سرمقاله آرمان امروز/ ایران و سرمایه گذاری آمریکا
مقالات
بزرگنمايي:
کرمان رصد - آرمان امروز / «ایران و سرمایه گذاری آمریکا» عنوان یادداشت روز در روزنامه آرمان امروز به قلم عبدالرضا فرجی راد است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
با قدرت گیری ترامپ و تمرکز مجدد برای استخراج انرژی، امریکا را به عنوان یک رقیب برای کشورهای عرب صاحب انرژی جلوه داده است. شاید بتوان گفت که برای نفوذ بیشتر اقتصادی امریکا در منطقه دو گزینه وجود داشته باشد که در کنار آن از نفوذ اقتصادی چین تا حدودی کاسته شود و بر رشد اقتصادی چین که خواسته آمریکاست تاثیر بگذارد.
یکی کنار آمدن آمریکا با ایران و کسب اجازه فعالیت اقتصادی امریکا در ایران که در واقع اعراب خلیج فارس هم در یک رقابت جدی با ایران قرار گیرند و آمریکا بتواند از این وضعیت ژئوپلیتیکی به نفع خود و تا حدی دور کردن چینی ها بهره ببرد.
دوم اینکه چین به تایوان حمله و آن را تصرف کند. پروفسوری از دانشگاه پکن از قول یک فرمانده نظامی اشان می گفت که این اقدام و عملیات سه روزه قابل انجام است. در این صورت بعید است که امریکا وارد درگیری نظامی با چین شود زیرا درگیری نظامی قدرت اول و قدرت دوم جهان منجر به جنگ جهانی خواهد شد. بنابراین امریکا در مقابل چین از ابزار تحریم استفاده خواهد کرد. طبیعی است برای ضربه زدن به چین تحریم انرژی بیشترین کارایی را خواهد داشت و در این زمان امریکا می تواند از ابزار تهدید برای کاهش نفت کشورهای عرب به چین استفاده کند که با توجه به نفوذ داخلی و اطلاعاتی و نگرانی این کشورها از اتفاقات بعدی در داخل کشورشان با آمریکا همراهی خواهند کرد.
نباید فراموش کرد که کریدور ایجاد شده بایدن از بمبئی تا اسراییل و مدیترانه در مقابل ابتکار چینی یک کمربند یک راه زیر سوال رفته و با این بساطی که ترامپ سر اروپا آورده و این تعرفه هایی که بر کالاهای هندی و اروپایی بسته است امکان چنین همکاری وجود ندارد.
بازار ![]()
برخلاف دوره قبل ریاست جمهوری ترامپ که عربستان و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس که تصور می کردند آمریکای ترامپ به طور جدی حامی آنها خواهد بود و پول هایی را برای دختر، داماد و خودش خرج کردند ولی در انتهای کار وقتی ضرباتی را از حوثیها در فجیره و آرامکو دریافت کردند متوجه شدند که خیلی هم حساب و کتابهایشان درست از کار در نیامده لذا این بار با احتیاط بیشتری با وی ضمن اظهار تمایل به نزدیکی و رفاقت بخرج خواهند داد.
شاید بتوان یکی از نشانه های این احتیاط را تلاش برای جلوگیری از درگیری در منطقه دانست. اعراب به خوبی می دانند که در رابطه با چین نمی توانند طبق خواسته آمریکا برخورد کنند.
این کشورها پروژه های کلانی را شروع و در دستور کار خود قرار داده اند و هم اکنون یکی از بالاترین رشدهای اقتصادی در جهان را تجربه می کنند.
فروش نفت به بزرگترین خریدار انرژی در جهان یعنی چین ضامن رشد و توسعه آن ها و ادامه فعالیت پروژه های کلانشان است در حالی که آمریکا خود یکی از بزرگترین تولید کنندگان و صادرکنندگان انرژی در جهان است.
تمامی این موارد، مولفه هایی هستند که روی سرمایه گذاری و توافق احتمالی ایران و آمریکا موثر هستند.
-
شنبه ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۳:۱۵
-
۱۸ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/713331/