کرمان رصد
چالش‌های توسعه گردشگری در پایتخت مقاومت جهان اسلام
جمعه 6 مهر 1403 - 09:34:25
کرمان رصد - کرمان؛ پایتخت مقاومت جهان اسلام که جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و فرهنگی فراوانی را در خود جای داده است، در زمینه جذب گردشگران داخلی و خارجی با چالش‌های جدی مواجه بوده است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، گردشگری شهری عبارت نام آشنایی است که در سال‌های اخیر بر سر زبان ها افتاده است و مدیران شهری را به سمت توسعه شهرها برای جذب گردشگران داخلی و خارجی سوق داده است تا ضمن رونق اقتصادی در شهرها، برای ارائه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود تلاش کنند.
مدیریت شهری بر آن است تا با فراهم کردن زیرساخت‌های شهری و امکانات محلی، فرصت کسب تجربه را برای مسافران و گردشگران ایجاد کند و از این رو با افزایش حمل‌ونقل عمومی و گسترش فضاهای تفریحی و سرگرمی، خاطره خوشی را برای آن‌ها از سفر به شهرها رقم بزند.
احداث گذرهای شهری و کافه‌های خیابانی با الهام از سنت‌های بومی در کنار معرفی غذاها و آیین‌های محلی مجموعه ای از فعالیت‌هایی است که شهرداری‌ها در جای جای دنیا برای جذب گردشگر به آن رو آورده‌اند تا ضمن رونق صنعت پویای گردشگری، تجربه فراموش‌ناپذیری را برای بازدیدکنندگان به ارمغان بیاورند.

کرمان رصد

اقتصاد گردش محور در نتیجه گردشگری پسامدرن محقق می‌شود محمد علیزاده، کارشناس حوزه گردشگری نیز زیرساخت های حوزه گردشگری را به دو دسته نرم و سخت تقسیم می کند و با اشاره به اینکه در کرمان به واسطه مهمان‌نوازی مردم، در حوزه زیرساخت نرم مشکلی وجود ندارد و نحوه تعامل جامعه محلی با گردشگران مطلوب ارزیابی می‌شود، می‌گوید: در بخش زیرساخت‌های سخت و فیزیکی دچار چالش‌های جدی هستیم.
وی با تأکید بر اینکه ضعف در زیرساخت‌ها در تمام کشور مشهود است و فقط منحصر به شهر و استان کرمان نیست، بیان می‌کند: لزوماً وجود هتل‌های چندستاره و رستوران‌های خوب نمی‌تواند زمینه‌ساز توسعه گردشگری باشد.
گردشگر می‌خواهد با یک تیر چند نشان بزند و صرفاً جاذبه‌های طبیعی او را متقاعد نمی‌کند و باید با تکیه بر خلاقیت و نوآوری، برای او جاذبه‌های مکمل و انسان‌ساز ایجاد کنیم تا گردش پول و درآمدزایی نیز به دنبال آن محقق شود و اقتصاد گردش‌محور اتفاق بیفتد
این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به لزوم توجه مدیران شهرها به گردشگری پسامدرن ادامه می‌دهد: تجربه در دنیا نشان می دهد که در کنار دارا بودن جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی، باید جاذبه‌های تفریحی و رفاهی نیز داشته باشیم و نمی توان به صرف داشتن ظرفیت‌های گردشگری مثل موزه‌ها و ابنیه تاریخی، به جذب گردشگر امید داشت.
وی با اشاره به قابلیت‌های تاریخی و فرهنگی استان‌های جنوبی، آن را یکی از فاکتورهای مهم برای ورود گردشگر به کشور و استان می‌داند که کافی نیست و اظهار می‌کند: در گردشگری پسامدرن فرد به دنبال تجربه حداکثری است، یعنی در کنار جاذبه های تاریخی، به دنبال مراکز تفریحی نیز هست و باید او را با انواع گردشگری نیز مشغول کرد.
علیزاده با اشاره به لزوم جذب گردشگر برای افزایش ضریب تکاثری در اقتصاد شهرها و روستاها و ایجاد پویایی و شکوفایی، ادامه می‌دهد: گردشگر می‌خواهد با یک تیر چند نشان بزند و صرفاً جاذبه‌های طبیعی او را متقاعد نمی‌کند و باید با تکیه بر خلاقیت و نوآوری، برای او جاذبه‌های مکمل و انسان‌ساز ایجاد کنیم تا گردش پول و درآمدزایی نیز به دنبال آن محقق شود و اقتصاد گردش‌محور اتفاق بیفتد.

