کرمان رصد
آخرین جزئیات از اقدامات برای حفظ برند انار ساوه
شنبه 31 شهريور 1403 - 13:40:51
کرمان رصد - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی آخرین جزئیات از اقدامات برای حفظ برند انار ساوه را تشریح کرد. - اخبار استانها -
علی صفری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اراک با اشاره به جایگاه انار ساوه در کشور اظهار کرد: ساوه به عنوان بزرگترین شهر انار خیز کشور است، یکی از مزیت‌های استان مرکزی تولید انار ساوه است چراکه هم برند است، هم قدمت دیرینه دارد و اقلیم خوبی برای کشت انار است، چندین بار باغات انار ساوه دچار سرمازدگی شدند اما قطعاً شهرستان ساوه بزرگترین شهر تولیدکننده انار شهرستانی خواهد بود.
وی افزود: استان مرکزی در تولید انار رتبه ششم را دارد و در سال بین 150 تا 170 هزار تن انار تولید می‌شود. تلاش ما بر این است محصول انار تولیدشده در ساوه قابلیت صادرات داشته باشد چراکه بعضاً مازاد انار وجود دارد و هدف ما بر این است مازاد آن صادر و بحث فرآوری آن ساماندهی شود.
رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: در حال حاضر علی‌رغم اینکه بیشترین سردخانه‌های استان در ساوه واقع شده اما همچنان نیاز به سردخانه احساس می‌شود که باید از سوی سرمایه‌گذار انجام شود، سال گذشته یک سردخانه 20 هزار تنی در شهرستان کاوه افتتاح و در مدار بهره برداری قرار گرفت.
صفری ادامه داد: انار ساوه از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است، به طوری که خواهان زیادی در داخل و خارج از استان دارد، به همین دلیل انارهای تولیدی در شهرستان‌های دیگر که مورد پسند عامه نیست گاها خود را به انار ساوه می‌چسبانند و در کنار جاده با وجود اینکه هنوز انار ساوه برداشت نشده به عنوان انار ساوه به فروش می‌رسد که به اعتقاد بنده این کار به برند انار ساوه خدشه وارد می‌کند و باید راهکاری برای آن اتخاذ شود.
وی با بیان اینکه کیفیت انار ساوه قطعاً از انارهای تولیدی در استان‌های دیگر بهتر است، گفت: در کنار تولید انار باید به بحث فرآوری توجه شود، چند واحد فرآوری در ساوه وجود دارد اما این مهم باید عمیق‌تر شود، حتی پوست و دانه انار بعد از آبگیری قابل استفاده است، لازم است انار به درجه یک، دو و سه تقسیم شود و انار با کیفیت بسته بندی و صادر و انار درجه دو و سه فرآوری شود و بتوانیم ارزش افزوده بالایی تولید کنیم.
رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: پایانه صادراتی انار تاریخچه دارد و یک زمین 20 هکتاری به تعاونی انارکاران واگذار گردید اما متأسفانه نتوانستند اقدامی انجام دهند، اخیراً کنسرسیومی با تعاونی دهیاران تشکیل و زمین به آنها تحویل شده است و در صدد هستیم بتوانیم مجوز پایانه صادراتی انار را دریافت کنیم، به اعتقاد بنده پایانه صادراتی انار زودتر از پایانه صادراتی پسته ایجاد خواهد شد.
انتهای پیام/711/

http://www.kerman-online.ir/fa/News/655540/آخرین-جزئیات-از-اقدامات-برای-حفظ-برند-انار-ساوه
بستن   چاپ