کرمان رصد - فارس / معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان توضیحاتی درباره کمبود برخی اقلام شیرخشک و انسولین قلمی توضیح داد و گفت: کمبود شیرخشک آپتامیل تا اواخر مهرماه جاری برطرف میشود.
علی اسدیپور، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به کمبودهای داروی انسولین توضیحاتی ارائه کرد و اظهار داشت: انسولینهای قلمی عمدتاً از یک شرکت دانمارکی تهیه میشد که این شرکت مدتیست لاین خط تولید را به یک انسولین جدید تغییر داده و یکسوم درخواست ما را تحویل داده است به همین دلیل کمبودهایی را در انسولین قلمی داریم.
وی با اشاره به اینکه کمبود انسولین با تولید انسولین داخلی تااندازهای جبران شده است، بیان کرد: ممکن است، مردم به انسولینهای جدید عادت نداشته باشند و واکنش نشان دهند و طالب انسولینهای قدیمی باشند که امری طبیعی است و به نظر میرسد این کمبود با عادیشدن انسولینهای داخلی در بین مردم کاهش یابد.
اسدیپور با تأکید دوباره بر اینکه کمبود انسولین در واقع یک برند خاص از انسولین است، افزود: انسولینهایی که با استفاده از سرنگ درگذشته استفاده میشد در بازار وجود دارد، اما مردم به دنبال قلمهای انسولین هستند که راحتتر مورداستفاده قرار میگیرند.
وی ابراز داشت: بیماران دیابتی اگر رژیم غذایی، لایفاستایل و ورزش را داشته باشند، درصد بالایی از این افراد نیازی به تزریق انسولین نخواهند داشت و موارد زیادی را شاهد بودم که بالای 100 واحد انسولین تزریق میکردند که با تغییر شیوه زندگی و ورزش توانستهاند، انسولین را کنار بگذارند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان عنوان کرد: در برخی از اقلام خاص شیرخشک هم کمبود بود که خط تولید کارخانه آخرین وضعیت کمبود شیرخشک و انسولین قلمی در کرمان آپتامیل در شهریور بازسازی شد و پیشبینی میکنیم، مشکل تأمین شیرخشک آپتامیل تا اواخر مهرماه جاری برطرف شود.
اسدیپور خاطرنشان کرد: طی یکساله گذشته داروخانههای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان از 230 مورد به 350 داروخانه افزایشیافته است و نظارت بر داروخانهها با استفاده از سیستمهای مدرن انجام میشود.
وی یادآور شد: کمبودهای دارویی در سالهای گذشته بیشتر بود و با راهاندازی سامانه کمبود دارو موفق به مدیریت بهتر در این زمینه شدهایم.
اسدیپور از کسب 100 درصدی امتیاز جشنواره شهید رجایی و رتبه اول کشوری مدیریت دارو توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان خبر داد.وی ابراز داشت: آزمایشگاه کنترل فرآوردههای غذایی و دارویی دانشگاه علوم پزشکی کرمان فعال است زیرا هرگونه صادرات از فرآوردههای غذایی باید دارای گواهی بهداشتی باشد که این گواهی در برخی از دانشگاهها صادر میشود و گواهی صادرات پسته به اروپا فقط در سه مرکز در کرمان، رفسنجان و تهران انجام میشود و این گواهی مورد پذیرش اتحادیه اروپاست.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: کرمان برای اولینبار در کشور تولید نان کامل را کلید زد و دو کارخانه آردسازی در حال تولید آرد کامل هستند و تعدادی از نانواییها نیز نان کامل را تولید میکنند.
http://www.kerman-online.ir/fa/News/662140/آخرین-وضعیت-کمبود-شیرخشک-و-انسولین-قلمی-در-کرمان