کرمان رصد

رویدادهای فرهنگی راه را برای ورود سرمایه‌گذاران و گردشگران باز می‌کند محمدامین شمسی، رئیس کمیسون گردشگری و میراث فرهنگی شورای شهر کرمان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کرمان، یکی از سیاست‌های شهرداری و شورای شهر در دوره ششم را معرفی کرمان در عرصه ملی و بین‌المللی قلمداد می‌کند و می‌گوید: با وجود ضعف هایی که در زیرساخت‌های شهری داریم، برای تحقق این امر برنامه‌ریزی کرده‌ایم.
وی وجود مزار حاج‌قاسم در کرمان را یکی از ظرفیت‌های کرمان در فضای بین‌المللی مطرح می کند و با اشاره به اقدام شهرداری برای زیباسازی محوطه جنگل قائم ادامه می‌دهد: یکی از مسائل پیش روی گردشگران در بدو ورود به هر شهر، زیرساخت حمل‌ونقل عمومی است که به همین منظور تعدادی اتوبوس و ون خریداری شده است و خودروهای برقی نیز در فرودگاه کرمان مستقر شده‌اند.
رئیس کمیسون گردشگری و میراث فرهنگی شورای شهر کرمان با بیان اینکه کرمان عنوان شهر ملی صنایع دستی و شهر دوستدار کودک را یدک می کشد، از تلاش برای ارتقای نام کرمان در سطح جهانی خبر می دهد و می گوید: برای تعامل با سیار شهرها و کشورها برنامه داریم که سفر شهردار کرمان به کازان روسیه از جمله آن بود تا کرمان را بیش از پیش معرفی کنیم.
وی برگزاری رویدادهای مختلف برگرفته از سنت‌ها، آیین‌ها و سوغات محلی را از دیگر آیتم‌های پیش‌بینی شده برای جذب گردشگر در کرمان بیان می‌کند و با اشاره به برگزاری جشنواره‌های نان و کلمپه، تداوم آن‌ها را خواستار می‌شود و ادامه می‌دهد: شور گردشگری در کرمان باعث ورود سرمایه‌گذاران شده است و مجموعه‌های مختلف را برای ارائه خدمات به گردشگران ترغیب می‌کند و اتفاقات خوبی را رقم می‌زند.
تلاش مدیریت شهری برای تبدیل کرمان به پایگاه گردشگری سلامت شمسی از تبدیل کرمان به پایگاه گردشگری سلامت خبر می‌دهد و تصریح می‌کند: در همین راستا، مدیریت شهری در تازه‌ترین اقدام مقدمات ساخت بیمارستان جامع چشم پزشکی توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی را در کرمان فراهم کرده است تا ضمن ارائه خدمات درمانی، میزبان گردشگرانی از کشورهای حوزه خلیج فارس باشیم.
وی با تأکید بر اینکه باید در کنار مراکز تاریخی و فرهنگی مثل موزه‌ها، امکانات رفاهی و خدماتی نیز برای گردشگران مهیا شود، می‌گوید: با توسعه مجتمع‌های تفریحی و با توجه به راه‌اندازی و افزایش پروازهای خارجی می‌توان به رونق شهر کرمان و توسعه اقتصادی آن در بخش‌های مختلف امیدوار شد.

کرمان رصد

به گزارش ایمنا، کرمان با دارا بودن صدها جاذبه تاریخی و طبیعی، عنوان پایتخت مقاومت جهان اسلام را با خود به همراه دارد و در سال‌های اخیر موضوع گردشگری مقاومت محور محافل و جلسات بوده است اما مدیران اذعان دارند آنچه در کرمان مشاهده می شود در خور این عنوان نیست و باید برای آن تدبیری اندیشید.
شاید وقت آن رسیده است که مدیران استان به طور جدی مسئله گردشگری مقاومت را پیگیری و بسترهای امن برای حضور گردشگران داخلی و خارجی را فراهم کنند تا در کنار تلاش‌های صورت گرفته در حوزه گردشگری شهری، انتظارات همگان در حوزه‌های فرهنگی، مذهبی و جهان اسلام نیز برآورده شود.
گزارش از بهناز شریفی، خبرنگار ایمنا در کرمان
کد خبر 793663

http://www.kerman-online.ir/fa/News/658699/چالش‌های-توسعه-گردشگری-در-پایتخت-مقاومت-جهان-اسلام
بستن   چاپ