کرمان رصد

آخرين مطالب

درخشش دو غول آسمانی؛ مقارنه ماه و سیاره مشتری در شامگاه امروز علمي

درخشش دو غول آسمانی؛ مقارنه ماه و سیاره مشتری در شامگاه امروز
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - مهر /در شامگاه چهارشنبه دهم اردیبهشت‌ماه، یک رویداد نجومی زیبا در آسمان ایران رخ خواهد داد که در آن هلال ماه در کنار سیاره درخشان مشتری قرار می‌گیرد.
کاظم کوکرم، سخنگوی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران به بررسی رویداد نجومی ویژه‌ای که در شامگاه چهارشنبه دهم اردیبهشت‌ماه رخ خواهد داد(مقارنه ماه و سیاره مشتری)، پرداخت و گفت:هنگام غروب خورشید، اگر در شهرهای ایران رو به سمت مغرب بایستیم، یعنی همان جهتی که خورشید دارد غروب می‌کند، می‌بینیم که هلال ماه در کنار یک جرم بسیار درخشان در آسمان دیده می‌شود. در واقع سمت چپ ماه، این جرم بسیار درخشان وجود دارد که با روشنایی کاملاً متمایز از ستاره‌های دیگه دیده می‌شود. این جرم درخشان در واقع سیاره مشتری است که خیلی پرنور دیده می‌شود.
وی ضمن اشاره به اینکه جدایی زاویه ماه و مشتری در این مقارنه نزدیک به 5 درجه است و این پدیده احتمالاً برای بسیاری از علاقمندان آسمان شب جلب توجه خواهد کرد، افزود: از گذشته‌های دور، در طالع بینی ها این مقارنه یعنی مقارنه ماه و مشتری را یک رویداد خوش‌یمن می‌دانستند اما به لحاظ نجومی، ما فقط این رویداد را منظره زیبایی می‌دانیم که فرصتی است تا سیاره مشتری را در آسمان به کمک موقعیت ماه تشخیص دهیم یا از آن عکاسی کنیم.
کوکرم ادامه داد: رویدادی مثل مقارنه ماه و مشتری به این شکل که ماه در کنار یک جرم درخشنده دیده می‌شود، یکی از نمادهای معروف به ویژه در کشورهای اسلامی است. تصویر معروف ماه در کنار یک ستاره که بر پرچم کشورهایی مانند ترکیه، تونس، پاکستان و مالزی نقش بسته، نمایانگر خوش‌یمنی این رویداد نجومی است. اما تأکید می‌کنم که هیچ ربطی به مقوله علمی ندارد و بیشتر احساس و برداشت‌هایی است که در تمدن‌های مختلف نسبت به این منظره زیبا در آسمان شب وجود داشته است.
سخنگوی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران همچنین اشاره کرد: این پدیده را تقریباً می‌توانیم در تهران از حوالی ساعت 6:30 بعد از ظهر دهم اردیبهشت تا 8:30 شب مشاهده کنیم و در دیگر شهرها نیز با اختلافی نسبت به تهران، تقریباً در همین حدود ساعتی رخ خواهد داد. بنابراین تا ساعت حدود 8:30 شب می‌توانیم این پدیده را در جهت مغرب ببینیم.
کوکرم همچنین به فاصله‌های قابل توجه ماه و مشتری از زمین اشاره کرد و افزود: در این شب، فاصله سیاره مشتری از زمین حدود 876 میلیون کیلومتر است، در حالی که فاصله ماه تا زمین تقریباً 362 هزار کیلومتر خواهد بود. بنابراین، اگرچه این دو جسم در آسمان نزدیک به هم دیده می‌شوند، در واقع فاصله زیادی از یکدیگر دارند. فقط هم‌راستایی آن‌ها باعث می‌شود که ما آن‌ها را در کنار هم ببینیم.
وی تأکید کرد: این هم‌راستایی هیچ تأثیر معناداری بر روی زمین یا سرنوشت انسان‌ها ندارد و از نظر علمی نمی‌تواند اتفاق خاصی بیفتد. بنابراین، این رویداد فرصتی است برای لذت بردن از زیبایی آسمان شب.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/719646/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آهنگ جدید/ «جواهر» با صدای علی اکبر قلیچ

