کرمان رصد
هنر طوفان؛ هنر روایت حماسه و مظلومیت است
يکشنبه 6 آبان 1403 - 11:20:17
کرمان رصد - به گزارش خبرگزاری آنا، آئین افتتاح نمایشگاه گروهی «هنر طوفان» با موضوع طوفان الاقصی و با حضور محمود سالاری معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عباس جوهری معاون سیاسی اجتماعی استاندار، احمد قیومی فرماندار تهران، حامد شایان معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری تهران، علی فروزانفر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، مجید شاه حسینی رئیس فرهنگستان هنر و مجتبی رحماندوست عصر روز شنبه 5 آبان ماه در موزه هنر‌های معاصر فلسطین برگزار شد.
محسن رحیمی نمایشگاه گردان نمایشگاه «هنر طوفان» پیرامون چگونگی برپایی نمایشگاه گفت: در ابتدا یک رویداد سه روزه تعریف و فراخوان آن اعلام شد. حدود 70 نفر از اعضایی که درخواست شرکت در رویداد را داشتند پذیرش شدند. در این رویداد سه روزه ابتدا ایده پردازی رقم خورد و بعد از آن در یک رویداد سه روزه دوم آثار تهیه و ایجاد شد و در نهایت 19 اثر برگزیده فردی و گروهی با موضوع طوفان الاقصی از 30 هنرمند و به صورت آثار مفهومی و چیدمان در معرض نمایش قرار گرفت. آثار برگزیده از هنرمندانی از مشهد، تهران، عراق، لبنان و... است. نمایشگاه «هنر طوفان» از امروز که روز 5 آبان است افتتاح و تا 23 آبان ماه میزبان علاقمندان است.
هنر چیدمان به سواد هنری مخاطب وابسته است
محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز درباره برپایی این نمایشگاه و تأثیر آن بر مخاطب گفت: به گمان من همه آزادی‌خواهان و صاحبان اندیشه از چنین نمایشگاهی استقبال می‌کنند. کشف و شهودی که از این نمایشگاه بدست می‌آید هم اندیشه را رشد می‌دهد و هم احساس را به غلیان در می‌آورد. به نوعی ما یک بغض توأم با حماسه را در این نمایشگاه شاهد هستیم.
او ادامه داد: هنر چیدمان و هنر ارائه یک اندیشه درست در قالب ابزار‌هایی است که می‌تواند بیان اندیشه کند؛ حاصل آن اتفاق مبارکی مانند چنین نمایشگاهی است که من از همه مشتاقان به هنر دعوت می‌کنم تا از آن دیدن کنند.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ با اشاره به این که هنر مفهومی به اندیشه و سواد هنری مخاطب وابسته است، بیان کرد: هر کسی که با المان‌ها، نماد‌ها و نشانه‌های هنری و ترکیب آنها با مسائل اجتماعی و سیاسی عصر آشنا باشد، دریافت بیشتری از چنین دریایی خواهد داشت. آنچه اینجا به نمایش درآمده است با کسانی که مشاهده می‌کنند یک بازی دوطرفه ایجاد خواهد کرد و بینندگان درگیر احساس و اندیشه‌ای می‌شوند که در اینجا رقم خورده و در بیرون ادامه می‌یابد.
مخاطب هنر چیدمان، عامه مردم است
علی فروزانفر مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران بیان کرد: یک سال از حماسه هفتم اکتبر می‌گذرد. این نمایشگاه به مناسبت حماسه بزرگ مردم فلسطین که سال گذشته دل همه مظلومان عالم را شاد کرد و همچنین برای نمایش یک سال جنایت رژیم منحوس صهیونیستی و بر اساس آثار هنر مفهومی و هنر چیدمان برپا شده است.
وی افزود: نمایشگاه‌هایی که به این صورت یعنی به هنر مفهومی و هنر چیدمان مزین می‌شوند این قابلیت را دارند که مورد استقبال از سوی عامه مردم قرار بگیرند و مردم با نگاه به این آثار مفهوم مورد نظر آن را استنباط کنند. از این جهت مخاطب این نمایشگاه علاوه بر اینکه نخبگان و فعالان حوزه فرهنگ و هنر هستند عموم مردم هم هستند. برنامه ریزی ما هم بر این است که خانواده‌ها، دانش آموزان و اقشار مختلف بتوانند در این نمایشگاه حاضر شوند و با مفهوم مظلومیت مردم فلسطین و ظلمی که رژیم اشغالگر بر این مردم ستمدیده روا می‌دارد آشنا شوند و از زاویه نگاهی جدید به این موضوع نگاه کنند. از همه مردم عزیز تهران و همه هم‌وطنان عزیزمان که دل در گروی مظلومیت مردم فلسطین دارند دعوت می‌کنیم از این نمایشگاه بازدید کنند.
