کرمان رصد

آخرين مطالب

استاد دانشگاه تهران: باید مراقب روش‌های مذاکراتی خاص امریکا باشیم مقالات

استاد دانشگاه تهران: باید مراقب روش‌های مذاکراتی خاص امریکا باشیم
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ساسان کریمی تحلیلگر مسائل سیاست خارجی از روش خاص مذاکراتی امریکا در مواجهه با ایران سخن می‌گوید. موضوعی که از منظر این تحلیلگر از سوی رسانه‌ها و مسوولان شاید چندان جدی گرفته نشده باشد. کریمی در گفت‌وگو با اعتماد با اشاره به مواضع متناقض اخیر مقامات امریکایی در مواجهه با ایران می‌گوید: « مواضعی که اخیرا در مواضع امریکایی‌ها ایجاد شده به تضاد دیدگاه‌های موجود در کاخ سفید باز می‌گردد. استیو ویتکاف و برخی افراد نزدیک به او طرفدار مماشات بیشتری در خصوص غنی‌سازی ایران و سایر موضوعات مرتبط با ایران هستند، اما در نقطه مقابل تندروهای کاخ سفید تلاش می‌کنند ایده فشار بیشتر به جمهوری اسلامی را دنبال کنند. از سوی دیگر روش‌های مذاکراتی خاص امریکا هم باعث ایجاد مشکلاتی برای ایران شده است. به نظر می‌رسد، در ایران رسانه‌ها و حتی مسوولان از این روش خاص غافل بوده‌اند.»
او در تشریح این روش مذاکراتی می‌گوید: « روش مذاکراتی امریکایی‌ها به این شکل است که با رسوب گرفتن مواضع و اظهارات در جلسه اول، اقتصاد ایران را به‌شدت به توفیق در مذاکرات و سرانجام مذاکرات شرطی کرده، سپس تلاش می‌کنند در هفته‌های بعدی مذاکرات این انتظارات داخلی را به اهرمی برای پذیرش خواسته‌های طرف مقابل بدل کنند. پس از نشست دور نخست عراقچی- ویتکاف دلار و سکه در ایران با افت قابل توجهی مواجه و بازارهای کشور سبزپوش می‌شوند. در هفته دوم همین شاخص‌های بهبود یافته به اهرمی برای فشار بیشتر به ایران بدل می‌شود. بنابراین در میانه هفته با تورم خواسته‌های ایالات متحده مواجه می‌شویم. »
به اعتقاد این تحلیلگر«ایران طی این هفته‌ها با دو رقیب مواجه است. یک رقیب امریکا و رقیب دوم، شاخص‌های بهبود یافته اقتصادی و مردم امیدواری است که تداوم مذاکرات را به هر قیمتی طلب می‌کنند. مذاکره‌کننده ایرانی در یک چنین شرایطی باید با دو رقیب و دو نوع انتظار روبه رو شده و باید از دل آنها منافع ملی را محقق کند. »
او در بیان چرایی اتخاذ برخی مواضع متناقض از سوی مقامات آمریکایی می‌گوید: «اتفاقی که سه‌شنبه شب رخ داده آن است که نشست سطح بالای در کاخ سفید درباره ایران تشکیل شده، توییت آقای ویتکاف پس از نشست زده شده و بازخوردهای بسیاری ایجاد کرد. او به موضع‌گیری‌های آقای ترامپ اشاره دارد و می‌گوید این ترامپ است که باید تصمیم اصلی را بگیرد و از مذاکرات راضی باشد. در واقع ویتکاف گفته‌های شفاهی قبلی خود را در خصوص غنی‌سازی را تصحیح کرده است. به نظرم باید توییت سه‌شنبه شب ویتکاف مد نظر قرار گیرد. »
کریمی در پاسخ به این پرسش اعتماد که با این تناقضات در مواضع مقامات امریکایی آیا می‌توان در کوتاه‌مدت توافقی را متصور شد؟ می‌گوید: « در کوتاه‌مدت نمی‌توان هیچ توافقی را متصور شد. یکی از مشکلات ما این است که پس از آغاز مذاکرات در شنبه قبل، بسیاری منتظر به نتیجه رسیدن مذاکرات در جلسه نخست! و برخی دیگر هم به دنبال توافق در شنبه آینده هستند! ما درباره یک مناقشه قدیمی و ضرورت حل معادلات مستمری صحبت می‌کنیم که طی سال‌ها شکل گرفته است. لذا مساله زمان یک مساله متناقض برای ماست. از یک طرف ترامپ بی‌حوصله و کلی‌نگر است و می‌خواهد زود دستاوردی خلق کند. مساله بعدی تندروها هستند که هر اندازه زمان طولانی‌تر شود، تاثیر بیشتری روی ترامپ می‌گذارند و مساله بعدی موعد اسنپ‌بگ در سه ماهه آینده (آگوست) است. تا این موعد، ما باید به یک درک مشترک بر سر برنامه هسته‌ای‌مان برسیم. هر اندازه زمان به موعد اسنپ بگ نزدیک شود، موضع کشورهای تروییکای اروپایی به مواضع تندروها نزدیک‌تر می‌شود. چرا که در حال از دست دادن تنها ابزار تاثیرگذار خود هستند.»
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی معتقد است، «از سوی دیگر رسیدن به یک توافق کلی و تفسیر‌پذیر نیز برای ایران خطرناک است. یک چنین توافقی در آینده برای ایران مشکلات بسیاری ایجاد می‌کند.»
بازار
مهدی بیک اوغلی

