کرمان رصد
معروف ترین خرمای ایران در جهان کدام است؟
دوشنبه 26 شهريور 1403 - 16:07:16
کرمان رصد - خرما، از هر نوعی که باشد، پاداش شیرین تابستان است؛ پاداشی برای آنها که در گرمای طاقت‌فرسای تابستان چشم به نخل‌ها دارند تا محصولشان در آفتاب پخته و شیرین شود و هدیه‌ای برای ماست تا طعم بهشتی‌اش را بچشیم.
به گزارش برنا؛ خرما از آن دست میوه‌هایی است که از دوران باستان بوده و حتی فسیل‌هایی که وجود دارد نشان می‌دهد که در حدود 50میلیون سال پیش خرما وجود داشته و درخت آن برای بسیاری از نخلداران مقدس است.
به همین دلیل است که از سال گذشته روز 25شهریور با عنوان «روز ملی خرما» به تقویم ما ایرانی‌ها اضافه شده تا در این روز آیین‌های مرتبط با ظرفیت‌های این محصول از خوراک تا آداب و رسوم آن برگزار شود و مردم بیشتر درباره این میوه بهشتی بدانند.
از خارک تا رطب

کرمان رصد

به میوه نرسیده خرما ابتدا «پَهَک» می‌گویند (در بوشهر) و پس از رنگ گرفتن به زرد یا قرمز، «خارَک» یا «خرک» یا کنگ (و در زبان عربی، «حبابوک») گفته می‌شود. البته در بعضی نقاط به همان پهک خارک می‌گویند. رطب مرحله قبل از رسیدگی کامل خرماست که رطوبت بیشتر و قند کمتری نسبت به خرمای کاملا رسیده دارد. خرمای تازه می‌تواند به رنگ قرمز روشن یا زرد روشن یا چیزی بین این دو باشد، اما خرمای خشک شده به‌طور معمول قهوه‌ای‌رنگ است. تنوع خرما نیز شگفت‌انگیز است و بیش از 3هزار نوع از این میوه در سراسر جهان یافت می‌شود.
شهرت جهانی پیارم

کرمان رصد

در ایران حدود 400رقم خرما وجود دارد که خرمای معروف استان کرمان خرمای مضافتی، استان بوشهر خرمای کبکاب، استان فارس خرمای شاهانی، زاهدی و کبکاب، استان هرمزگان پیارم، منطقه جیرفت مضافتی و مرداسنگ و استان سیستان بلوچستان خرمای مضافتی و ربی است. آنطور که سایت «اطلس‌مزه» که یک سایت تخصصی و معروف در زمینه انواع خوراکی‌ها در جهان است، نوشته؛ 4نوع از بهترین انواع خرما در ایران به‌ترتیب خرمای پیارم، مضافتی، ربی و سایر(استعمران) است. گران‌ترین و باکیفیت‌ترین انواع خرما در جهان نیز خرمای مجول، خرمای
دگلت نور و خرمای خلاص است. ‌
کرمان؛ تولید کننده بزرگ

کرمان رصد

اگر بخواهیم با عدد و رقم بگوییم، میزان تولید خرما در جهان حدود 7.5میلیون تن در سطح 1.1میلیون هکتار نخلستان با متوسط عملکردی معادل 6‌هزارو834 کیلوگرم است. مصر، ایران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، پاکستان، الجزایر، عراق، سودان، عمان و لیبی 10تولیدکننده برتر خرما در جهان هستند که مصر بیشترین میزان عملکرد و الجزایر بیشترین سطح زیرکشت را در اختیار دارند. به‌طور کلی 58.8درصد کشت خرما در آسیا و 41/2 درصد آن در آفریقاست، در این میان، کشورهای عربی 77درصد تولید جهانی خرما یعنی سالانه 6.6 میلیون تن تولید این محصول را به‌خود اختصاص داده‌اند.
در سال 2023 ایران چهارمین و امارات هشتمین تولیدکننده بزرگ خرمای جهان بوده‌اند. متوسط مصرف سرانه جهانی محصول خرما بیش از یک کیلوگرم برآورد شده که البته این شاخص در ایران بین 7 تا 10 کیلوگرم است. استان‌های خوزستان، بوشهر، فارس، کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان دارای بیشترین میزان نخلستان بوده و اغلب خرماهای تولید شده در این استان‌ها درجه یک هستند. به غیراز این استان‌ها می‌توان استان‌های یزد، اصفهان، کرمانشاه، خراسان جنوبی، ایلام، سمنان، کهگیلویه و بویراحمد و برخی از شهرهای دیگر را نیز به‌عنوان استان‌های تولیدکننده خرما شناخت. در این میان استان کرمان با 59182هکتار، بیشترین حجم تولید خرما را در ایران دارد.
خوراکی‌های خرمایی

کرمان رصد

خرما به‌ تنهایی ارزش غذایی زیادی دارد، اما می‌توان برخی از خوراکی‌ها و غذاها را نیز با خرما ترکیب کرد که قطعا ترکیب جذابی است. نمونه‌اش نیمرو با خرما، رنگینک، بشقاب هویج پخته و خرما و نان خرماست که احتمالا برخی از این خوراکی‌ها را امتحان کرده‌اید.
شیرین و مفید

کرمان رصد

فواید تغذیه‌ای خرما چشمگیر است. تنها یک وعده 100گرمی از آن می‌تواند حدود 20درصد از نیاز روزانه انسان به پتاسیم را به همراه 7گرم فیبر، 2گرم پروتئین و چندین نوع از آنتی‌اکسیدان‌ها تامین کند. همچنین خرما منبع خوبی برای مس، منگنز، ویتامین B6، منیزیم و آهن است. حالا که بحث حذف قند از وعده غذایی حسابی فراگیر شده، خرما می‌تواند جایگزین خیلی خوبی برای قندوشکر باشد و به همین دلیل این میوه تابستانی طرفداران زیادی به‌ویژه ‌ بین جوان‌ترها پیدا کرده است. ‌

http://www.kerman-online.ir/fa/News/654661/معروف-ترین-خرمای-ایران-در-جهان-کدام-است؟
بستن   چاپ