کرمان رصد

آخرين مطالب

تولید روزانه 400 تن زباله در کرمان اجتماعي

تولید روزانه 400 تن زباله در کرمان
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان از امضای تفاهم‌نامه تولید سوخت از زباله در کرمان خبر داد و گفت: روزانه 400 تن زباله در کرمان تولید می‌شود. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، مدیریت پسماند، مجموعه‌ای از اقدامات و فعالیت‌هایی است که از مرحله تولید پسماند تا دفع نهایی آن را شامل می‌شود، موضوعی مهم در مدیریت شهری که نیاز به بررسی و توجه دارد؛ شهر کرمان با تولید روزانه حدود 400 تن زباله، یکی از شهرهای بزرگ کشور در زمینه مدیریت پسماند است.
این در حالی‌ است که برنامه‌هایی نوین در زمینه تفکیک از مبدا، بازیافت، آموزش‌های شهروندی و حتی تولید سوخت از زباله، در دستور کار سازمان مدیریت پسماند این شهر قرار گرفته است. در همین راستا محمدحسین مومنی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان، در خصوص آخرین وضعیت جمع‌آوری و مدیریت پسماند در شهر کرمان توضیحاتی ارائه و به مجموعه اقدامات این سازمان اشاره کرد و اظهار داشت: سازمان مدیریت پسماند وظیفه دارد از زمان تولید زباله در منازل شهروندان تا زمانی که به مرحله بازیافت یا دفع نهایی می‌رسد، فرآیند را مدیریت و ساماندهی کند.
وی در ادامه به آمار تولید پسماند در شهر کرمان اشاره کرد و گفت: روزانه حدود 400 تُن پسماند از سطح شهر کرمان جمع‌آوری می‌شود که بخشی از آن زباله‌های خانگی و بخشی دیگر، زباله‌های غیرخانگی مانند پسماندهای مراکز درمانی و تجاری است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان با بیان اینکه سایت دفن زباله کرمان که به عنوان لندفیل شناخته می‌شود، در کیلومتر 12 محور کرمان به سمت کوهپایه قرار دارد و شامل کارخانه بازیافت نیز می‌باشد، افزود: از حدود 400 تن زباله‌ای که در شهر کرمان تولید می‌شود حدود 80 تا 100 تن از زباله‌ها تفکیک و وارد چرخه بازیافت می‌شود.
مومنی درباره فرآیند بازیافت افزود: زباله‌های خشک و تر توسط نیروهای متخصص و دستگاه‌های خاص در کارخانه بازیافت مستقر در سایت لندفیل از یکدیگر جدا شده و مواد قابل استفاده مجدداً به چرخه تولید بازمی‌گردد.
وی با اشاره به اهمیت بازیافت زباله، بیان کرد: زباله‌ها ثروتی پنهان هستند که اگر به درستی مدیریت شوند، می‌توانند به چرخه تولید بازگردند؛ بخشی از زباله‌ها به کارخانه‌های بازیافت منتقل می‌شوند و بخش دیگری نیز برای تبدیل به انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان همچنین از اجرای طرح جدیدی برای تبدیل پسماند به انرژی خبر داد و گفت: با همکاری وزارت کشور، شهرداری کرمان و کارخانه‌های سیمان، قراردادی برای تولید سوخت جایگزین از زباله‌ها تحت عنوان RDF منعقد شده است؛ این طرح قرار است تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برسد و گامی مهم در جهت استفاده بهینه از طلای کثیف و کاهش ناترازی انرژی در کشور خواهد بود.
مومنی با تأکید بر اهمیت تفکیک زباله از مبدأ، گفت: متأسفانه فرهنگ تفکیک زباله هنوز در کرمان نهادینه نشده است؛ ما در حال حاضر 22 کلبه بازیافت در سطح شهر داریم که زباله‌های خشک شهروندان را خریداری می‌کنند.
وی افزود: همچنین سامانه‌ای به نام "شمیر" طراحی شده که شهروندان می‌توانند با نصب آن روی گوشی خود، زباله‌های تفکیک‌ شده را اعلام کرده و با تعیین زمان، تحویل ماموران دهند؛ در ازای این همکاری، کیف پول الکترونیکی شهروندان شارژ شده و حتی می‌توانند از تخفیف عوارض شهرداری نیز بهره‌مند شوند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان همچنین اعلام کرد: در بودجه سال جاری سازمان پیش‌بینی شده اگر هر شهروند 20 کیلو زباله خشک تفکیک‌ شده تحویل دهد، منزل مسکونی او به مدت یک سال به‌صورت رایگان بیمه خواهد شد.
مومنی با اشاره به اهمیت آموزش همگانی، از اجرای طرح آموزش تفکیک پسماند در مدارس و محله‌های شهر خبر داد و گفت: ما با همکاری آموزش و پرورش، ماهانه به حدود 15 مدرسه مراجعه کرده و آموزش‌های لازم را ارائه می‌دهیم؛ همچنین آموزشگرهای ما به صورت محله‌محور فعالیت می‌کنند.
وی در پاسخ به دغدغه شهروندان درباره زباله‌گردها نیز افزود: متأسفانه حضور زباله‌گردها باعث ایجاد مشکلاتی در سطح شهر شده است؛ برخورد با این موضوع نیازمند همکاری قوه قضائیه و نیروی انتظامی است که تاکنون نیز همراهی خوبی داشته‌اند و مهم‌ترین راهکار مقابله با این معضل، مشارکت جدی شهروندان در تفکیک و تحویل زباله‌ها به شهرداری است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان تاکید کرد: اگر شهروندان از مبدا زباله‌های خود را تفکیک کنند و آنها را به‌درستی تحویل دهند، علاوه بر کمک به حفظ محیط زیست، می‌توانند از مزایای اقتصادی و حمایتی نیز بهره‌مند شوند، این همراهی مردمی می‌تواند کرمان را به یکی از شهرهای پیشرو کشور در حوزه مدیریت پسماند تبدیل کند.
انتهای پیام/511/

