کرمان رصد
برگزاری نخستین جشنواره فرش روستای «کسب»از توابع بخش جوکار ملایر
پنجشنبه 29 شهريور 1403 - 18:40:47
کرمان رصد - برگزاری نخستین جشنواره فرش روستای «کسب»از توابع بخش جوکار ملایر
نخستین جشنواره فرش روستای «کسب»از توابع بخش جوکار ملایر برگزار شد.

کرمان رصد

به گزارش ؛ نخستین جشنواره ملی فرش روستای «کسب» از توابع بخش جوکار با کارنامه‌ای پُر و پیمان برگزار شد؛ قدمت نقش قالی «چارچنگ» این روستا که سال گذشته در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسید، به بیش از یک قرن پیش و دوره اشکانیان باز می‌گردد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
بیش از 90 درصد زنان این روستا وارثان متعهدی هستند که رج به رج تاریخ را گره زدند تا مُهری از اصالت، زیبایی، فرهنگ و هنر را بر پیشانی روستای تاریخی «کسب» بزنند.
زنان روستا‌های «کسب» و «ننج» با گره ترکی و یک پوده به اندازه‌های استاندارد، قالی «چارچنگ» را خلق می‌کنند تا به‌عنوان نقشی اصیل و زیبا همچون نگینی بر انگشتری غرب ایران بدرخشد. این نقش نه ترنج دارد و نه لچک، بلکه دارای حاشیه و متن است و در میانه نقوش متن به فواصل معین نقش «چلیپای شکسته» دیده می‌شود. نام فرش نیز از همین نقش قدیمی گرفته شده است.
درخشنده بودن رنگ‌ها، تقارن رنگی، ثبات در رنگ، کیفیت پرز فرش و عمر طولانی از ویژگی‌های فرش چارچنگ است.
فرش «چارچنگ» قبلا یکی از مهم‌ترین فرش‌های صادراتی بوده است
معاون اتحادیه فرش بافان ملایر با سابقه فعالیت 40 ساله در حوزه فرش دستباف، قدمت بافت فرش «کسب» را بیش از یک قرن عنوان کرد و گفت: فرش «چارچنگ» قبلا یکی از مهم‌ترین فرش‌های صادراتی بوده، اما در حال حاضر بیشتر بازار داخلی دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر نیز فرش دستباف ملایر را یکی از هنر‌های دستی فاخر و دارای پیشینه بالا با شهرت ملی و جهانی خواند که سازمان میراث فرهنگی، مهارت بافت چهار نقش فرش این شهرستان را به ثبت ملی رساند.
به گفته ابراهیم جلیلی نقش فرش پیچ جوزان، نقش ماهی ازندریان و حسین آباد شاملو، چارچنگ کسب و ننج و نقش فرش روستای میشن تاکنون در میراث ناملموس کشور به ثبت ملی رسیدند و مالکیت معنوی و مهارت فن بافت این فرش‌ها، مربوط به شهرستان ملایر است.
بخشدار بخش جوکار نیز در این جشنواره به نخبگان فرهنگی، سیاسی و اقتصادی روستای کسب اشاره و مطرح کرد: این روستا در حوزه کشاورزی و تاریخی سابقه خوبی دارد و این جشن شایسته روستای کسب بود.
محمد فارسی به ثبت ملی بافت قالی چارچنگ روستای «کسب» و «ننج» در سال 1401 اشاره و تصریح کرد: هدف از برگزاری این جشنواره در کنار جشنواره‌های مبلمان منبت، آلبالو، شوریجات، گردو و بادام و شیره پزی، معرفی فرش روستای «کسب»، ایجاد شور و نشاط در شهرستان و آورده اقتصادی برای اهالی روستا است.
قدمت بافت قالی «چارچنگ» روستای کسب به دوران اشکانیان باز می‌گردد

http://www.kerman-online.ir/fa/News/655304/برگزاری-نخستین-جشنواره-فرش-روستای-«کسب»از-توابع-بخش-جوکار-ملایر
بستن   چاپ