کرمان رصد
شب مرگ در معدن طبس
دوشنبه 2 مهر 1403 - 07:42:56
کرمان رصد - مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _دوشنبه دوم مهر 1403_ را در ادامه می‌خوانید.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.
در صفحه نخست امروز خود با تیتر «50 معدنچی قربانی تصاعد هیولای «متان»» نوشت: ساعت 21 شنبه 65 کارگر در بلوک c و b این معدن زغال‌سنگ در طبس مشغول کار بودند که با توجه به غلظت گاز در تونل‌ها انفجار در عمق 250 متری به صورت ارتفاعی و 700 متری به صورت مورب رخ داد و تصاعد گاز متان در تونل‌ها موجب خفگی نیروها در معدن زغال‌سنگ شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
از ساعت 12 شب مدیران مرتبط در محل معدن حضور پیدا کردند اما به خاطر شرایط خاص محل حادثه که مملو از گاز متان بود، امکان انجام عملیات برای نیروهای غیرمتخصص وجود نداشت. باید ابتدا گاز تخلیه می‌شد چون ممکن بود برای امدادگران نیز حادثه رخ دهد. امدادگران هلال احمر و اورژانس و آتش‌نشانی نیز بلافاصله به معدن طبس رفته و عملیات امدادرسانی آغاز شد. 40 نفر در قالب تیم‌های تخصصی در معدن طبس امدادرسانی را آغاز کردند و تا عصر شنبه 32 جسد از داخل معدن بیرون کشیده شد اما حدود 18 معدنچی همچنان در یکی از بلوک‌ها گرفتار بودند. ابراهیم رحیمیان، دبیر اجرایی خانه کارگر طبس گفته شرکت معدنجو یک شرکت خصوصی در منطقه معدنی پرورده 3 طبس است. این معدن سه بلوک A، B و C دارد. در بلوک C کارگاهی برای استخراج زغال‌سنگ است که این حادثه آنجا اتفاق افتاده اما چون تهویه این قسمت از بلوک B خارج می‌شده، کارگران بلوک B هم درگیر گاز متان و خفگی شده‌اند. علت حادثه، خروج گاز متان و به دنبال آن مونوکسید کربن بوده است. بازه مجاز گاز متان در معادن زغال‌سنگ 0.4 است اما بعد از حادثه در معدن این گاز روی عدد 5 بود. کارگران ساعت 6 عصر شنبه کار خود را آغاز کرده بودند اما یک ساعت و نیم به پایان استخراج حادثه اتفاق افتاد.