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/715765/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازدید کنشگران فرهنگی از ارگ بم در روز جهانی محوطه ها و بناهای تاریخی

محمدرضا گلزار: خوشگل‌ها از من تعریف می‌کنند/ عکس

تصنیف دل انگیز «شب» از استاد غلامحسین بنان

علی اکبر صالحی: زمان آن رسیده که ذهنیت جهان را نسبت به ایران با جدیت بیشتری تغییر دهیم/ ایران‌شناسی باید «بین‌المللی» شود؛ ما نیاز داریم که این حوزه را از انزوا درآوریم و به عرصه جهانی بیاوریم/ ما در جهانی به‌سر می‌بریم که مسابقه روایت‌ها در جریان است

جزئیات جدید از اختلاس برنجی در کرمان (+عکس)

مانور آمادگی و مدیریت بحران در بافت تاریخی بوشهر برگزار می شود

آهنگ «دل نَکن» را از بهنام بانی بشنوید

سفر به هر کدام از سیارات منظومه شمسی چقدر طول می‌کشد؟

سحابی rim با فاصله‌ی 4 هزار سال نوری از زمین

دو مدال برنز بوکسورهای ایران در ارمنستان

ساکت به نساجی برگشت!

آوای دلنشین «هنگ درام» در دلِ طبیعت

نماینده سابق ترامپ در امور ایران: تهران برنده دور اول مذاکرات مسقط شد

هوش مصنوعی پرستاری را آسان می‌کند

چهره تیم‌های فینالیست جام حذفی هندبال مشخص شد

قهرمانی محمدصالح کمره در دوومیدانی نوجوانان آسیا

لیگ برتر بسکتبال؛ پیروزی قاطع شهرداری گرگان مقابل کاله

تورنمنت بوکس ارمنستان؛ پایان کار تیم امید با کسب 2 مدال برنز

صعود رون و خاچانوف به نیمه نهایی ATP-500 بارسلونا

کاراته وان مصر؛ حذف عسگری و برزویی

شهرداری گرگان پیروز جدال دوم مرحله نیمه نهایی برابر کاله

چراغ قهرمانی برای سرخ‌ها خاموش شد؛ پرسپولیس، سپاهان را در کورس نگه داشت

تصاویر/رژه صلابت و اقتدار نیروهای مسلح در کرمان

سند افتخار ارتش، شهدای گلگون کفن آن هستند

برگزاری یادواره شهدا در دانشگاه علوم پزشکی کرمان

موزیک «ناز شستم» با صدای آرمین زارعی

پرده‌برداری از نقش ژن‌های ارثی در ابتلا به سرطان و درمان آن

ادعای یک سپاهانی: پرسپولیس شانسی برای قهرمانی ندارد

معرفی برترین‌های مسابقات آزاد اهداف پروازی

5 سهمیه برای ایران در مسابقات پاراشنا قهرمانی جهان

تکذیب شایعات؛ کلوپ در ردبول خوشحال است!

سلام تراکتور به قهرمانی با شکست ملوان

نگرانی جمهوری‌خواهان از به زیر کشیده شدن با سیاست های ترامپ

نقشه مخفی ویروس زیکا برای عبور از جفت جنین لو رفت!

رژه باشکوه نیروهای مسلح در کرمان

عملیات نجات؛ رهایی 5 نفر از مرگ حتمی

استقلال و پرسپولیس آماده برای جابه‌جایی قلی‌زاده

اجرای دلی و عاشقانه با خوانندگی حمید هیراد

زهره، خواهر خشن زمین

نجات 5 کوهنورد گرفتار در کوه‌های کوهپایه

استقبال بی نظیر دانشجویان از برگزاری یادواره شهدا در دانشگاه علوم پزشکی کرمان

برگزاری راهپیمایی مردمی در کرمان / فریاد بلند مردم دیار حاج قاسم در دفاع از مردم غزه

اجرای قطعه "اندک اندک" از آثار «شهرام ناظری»، توسط نوازندگان ژاپنی در توکیو

رسانه عبری: اسرائیل ابزار فشار ترامپ بر تهران است

وقتی گوگرد هم تسلیم شد؛ سولفورزدای ایرانی جایگزین نوع آمریکایی شد

پویش ملی حال خوب در قلعه گنج

سرنوشت کشور را نباید به مذاکرات گره زد

نمازگزاران کرمانی در حمایت از غزه شعار «مرگ بر اسرائیل» را فریاد زدند

تلاش 24 ساعته امدادگران برای نجات جان 5 نفر در ارتفاعات کوهپایه کرمان

عملیات نجات 24ساعته درکوه‌های کوهپایه؛رهایی 5نفر از مرگ حتمی