کرمان رصد
شکاف توسعه انسانی در کرمان با مرکز کشور فزاینده است
پنجشنبه 29 شهريور 1403 - 15:28:44
کرمان رصد - به گزارش ایرنا، روز پنجشنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: استان کرمان در توسعه انسانی رتبه 20 کشور و 12 درآمد سرانه و رتبه هفت در تولید ناخالص داخلی منطقه‌ای دارد و در واقع به اندازه‌ای که در شکل‌گیری ارزش افزوده در بخش‌های خاصی موفق بوده، اما در پیشبرد توسعه انسانی یعنی در بهبود امید به زندگی و در بهبود شاخص دانش موفق نبوده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی تصریح کرد: در 10 سال گذشته سهم اشتغال کشاورزی استان کرمان از 29 به 38 درصد افزایش و سهم صنعت از 32 به 22 درصد کاهش یافته است، ضمن اینکه بهره‌وری استان در خدمات نسبتا بالا و در بخش های کشاورزی و صنعت پایین است بنابراین باید تمرکز اصلی بر روی بهبود بهره‌وری در حوزه های صنعت و کشاورزی باشد.
رییس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران خاطر نشان کرد: تقریبا 100 درصد ارزش افزوده پسته و 83 درصد ارزش افزوده معادن استان کرمان به خارج از استان منتقل می‌شود.
وی افزود: شکل‌گیری و تدوام رشد اقتصادی مبتنی بر خام‌فروشی، رشد شکننده و مبتنی بر منابع پایان‌پذیر، ناتوانی در بهره‌گیری از مزیت‌ها و فرصت‌های گردشگری و نبود پیوندهای اقتصادی با اقتصاد ملی و محلی از ناکارآمدی های توسعه در استان کرمان و در سطح ملی محسوب می شود.
میرزایی گفت: باید تمرکز در استان کرمان بر توسعه زنجیره ارزش و صنایع پایین دستی مس و آهن قرار داده شود تا تبدیل به ارزش افزوده صنعتی به جای معدنی بشود.
وی ادامه داد: فقر و نابرابری در بخش‌های زیادی از استان کرمان وجود دارد، در حالی که کرمان برای کسانی که برای توسعه کشور کار می‌کنند مورد مهمی است.
رییس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: استان کرمان در حوزه آموزش عالی خوب رشد کرده اما در آموزش‌های مهارتی ضعیف است و باید تمرکز را در سال‌های آینده بر توسعه آموزش و بهبود خدمات اجتماعی قرار دهیم.
وی افزود: اگر می ‌خواهیم در دهکده جهانی ماندگار شویم و رشد ثروت به طور دائمی باشد، باید هوشمندسازی جریان تولید، دانش بنیان و استفاده از هوش مصنوعی در مسیر تولید عملیاتی شود.
ظرفیت های برنامه هفتم در حوزه شهرک های صنعتی
رییس کل دادگستری استان کرمان هم با اشاره به ظرفیت های برنامه هفتم توسعه بیان کرد: اراضی و ساختمان های رها شده در شهرک های صنعتی قانون وظایف را تعیین کرده و کارگروهی برای رسیدگی تشکیل شده است تا با استفاده از آیین نامه اجرایی پیشنهادات و راهکارها اعلام شود.
حجت الاسلام حمیدی افزود: اختلافاتی که در این رابطه رخ می دهد در مراجع قضایی رسیدگی نمی شود، بلکه توسط کارگروه با حضور نماینده دستگاه قضایی و اجرایی و شرکت شهرک های صنعتی رسیدگی می شود که باید به این فرایند سرعت داده شود.
وی خاطر نشان کرد: فرآیندهای دادرسی مالیاتی و بیمه همیشه مورد گلایه بوده است و طبق مفاد برنامه توسعه هفتم به وزارت اقتصاد و دارایی با همراهی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی واگذار شده تا ظرف یکسال بستر قانونی را فراهم کنند، البته که نگران هستیم این حکم برنامه فراموش شود که باید این موضوع توسط مسئولان مطالبه شود.
رییس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: ترکیب هیات های داوری در مباحث مالیاتی، بیمه و غیره طبق قانون مشخص شده است و تغییر ترکیب این هیات ها باید از طریق دولت و مجلس انجام شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: قانون برنامه توسعه هفتم ظرفیت های بسیار خوبی برای کشور فراهم می کند، البته اگر خوب اجرا و نظارت شود.
مجید دوستعلی اظهار کرد: تهیه 218 آیین نامه اجرایی برای قانون برنامه هفتم توسعه پیش بینی شده که هجمه بسیار سنگینی در راستای اجرای این برنامه بوجود می آید، البته با تشکیل شورای راهبردی در دولت تهیه این آیین نامه ها آغاز شده است.
وی تاکید کرد: قانون در صحنه اجرا قطعا با موانعی روبرو می شود، اگر هماهنگی بین بخش خصوصی، دولت و قوه قضاییه وجود داشته باشد که در استان کرمان وجود دارد، حتما نتایج خوبی دارد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر جاهایی نیاز به اصلاحاتی در قانون باشد در مجلس آماده همکاری هستیم
٨5 درصد سود شرکت های صنعتی و معدنی از کرمان خارج شد
رییس اتاق بازرگانی استان کرمان هم گفت: در سال گذشته بیش از 85 درصد از سود شرکت های معدنی و صنعتی بزرگ از استان خارج شده است، این در حالی است که همه تبعات آن مربوط به این استان است.
سید مهدی طبیب زاده تاکید کرد: منابع شرکت ها برای سرمایه گذاری و افزایش آن ماندگار نمی ماند، که باید در جهت سرمایه گذاری استفاده شود.
وی تصریح کرد: 180 همت به عناوین مختلف مثل حقوق دولتی، مالی، سود سهام و غیره از استان کرمان خارج می شود، باید ببینیم چه راهکار قانونی ارائه شود تا شرکت ها ملزم شوند بخشی از سود فعالیت های معدنی به داخل استان سرمایه گذاری شود.
صد و دومین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی ظرفیت‌های برنامه هفتم در راستای تقویت بخش خصوصی با حضور استاندار و جنعی از مسئولان و مدیران استان در محل اتاق بازرگانی کرمان برگزار شد.
استان‌ها کرمان 0 نفر

کرمان رصد


http://www.kerman-online.ir/fa/News/655286/شکاف-توسعه-انسانی-در-کرمان-با-مرکز-کشور-فزاینده-است
بستن   چاپ