرت صهیونیستها را نشان میدهد. واقعیت این است که در سالهای گذشته همواره جنگ اطلاعاتی بین ایران و اسرائیل وجود داشته است. صهیونیستها تلاشهایی برای نفوذ اطلاعاتی در ایران داشتهاند و در نقطه مقابل نیز مواردی درباره نفوذ اطلاعاتی ایران در سرزمینهای اشغالی مطرح میشود. با این حال اما طبیعی است آنها هیچ زمانی بهصراحت درخصوص این فعالیتهای اطلاعاتی اظهارنظر دقیقی نداشته باشند، اما به هرصورت در این سالها صهیونیستها تلاش کردند نفوذ اطلاعاتی خود را به رخ بکشند. در نقطه مقابل ایران نیز اقداماتی انجام داده است، گفته میشود لو رفتن برخی عملیاتهای رژیم صهیونیستی نیز در راستای نشت اطلاعاتی آنها صورت گرفته است. البته میبایست به این نکته توجه داشت که اطلاعات دقیق و متقنی برای اثبات این ادعاها و نفوذ اطلاعاتی وجود ندارد.