خواص روغن هسته انار
اجتماعي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - آفتابنیوز :
بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی روغن هسته انار و آب انار به وجود ترکیبات فنلی ار قبیل پونیکالاژین، پونیکالین، اسید گالیک و به ویژه اسد الاژیک وابسته است. اسید الاژیک آنتی اکسیدانی است که مصارف غذایی نیز دارد.
بررسیهای فارموکولوژیکی نشان دادهاند که آنتی اکسیدانها در کاهش عوامل خطر بیماریهای قلبی-شریانی نقش موثری دارند.
این میوه حاوی آنتی اکسیدانهایی از جمله ویتامین C، β- کاروتن، کاتشینها و آنتوسیانین میباشد. روغن هسته انار یک آنتی اکسیدان سنتزی با خاصیت سرطان زایی است به همین علت در سالهای اخیر توجه زیادی به جایگزینی آنتی اکسیدانهای طبیعی به ویژه در منابع گیاهی معطوف گردیده است. پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی
آنتی اکسیدانهای موجود در این روغن در کاهش عواملی که باعث بروز بیماریهای قلبی میشود از جمله تنشهای اکسیداتیو و فشار سیستولیک خون بسیار موثراند. تغذیه با روغن هسته انار سبب کاهش بارز در انباشتگی تری گلیسریدها و اسیدهای چرب تک غیر اشباع در کبد میگردد. روغن هسته انار حاوی مقادیر بالایی از اسیدهای چرب غیر اشباع از نوع امگا 3 است که نقش حائز اهمیتی در پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروقی دارد.
خواص فیزیکو شیمیایی
در تحقیق صورت گرفته توسط صمد لوئی و همکاران میزان Zn، Mg، Mn، Cu و Fe هسته انار بیشتر از آب انار و میزان K آب انار بیشتر از هسته گزارش شد.
خاصیت ضد سرطانی
تحقیقات نشان میدهد که روغن هسته انار دارای خاصیت ضد سرطانی است. این روغن منبع غنی از فیتواستروژن هاست. فیتواستروژنها دارای اثرات مشابه با هورمونهای استروژنی انسان میباشند. روغن هسته انار دارای فیتواستروژنهای متفاوتی بوده و از بروز بیماریهای مرتبط با هورمونها از جمله سرطان پستان و دهانه رحم جلوگیری میکند. همچنین بررسیها نشان داده مصرف رژیم غذایی حاوی روغن هسته انار به علت غنی بودن از اسیدهای چرب چندغیر اشباعی میتواند از بروز سرطان کولون جلوگیری نماید. این روغن در نابود سازی و جلوگیری از تشکیل سلولهای سرطانی وابسته و غیر وابسته به استروژن موثر است.
منبع: همشهری آنلاین
-
جمعه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۰:۲۷
-
۱۲ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/718212/