کرمان رصد

آخرين مطالب

اولین فرصت رفع تمام تحریم‌ها مقالات

اولین فرصت رفع تمام تحریم‌ها
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
قاسم محبعلی-مدیرکل پیشین خاورمیانه و شمال آفریقا در وزارت خارجه| 1 این اتفاقی ویژه بعد از حدود چند دهه بود که بین ایران و آمریکا رخ داد: مذاکرات رسمی و اعلام‌شده صورت گرفت. این خودش تحولی جدید است که باید از آن استقبال کرد. مسئله دیگر اینکه طرفین، به‌خصوص طرف آمریکایی، بسیار مثبت واکنش نشان دادند. هم بیانیه کاخ سفید و هم توئیتی که خود آقای ویتکاف زده است، برداشت مثبتی را از مذاکرات اعلام کرده‌اند.
بیانیه وزارت خارجه عمان هم بیانیه مثبتی است، در عین حال که به دو مسئله مهم اشاره کرده است: یکی اینکه هدف این مذاکرات، رسیدن به توافقی منصفانه و الزام‌آور است. توجه دارید که برجام توافقنامه داوطلبانه و «جنتلمنانه» بود و الزام‌آور نبود. فقط قطعنامه‌های شورای امنیت، به‌خصوص برای ایران، الزام‌آور بود؛ چون طرفی که قطعنامه نسبت به او صادر شده، ایران بود.
طبیعتاً مفهوم توافق الزام‌آور این است که نه‌تنها دولت‌ها بلکه، در آمریکا کنگره و در ایران، مجلس، باید آن را تصویب کنند. خروج از چنین توافقنامه الزام‌آوری هم طبعاً برای طرفین مشکل می‌شود. این ارزیابی کلی است، بدون اینکه وارد جزئیات شویم، چون جزئیات روشن نیست. به نظر می‌رسد طرفین در این دور فقط نقطه‌نظرات‌شان را به طرف مقابل منتقل کرده‌اند و جزئیات و ورود به بحث را به جلسه بعدی واگذار کرده‌اند.
2 هنوز برای قضاوت زود است ولی به نظر می‌رسد که هم طرف ایرانی و هم طرف آمریکایی علاقه‌مند و مشتاق هستند که مذاکرات به نتیجه برسد؛ البته مسائل همان‌طور که در بیانیه آقای ویتکاف آمده و کاخ سفید هم اشاره کرده، بسیار پیچیده است و با مسائل دیگر در ارتباط است. انتظار اینکه مذاکرات فوراً در یک یا دو جلسه به نتیجه برسند، شاید خوش‌باورانه باشد. باید تا جلسه دیگر صبر کرد تا ببینیم بعد از اینکه هیئت‌ها به پایتخت‌هایشان برگشتند و با مسئولین بالاتر و تصمیم‌گیران اصلی صحبت کردند، چه برداشتی از مسائل دارند. جلسه بعدی تا اندازه زیادی جهت مذاکرات را روشن خواهد کرد.
3 دولت‌ها به طور کلی در سیاست‌های اعلامی‌شان از این روند استقبال خواهند کرد. طرف‌هایی مثل روسیه، چین، حتی دولت اسرائیل و کشورهای عربی هم به صورت رسمی و علنی استقبال خواهند کرد و البته در این استقبال خواسته‌هایشان را هم به نوعی، مستقیم یا غیرمستقیم خواهند گنجاند؛ اما سیاست اعلامی با سیاست اعمالی ممکن است در بین کشورها متفاوت باشد. خواسته‌هایشان هم متفاوت است؛ بنابراین ممکن است که در جریان مذاکرات نقش‌های متفاوتی بازی کنند و اثرات متفاوتی روی طرفین بگذارند.
اروپایی‌ها حتماً از به نتیجه رسیدن مذاکرات استقبال خواهند کرد و توافق آمریکا می‌تواند به توافق با اروپا هم منجر شود. اعراب به‌طور کلی از این روند استقبال خواهند کرد، اگرچه ممکن است در عین حال نگران نزدیکی ایران و آمریکا باشند. اسرائیلی‌ها برخوردی درهم و دوگانه خواهند داشت و تلاش خواهند کرد منافع خودشان را هم در این مذاکرات ببینند. منافع آن‌ها هم این است که سیاست خاورمیانه‌ای ایران در قبال اسرائیل هم تغییر بکند.
باید صبر کرد تا ببینیم هر کدام از این بازیگران چقدر می‌توانند در جریان مذاکرات مؤثر باشند؛ ولی اگر تصمیم ایران به طور اساسی این باشد که با ترامپ و اطرافیان ترامپ در آمریکا به نتیجه برسد، این مؤثر خواهد بود. در ایالات متحده به نظر نمی‌رسد که وزارت خارجه و دستگاه‌های دیگر کاملاً هم‌نظر باشند و با شخص آقای ترامپ اختلاف نظر نداشته باشند. در جریان مذاکرات ممکن باید ببینیم بین دولت و شخص ترامپ چه تفاوت‌هایی به وجود می‌آید. ترامپ را به طور کلی باید از Establishment [ساختار قدرت]، نه کاملاً مجزا، ولی متفاوت تعریف کرد.
باید تلاش کرد در عین حال که با ترامپ توافق ممکن است،‌ از این فرصت استثنایی که جمهوری‌خواهان کل ارکان دولت آمریکا را در اختیار دارند، استفاده شود و توافقی حاصل شود که به تصویب کنگره هم برسد و همه تحریم‌های ایران رفع شود. این شاید اولین بار باشد که می‌شود امیدوار بود در صورتی که مذاکرات به توفیق کامل برسد، همه تحریم‌ها، نه‌تنها تحریم‌های هسته‌ای، برداشته شوند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/714197/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استقلال همیشه استقلال است مثل پرسپولیس، تراکتور و سپاهان | اخبار ورزشی