کرمان رصد

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «سرزمین‌های اشغالی زیر آتش سنگین و بی‌سابقه حزب‌الله لبنان» نوشت: شهید «فادی حسن طویل» - زاده منطقه بیروت غربی که در سال 1987 در عملیات بزرگ بدر به شهادت رسید و پیکرش به مدت هشت روز در میدان درگیری باقی ماند - شاید هیچ‌گاه تصورش را نمی‌کرد که روزی نامش را بر روی موشکی خواهند گذاشت که تأسیسات نظامی و پایگاه هوایی حیفا را می‌کوبد؛ موشک‌هایی با تخریب بالا که برای شکستن شاخِ غولِ پُرمدعا و البته نامشروعِ منطقه استفاده شدند؛ غول نامشروعی که چند روزی است سطح جنایات و حماقت‌های خود را در حملاتی به لبنان خیلی بالا برده است.
حزب‌الله لبنان بامداد یکشنبه به عنوان بخشی از پاسخ مقاومت به عملیات‌های تروریستی پیجری و بمباران ضاحیه جنوبی و شهادت فرماندهان گردان رضوان، حملاتی علیه اهداف رژیم صهیونیستی انجام داد که هم در عمق، هم در سطح و هم نوع موشک‌های استفاده شده، «بی‌سابقه» عنوان و اعلام شد، از 7 اکتبر تاکنون صهیونیست‌ها چنین حمله‌ای را تجربه نکرده بودند. یکی از ویژگی‌های بسیار مهم مبارزان حزب‌الله در این حمله پایگاه هوایی و مهم «رامات دیوید» رژیم صهیونیستی بود. در بخشی از بیانیه حزب‌الله لبنان آمده است که «در حمایت از مردم غزه و پشتیبانی از مقاومت سلحشور و شریف آن و در پاسخ به حملات رژیم اشغالگر به لبنان، پایگاه هوایی و فرودگاه نظامی «رامات دیوید» با ده‌ها موشک از نوع فادی 1 و فادی 2 مورد هدف قرار گرفت.» اما چرا حمله به این پایگاه این‌قدر مهم است؟
حمله به این پایگاه به‌شدت محافظت‌شده رژیم از این نظر مهم است که در خردادماه امسال حزب‌الله لبنان اعلام کرد پهپاد شناسایی «هدهد» موفق شده با عبور از پدافند چند لایه رژیم به آسمان مناطق و پایگاه‌های مهم و امنیتی از جمله پایگاه هوایی «رامات دیوید» نفوذ کند و از مختصات و موقعیت آن‌ها تصویربرداری کند و سالم به لبنان برگردد. در واقع این پایگاه خرداد ماهی که گذشت با پهپاد هدهد شناسایی شده و حزب‌الله نیز چند هفته پیش ویدئوی عملیات شناسایی آن را منتشر کرده بود. پهپاد هدهد با پرواز در حریم هوایی فلسطین اشغالی ساعت‌ها به گشت‌زنی و رصد اطلاعاتی پرداخته و ضمن تصویربرداری از این پایگاه مهم هوایی به سلامت به لبنان بازگشته بود.

کرمان رصد

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «امتداد منازعه در سطح راهبردی» نوشت: پس از حملات تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان، بار دیگر این سوال مطرح شد که پاسخ مقاومت و به‌ویژه حزب‌الله به این شرارت‌ها چه خواهد بود و حتی پرسش برخی این بود که چرا مقاومت به عملیاتی دست نمی‌زند که ریشه شرارت خشکانده شود و به‌اصطلاح بازدارندگی ایجاد شود. برای پاسخ به این سوال باید به یاد آورد که منازعه راهبردی با نظام سلطه مربوط به امروز و حتی امسال نیست و روندی 45 ساله دارد و از تعطیلی سفارت صهیونیست‌ها در تهران و اخراج مستشاران امریکایی از ایران شروع و خیلی زود به منطقه کشیده شد. در طول دهه 60 به‌رغم گرفتاری ایران در جنگ تحمیلی حزب بعث، ضرباتی مهم و فراموش‌نشدنی به صهیونیست‌ها و امریکایی‌ها در لبنان وارد شد و پس از پایان دفاع مقدس تمرکز بیشتری بر تضعیف قدرت نظام سلطه در منطقه، به‌ویژه در جهت تحقق آرمان قدس شریف ایجاد شد. در مقابل امریکایی‌ها بعد از 11 سپتامبر از طرح خاورمیانه بزرگ رونمایی کردند که تغییر اساسی ژئوپلیتیک منطقه را دنبال می‌کرد و کلید سلطه بلامنازعه صهیونیست‌ها بر منطقه بود. باوجود لشکرکشی گسترده امریکایی‌ها و ناتو به منطقه و هزینه‌کرد بیش از 7تریلیون دلار در منطقه در طول دو دهه عملاً نه‌تن‌ها جغرافیای سیاسی منطقه به سود غرب تغییر نکرد، بلکه محور مقاومت عینیتی بیشتر یافت و با نابودی حکومت داعش عملاً نشان داد قدرت شکل‌دهی به ترتیبات امنیتی و سیاسی جدید در منطقه را دارد.
تصور کاخ سفید آن بود که با توجه به نقش بی‌بدیل سردار دل‌ها شهید حاج قاسم سلیمانی در پیشبرد برنامه منطقه‌ای جمهوری اسلامی، با حذف و شهادت وی عملاً این برنامه با کندی یا حتی وقفه مواجه خواهد شد. در عمل ماجرا به‌گونه‌ای دیگر رقم خورد. رهبر انقلاب انتقام سخت اصلی را غلبه بر هیمنه نرم‌افزاری سلطه و اخراج آمریکا از منطقه دانستند. قدرت تسلیحاتی مقاومت در غزه توسعه یافت، تسلیح مقاومت در کرانه باختری به نتیجه رسید، تهاجم ائتلاف به یمن با شکست مفتضحانه‌ای پایان یافت، قدرت دریایی نامتقارن مقاومت در اقیانوس‌ها و تنگه‌های راهبردی ظهور یافت و نهایتاً گروه‌های مقاومت عراق به بازیگر تأثیرگذار فراملی و منطقه‌ای تبدیل شدند.

