مجلس در مسیر حکمرانی نوین دادهمحور؛ قانون جدید در راه است
اجتماعي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - نایب رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت بازطراحی حکمرانی دادهمحور در کشور، از طرح جامع قانون هوش مصنوعی خبر داد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، مصطفی طاهری، نایب رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس، پیش از ظهر امروز در نشست مشترک با شرکتهای فناور و نوآور استان کرمان، با اشاره به تجربیات شخصی خود در دانشگاه صنعتی شریف و ارتباط نزدیک با اکوسیستم نوآوری کشور، اظهار داشت: ظرفیت تحولآفرین شرکتهای دانشبنیان هنوز در کشور بهصورت کامل فعال نشده است.
وی دلیل اصلی این چالش را نبود حکمرانی دادهمحور، شفافیت اطلاعاتی و نگاه راهبردی به اقتصاد دیجیتال عنوان کرد و با اشاره به ضرورت بازطراحی حکمرانی دادهمحور در کشور، از طرح جامع قانون هوش مصنوعی و تأکید بر استفاده هدفمند از ظرفیتهای دانشبنیان برای رشد متوازن فناوری در استانها خبر داد.
نایب رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس، با بیان اینکه نقش مجلس در قانونگذاری و نظارت خلاصه میشود، به رویکرد جدید فراکسیون هوش مصنوعی در مسیر یکپارچهسازی قوانین اشاره کرد و گفت: ما قانونگذاری را از انبوهسازی خارج کردهایم و بهجای صدها قانون متفرق، بهدنبال حدود 50 قانون محوری برای مدیریت یکپارچه کشور هستیم.
گامهای مؤثر در توسعه فناوری؛ از قانون مدیریت داده تا اجرای ماده 11
طاهری به برخی دستاوردهای مهم در حوزه فناوریهای نوین از جمله تصویب قانون مدیریت دادههای کشور نیز اشاره کرد و گفت: برای نخستینبار ساختار تبادل دادهها را سامان داده شده و در برنامه هفتم توسعه نیز نهادینه شده است.
وی افزود: ماده 11 قانون جهش تولید دانشبنیان هرچند در کرمان چندان فعال نشده، اما در بسیاری از استانها باعث جهش در سرمایهگذاری فناورانه شده است؛ سهم کرمان از این ظرفیت با تعریف صحیح پروژهها قابل افزایش است.
سود شرکتهای معدنی، موتور توسعه فناورانه استانها شود
نایب رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس، با اشاره به خروج سود شرکتهای معدنی کرمان بدون ایجاد زیرساختهای فناورانه، بر ضرورت تغییر این روند تأکید کرد و گفت: اگر سهامداران دولتی شرکتهای بزرگ سود را توزیع نکنند و آن را بهصورت سرمایهگذاری فناورانه به استان بازگردانند، کرمان میتواند جهش فناورانه را تجربه کند.
وی با اشاره به دغدغههای مطرحشده توسط رهبر معظم انقلاب درباره عقبماندگی کشور در حوزه هوش مصنوعی، از تدوین یک لایحه جامع برای حکمرانی هوش مصنوعی خبر داد که قرار است تحت نظر ریاستجمهوری و با مشارکت کلیه نهادها و دانشگاهها اجرا شود.
طاهری گفت: در این قانون، داده بهعنوان خون حیاتی هوش مصنوعی در کانون توجه قرار گرفته و برای موضوعاتی چون پردازندهها، امنیت، ذخیرهسازی، پردازش و دسترسی شرکتهای خصوصی به دادههای دولتی، فصلهای متعددی تدوین شده است.
الزام مشارکت شرکتهای بزرگ در پروژههای دانشبنیان
نایب رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس، با تأکید بر نقش شرکتهای بزرگ در حمایت از اکوسیستم دانشبنیان، گفت: بر اساس قانون جدید، شرکتهایی که تاکنون مشارکت مؤثری نداشتهاند، ملزم خواهند شد بخشی از منابع خود را به پروژههای فناورانه اختصاص دهند.
در پایان، طاهری اطمینان داد که فراکسیون هوش مصنوعی مجلس در کنار استانهایی مانند کرمان خواهد بود و گفت: چه در تأسیس پارک تخصصی ICT، چه در تخصیص منابع تبصره 18 به شرکتهای مستعد، و چه در تسهیل اجرای ماده 11، کنار کرمان هستیم. رشد متوازن دانشبنیانها در سراسر کشور برای ما یک اولویت راهبردی است.
انتهای پیام/511/
-
پنجشنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۵:۴۱
-
۱۲ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/715844/