سرمقاله اطلاعات/ رویدادها و لغزش‌های ناگوار

آیا جنگی بزرگ در پیش است؟

دانشگاه کردستان خاستگاه اندیشه و موتور توسعه در منطقه است

«چت‌جی‌پی‌تی» چاپلوس شده است

30 درصد از کدهای «مایکروسافت» نوشته هوش مصنوعی هستند

نسل چهارم الکترودهای سخت‌پوشی نانوساختار در اختیار صنایع کشور قرار گرفت

معلم معمار دانایی، بوستان دانش و میراثی گرانبها در جامعه است

یحیی، اوسمار و گاریدو بعد از این بازی رفتند!

VAR در دو ورزشگاه لیگ برتری ثابت ماند

روستای شفیع آباد در آستانه ثبت جهانی؛ گام بلند برای توسعه گردشگری

سپاهان و گل‌گهر صاحب VAR اختصاصی شدند

انفجار گوشی تلفن‌همراه، خودروی پراید را به آتش کشید!

محرومیت 4 ساله مدال‌آور ایران در بازی‌های آسیایی

قهرمانی تکواندوکاران دختر ایران در آسیا

یک لژیونر جدید در اردوی تیم ملی والیبال ایران

گران‌ترین والیبالیست دنیا در آستانه تاریخ‌سازی

توجیه عجیب فدراسیون فوتبال برای سفر بازیکنان خط خورده به چین

لزوم ارتقای زیرساخت‌های ورزشی جنوب کرمان متناسب با استعدادهای منطقه

ضرورت تحول در حوزه گردشگری روستایی استان کرمان

ضرورت تجمیع استعدادها و شرکت‌های دانش‌بنیان به منظور جهش در حوزه فناوری

خاطره سازی گرشا رضایی با اجرای آهنگ معروف ترکی در کنسرت تبریز

جزئیات پرونده «تتلو» از زبان سخنگوی قوه قضائیه

موزیک ویدئوی "چکامه ای برای آدلین" با اجرای ریچارد کلایدرمن

سرمقاله وطن امروز/ دختران، تجرد و آینده

سرمقاله صبح نو/ «شوخی» با «تمامیت ارضی» یک کشور

موشک «آلفا» هنگام پرتاب دچار حادثه شد

انجام اولین آزمون چسبندگی پروبیوتیک‌ها به سلول‌های هدف در کشور

دانشمندان یک خانه مریخی را منفجر کردند

هوش مصنوعی بومی به وزیر راه و شهرسازی مشورت می‌دهد

دو عارضه پنهان یائسگی زودرس در زنان

برگزاری روز جهانی نجوم در آسمان‌نمای «گنبد مینا»

انتصاب سرپرست اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان

افتتاح مرحله اول سامان دهی و توسعه حرم امامزاده موسی مبرقع (ع) قم

هشدار هواشناسی برای بالا بودن میزان اشعه فرابنفش خورشید در کرمان

روز و ساعت دقیق بازی پرسپولیس و مس رفسنجان / سرخپوشان به دنبال انتقام ، نارنجی پوشان به دنبال بقا!

تغییرات پرسپولیس و مس در بازی برگشت/ هدف انتقامی، فرستادن به لبه پرتگاه!

سفر اعضای کمیسیون عمران مجلس به جنوب استان کرمان

سردار رادان: کرمان جهانی شده است

راهیابی بنیامین فرجی به مرحله حذفی کانتندر تایلند

بازگشت مربیان خارجی بسکتبال به ایران

بازی اصیل ایرانی در پایتخت عربستان

محرومیت عادل مجللی و 2 دختر پاورلیفتینگ به خاطر دوپینگ

انتصاب سرمربی تیم ملی بوچیا

رایزنی سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی غرفه کرمان در نمایشگاه اکسپو 2025

حادثه تلخ بندر شهید رجایی زنگ خطری برای توجه مسئولان به پدافند غیرعامل

تصنیف «وطن من» اثری از استاد پرویز مشکاتیان

سرمقاله شرق/ مدیریت بحران یا بحران‌ساز

سرمقاله جوان/ قدرت بازدارندگی ایران به‌رغم بودجه محدود

در کوچه ما هم عروسی مهم است و هم عزا برای همین کوچه باز است برای اندیشه‌های باز