کرمان رصد

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «شب، فریاد، کویر» را برگزید و نوشت: حادثه تلخ انفجار معدن زغال‌سنگ طبس، ساعت 22 یکشنبه 31 شهریور به دلیل تصاعد آنی گاز متان در یکی از تونل‌های معدن زغال‌سنگ شرکت معدنجو رخ داد که متأسفانه در زمان این حادثه دلخراش 69 کارگر در بلوک C و B معدن مشغول کار بودند. در این میان با توجه به غلظت گاز در تونل‌ها که موجب انفجار در عمق 250 متری به صورت ارتفاعی و 700 متری به صورت مورب در معدن شد، متأسفانه تاکنون 32 نفر از کارگران جان خود را از دست داده‌اند. از سویی 24 مصدوم هم با تلاش تیم‌های تخصصی امدادی نجات یافتند اما 18 نفر همچنان محبوس هستند. احتمال افزایش فوتی‌ها وجود دارد. پس از این حادثه تأسف‌بار، رئیس‌جمهور دستور رسیدگی ویژه به حادثه انفجار معدن طبس را صادر کرد و وزرای صمت و کار به طبس اعزام شدند.
رئیس‌جمهور تاکید کرد علت این حادثه به طور دقیق بررسی و اعلام و با مقصران احتمالی این حادثه نیز به طور قاطع برخورد شود. معاون اول رئیس‌جمهور نیز در تماس‌های تلفنی جداگانه با وزرای صمت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استاندار خراسان جنوبی و رئیس جمعیت هلال احمر، آخرین وضعیت مجروحان حادثه انفجار معدن معدنجوی طبس را پیگیری کرد. محمدرضا عارف صبح دیروز در گفت‌وگو با استاندار خراسان جنوبی، ضمن پیگیری اخبار این انفجار، علت این اتفاق را جویا شد و نسبت به یافتن سایر معدن‌کاران و نیز استفاده از تمام ظرفیت‌های بهداشتی و درمانی برای مداوای آسیب‌دیدگان تأکید کرد. وی در تماس تلفنی با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز وی را مأمور کرد با پیگیری لحظه به لحظه حادثه و به کارگیری تمام ظرفیت‌های درمانی دانشگاه‌های علوم پزشکی خراسان جنوبی و در صورت نیاز آماده‌باش بیمارستان‌های استان‌های معین، درمان مصدومان را سرعت بخشند. همچنین در تماس با رئیس جمعیت هلال‌احمر تاکید شد در صورت نیاز سایر نیروهای امدادرسان منطقه نیز به کمک نیروهای میدانی آمده و با تجهیزات مناسب به جست‌وجو برای یافتن مفقودان این حادثه و درمان مصدومان بپردازند.