پیام تکان‌دهنده گردان‌های قسام برای خانواده‌های اسیران اسرائیلی (زیرنویس فارسی)

دوومیدانی نوجوانان آسیا؛ یک برنز برای ایران در روز نخست

ترکیب احتمالی استقلال: آخرین فرصت برای برد!

اجرای احساسی محمد علیزاده در برنامه «صداتو»

چه کسی لیبی را به حضیض رساند؟

رفع فیلترینگ مشمول مرور زمان نشود

پیام ویدئویی گردان‌های قسام برای خانواده‌های اسیران اسرائیلی (زیرنویس فارسی)

لحظه شکار کردن تک‌تیرانداز اسرائیلی توسط مقاومت در غزه (زیرنویس فارسی)

جنوب تشنه؛ درباره سواحل و جزایری که از توسعه بازمانده‌اند

ترکیه در مسیر استبداد؟

ارزیابی «تحلیلگر اسرائیلی» از شطرنج هسته‌ای آمریکا و ایران

دانشگاه‌ها کانون اندیشه و دانشجویان سرمایه‌های فکری کشور هستند

کدام افراد مشهور تا کنون با بلواوریجین به فضا رفته‌اند؟

جراحی افزایش طول تاج دندان| از آن چه می دانید؟

استقلال به یک دلیل مشخص گل‌گهر را شکست می‌دهد/ 90 درصد بازیکنان استقلال به درد این تیم نمی‌خورند

ضرورت افزایش بودجه 40 هزار میلیارد تومانی

رونمایی از جدیدترین مصدوم استقلال و بوزوویچ

بررسی راهکار‌های ترویج فرهنگ انتقال خون در کرمان

آمادگی کامل ارتش برای دفاع از کشور و خدمت به مردم

استقبال از دانش آموز کرمانی قهرمان رقابت‌های ژیمنازیاد صربستان در کرمان + تصاویر

افتخار آفرینی ورزشکار کرمانی در پیکار‌های بوکس المپیک دانش آموزی صربستان

قطعه «ایران شروع و پایان» با اجرای محمد اصفهانی

آهنگ زیبای «مهربانم» با صدای علی منتظری

رشوه هنگفت ترامپ به مردم گرینلند

فعال اصولگرا: همه ما باید از مذاکرات حمایت کنیم

بازی جدید نتانیاهو؛ پیشنهاد تازه تل‌آویو برای آتش‌بس چیست؟

مذاکرات اخیر ایران و آمریکا؛ دیپلماسی با حفظ عزت و منافع ملی

ناگفته‌های مدارس خیرساز

تصاویری از خورشید گرفتگی در مریخ ثبت شده توسط کاوشگر ا

نمونه آزمایشی "ماه‌نورد" ایرانی در 1404 ساخته می‌شود

اوحدی: *خدمت رسانی به ایثارگران و خانواده‌های شهدا در دوره جدید پویا تر شده است*

مهندس اوحدی: خدمت‌رسانی به ایثارگران و خانواده‌های شهدا در دوره جدید پویاتر شده است

بوژوویچ تاکتیک گل‌گهر را روی هوا زد!

خلاصه داستان سریال وحشی قسمت دوم + دانلود قسمت دوم سریال وحشی

ساعات قطعی برق کرمان فردا چهارشنبه 27 فروردین 1404 | جدول خاموشی برق کرمان چهارشنبه بیست و هفتم فروردین 1404 اعلام شد | جزئیات قطعی برق کرمان

بلیط فروشی بازی استقلال و گل گهر آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط ticket.ggsport.ir

غایبین استقلال مقابل گل گهر را بشناسید

استقلال بدون 2+5 بازیکن مقابل گل‌گهر – خبرگزاری ورزش ایران – ایپنا

آیین استقبال از قهرمان رقابت‌های ژیمنازیاد صربستان در کرمان

برد زنان بسکتبال ایران در اولین گام از مسابقات غرب آسیا با درخشش برهمن

قهرمانی مقصودلو در شطرنج آزاد ایسلند

وقتی موسیقی کلاسیک با طنز آمیخته می شود!

آهنگ «به هیشکی نگو» با صدای سینا شعبانخانی

فاجعه در دشت نیشابور

چهار سیگنالی که از عمان منتقل شد

مرگ حدود 4 هزار کارگر در محیط کار

کلسترول بالا می‌تواند خطرناک نباشد!

هوش مصنوعی تپش قلب را بازسازی می‌کند

اوحدی: *خدمت رسانی به ایثارگران و خانواده های شهدا در دوره جدید پویا تر شده است*