با رنج مردم غزه همدرد هستیم
علی حیاتی مسئول هیات هنر با بیان اینکه هنر اصلی را مردم فلسطین و سرزمین‌های اشغالی رقم زدند، عنوان کرد: نمایشگاه «هنر طوفان» از این فکر و ایده شروع شد که جوانان و دوستان هنرمند ما دوست داشتند در سالگرد عملیات بزرگ طوفان الاقصی به شهدا و رزمندگان فلسطینی ادای دینی کرده باشند. دلیل دیگری که ایده این نمایشگاه را شکل داد این بود که قالب‌های هنری از جنس مفهومی و چیدمان تا به حال کمتر مورد توجه بوده است و کمتر شاهد نمایشگاه‌های مستقلی از این دست بودیم.
وی در خصوص میزان اثرگذاری چنین نمایشگاه‌هایی ابراز داشت: ما تلاش می‌کنیم که موثر باشیم. یک وجه اثرگذاری تلاش و دوندگی هنرمندان و دست اندرکاران این رویداد‌ها است، اما وجه اصلی اثرگذاری در اختیار ما نیست و آن تاثیری است که خداوند به آن می‌دهد. ما امیدواریم که خدای متعال به این دست و پنجه‌های هنرمندان نگاه کند و برکت و اثر به آن بدهد. وظیفه ما تلاش کردن و استفاده کردن از آن هنری است که در اختیار داریم، اما اثرگذاری از جانب خداوند است.
حیاتی ادامه داد: همه هنرمندان این نمایشگاه دوست دارند آثارشان به نگاه بچه‌های فلسطینی برسد شاید لبخندی بر لب آنها بنشاند، در این دنیایی که اکثر سردمداران آن این مردم مظلوم را رها کردند، بدانند که عده‌ای هستند قلبشان نگران آنهاست و از رنج آنها در رنجند.
بخشی از آثار هنری نمایشگاه «هنر طوفان»
از آثاری که در این نمایشگاه به معرض تماشا گذاشته شده اند، می‌توان به اثر اینستالیشن یا چیدمان «فصل بازی» با طراحی محسن منگلی و زهرا دهقانی‌زاده، اثر چیدمان «پشت به حقیقت» از علیرضا حاج حیدری، اثر چیدمان «دیوار حائل» با طراحی و اجرای بهاره دهقان، فائزه تاری و فاطمه الهی، اثر چیدمان از مجسمه‌های شمعی پارافینی و مومی با عنوان «کودکان مقاوم» از محمدرضا عسگری و اثری با تکنیک نورپردازی با عنوان «طریق الشهادت» از محمدمهدی قربانی اشاره کرد.
این آثار به صورت حرفه‌ای همگی دارای توضیح (استیتمنت) بودند و هدف از طراحی و اجرای آنها توسط هنرمندان آثار نگاشته شده بود. برای مثال در توضیح اثر «طریق الشهادت» نوشته شده بود: «این اثر به بازنمایی نور به عنوان پیوند میان مسجد الاقصی و شهیدان غزه می‌پردازد. نور در اینجا نماد هدایت و معنویت است و شعله‌ای است که یاد و خاطره شهیدان را روشن نگه می‌دارد. گذر از این طاق به مثابه دعوت به تأمل، روحیه مقاومت و یادبود فداکاری‌های مردم غزه است.»
اثر چیدمان «دیوار حائل»، دیوار حائل بین سرزمین‌های اشغالی و لبنان را با برخی تصاویر روی دیوار اجرا کرده بود که در پشت آن، ویدئو‌هایی از کودکان و مردم فلسطین در حال پخش بود.
در خلال برگزاری این نمایشگاه با آغاز جنگ لبنان و شهادت سید حسن نصر الله و یحیی سنوار هنرمندان با وجود زمان کوتاه به خلق آثاری در این زمینه نیز پرداختند. ما شما را به بازدید از این نمایشگاه دعوت می‌کنیم تا با آثار این هنرمندان متعهد آشنا شوید و در کنار هم صدای حقیقت را به گوش جهانیان برسانیم.»
انتهای پیام/

http://www.kerman-online.ir/fa/News/665694/هنر-طوفان؛-هنر-روایت-حماسه-و-مظلومیت-است
بستن   چاپ