کرمان رصد

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «شب مرگ در معدن طبس» را برگزید و نوشت: اول مهر برای اهالی طبس، شهری کویری در غرب استان خراسان جنوبی ایران تلخ شروع شد. معدن زغال سنگ معدنجوی منفجر شد و خانواده‌های بسیاری را سیاه پوش کرد. حادثه‌ای که تا زمان تنظیم این گزارش 31 فوتی به روایت وزیر کشور برجای گذاشت. گرچه گزارش‌ها از تعداد کشته شدگان این فاجعه متفاوت است. به گفته محمد نصیری، نماینده طبس در مجلس، شب اول مهر حوالی ساعت 21 به علت انفجار گاز مونوکسید کربن در داخل معدن شرکت معدنجوی، این حادثه رخ داد و مسائل فنی و مباحث ایمنی آن توسط دستگاه‌های نظارتی در حال بررسی است. او گفته بود این معدن دارای دو بلوک است و یکی از بلوک‌ها تخلیه شده؛ چراکه گاز مونوکسید کربن در داخل آن بوده و نیروهای ایمنی در حال استخراج گاز هستند تا بعد از آن وارد بلوک شوند: «گفته می‌شود در بلوک دوم 21 کارگر بودند که هنوز فرایند امدادرسانی انجام نشده است. نیروهای ایمنی منتظر استخراج گاز مونوکسید هستند تا بتوانند داخل بلوک بروند. ان شاءالله این افراد به سلامتی از بلوک خارج شوند».
برخی خبرگزاری‌ها از جمله مهر و تسنیم حوالی عصر تعداد کشته شدگان را 52 نفر اعلام کردند، اما خبرگزاری ایسنا و ایرنا تا ظهر دیروز قربانیان این حادثه را 30 نفر برشمردند. آخرین مصاحبه وزیر کشور حوالی ساعت 19 دیروز حکایت از جان باختن 31 معدنچی در این حادثه دارد. گفته شده که در پی انفجار گاز متان در دو بلوک B و C معدن طبس، ساعتی پیش کار بلوک B تمام شد و از 47 کارگری که در این بلوک مشغول کار بودند 30 نفر فوت کردند و مصدومان هم به بیمارستان منتقل شدند. در پی ادامه روند امدادرسانی در قسمت بلوک C که 22 کارگر محبوس بودند، به علت افزایش گاز متان، همگی جان باختند. تا ساعت 14 دیروز اعلام شد تاکنون پیکر 32 نفر از کارگران از معدن خارج شده و هنوز 18 نفر در بلوک C معدن قرار دارند که در حال حاضر دسترسی به آن امکان پذیر نیست؛ به دلیل غلظت بالای گاز که وجود دارد فعال امکان ورود به این بلوک وجود ندارد. وضعیت انفجار معدن طبس یک تراژدی تمام عیار است. روز گذشته ویدئویی منتشر شد که نشان می‌داد در طبس برای نگهداری اجساد با کمبود سردخانه مواجه هستند.

کرمان رصد

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «برد اقتصاد از مهاجران» را برگزید و نوشت: مساله مهاجرت از نیمه دوم دهه 2010 میلادی، به جز در دوره همه‌گیری، نقطه افتراق اصلی در جامعه آمریکا و سیاست‌های دو حزب اصلی این کشور بوده است. در دهه اخیر آمریکا تنها کشور غربی نبوده که یک کمپین ضدمهاجرتی، زمینه‌ساز پیروزی در انتخابات سیاسی شده است. در اردوگاه مخالفان مهاجرت، دو استدلال عمده اقتصادی وجود دارد؛ نخست، ورود مهاجران با کاستن از سطح دستمزدها، نیروی کار بومی را متضرر می‌سازد و دوم، ورود مهاجران با فشار بر بخش عمومی، هزینه‌های این بخش را افزایش می‌دهد و از سرانه این خدمات می‌کاهد. اما اقتصاددانان معتقدند که اثر ورود مهاجران بر دستمزد در سه دهه اخیر ناچیز یا صفر بوده است. از سوی دیگر نحوه اثرگذاری مهاجران بر بخش عمومی به کیفیت مهاجران و حوزه شغلی آنها وابسته بوده و برداشت‌ها در این مورد اغلب با سوگیری بالا همراه است. درواقع مخالفت با مهاجرت بیش از آنکه تحت تأثیر عوامل اقتصادی باشد، از واکنش‌های فرهنگی جوامع میزبان نشأت می‌گیرد.

کرمان رصد

کد خبر 792608

http://www.kerman-online.ir/fa/News/655900/شب-مرگ-در-معدن-طبس
بستن   چاپ