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/714493/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزئیات تفاهم‌نامه معاونت امورهنری وزارت فرهنگ با مدرسه عالی «هنر و اندیشه اسلامی»

انتقاد نماینده کرمان پیرامون شاخص های پایین حوزه ارتباطات در بزرگترین استان کشور

واکنش تامل برانگیز رئیس پیشین شورای شهر بافت به اظهارات ثابتی

حال بد هواداران هوادار! +عکس

تصمیم تاریخی فرهاد مجیدی قبل از بازی  گل گهر- استقلال

مهم ترین ارگ های ایران که حالا جاذبه تاریخی اند + تصاویر

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

خاموشی زودهنگام هواداران هوادار! (عکس)

شاهکار یانی در قطعه ای بیکلام به نام «بلبل»

بازی بزرگ‌تر پشت درهای بسته

تهران در محاصره 55 بحران

فارن پالیسی: نتانیاهو جنگ دوم غزه را آغاز کرده است؟

ستاره‌ای که اتم‌ها را متلاشی می‌کند

پیام تسلیت مدیر کل بنیاد استان سیستان و بلوچستان در پی درگذشت مادر شهیدان نارویی

مطالبه جدی استاندار کرمان از وزارت صمت و ایمیدرو

بازدید رئیس کل دادگستری استان گیلان از دادگستری شهرستان رودبار و افتتاح مجتمع مسکونی

سبقت بوژوویچ از سه چهره سرشناس استقلال!

عکس/پست اینستاگرامی جدید رضا گلزار

برنز آسیا بر گردن دختر دونده ایران

آهنگ «باران ببارد می روی» با صدای حجت اشرف زاده

آهنگ زیبای صادق زین به اسم «دعوت»

ترسیدن با صدای بلند!

استقبال از واقعیت

اصلاح‌طلبان رادیکال علیه توافق!

مالیات از خانه‌های خالی فقط خالی‌بندی شد!

تابناک مدعی شد: جزئیاتی جدید از مذاکرات مسقط

عباس عبدی: تندروهای طرفدار شبه‌‏علم نقشی مخرب در دوره کرونا داشتند

نور چند دقیقه طول میکشه از خورشید به سیارات دیگر منظومه شمسی برسد؟

عیادت مدیرکل بنیاد مازندران با سه خانواده شهید در نکا

مادر شهیدان والامقام «پسندی» به فرزندان شهیدیش پیوست

مالاوابیج، غذای اصیل رشتی که باید امتحان کنید! | ترکیبی از ترش و شیرین با طعمی فراموش نشدنی +ویدئو

سلطه شرکت‌های خصولتی بر اقتصاد/ به بخش خصوصی میدان نمی‌دهند

آیین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد+ عکس

انگاپت در تیم والیبال فولاد؛ لئون از دست عطایی پرید

آهنگ «بعد تو» را از محسن یگانه بشنوید

ادعای نیویورک تایمز درباره مخالفت ترامپ با اقدام نظامی علیه ایران

چرا «اخبار خاص» مذاکرات توسط این خبرنگار اسرائیلی مخابره می‌شود؟

خنده‌های دیپلماتیک و شوخی‌های جدی

دو پست با یک نفر!

تشخیص موارد نرمال و غیرنرمال تومور از تصاویر MRI ممکن می شود تشخیص موارد نرمال و غیرنرمال تومور از تصاویر MRI ممکن می شود

جایزه 250 هزار دلاری برای کشف 1.5 میلیون شی پنهان در فضا

مراسم بزرگداشت شهید رضا چراغی در گلزار شهدای تهران برگزار شد

خیبر 1 – 0 نساجی: در خرم آباد جشن بقا برپا شد

راز خودرو سواری مدفون در سیرجان

در ایران کمبودی نیست؛ مشکل مدیریت منابع و بروکراسی است

محمدرضا گلزار: این پز نیست، سبک زندگی منه!

نماینده کرمان: ترک فعل در معادن کرمان باید پاسخ داده شود

اصطلاح زشت خصولتی را باید کنار بگذاریم

درآمد معادن؛ صرف هزینه جاری یا سرمایه‌گذاری برای آینده؟

گزینش نفس‌گیر در آزمون هول‌هولکی استخدام معلم