کتاب «بیداری اسلامی در اندیشه سید جمالالدین اسدآبادی» روانه بازار نشر شد
فرهنگي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، کتاب «بیداری اسلامی در اندیشه سیدجمالالدین اسدآبادی» اثر امینرضا عابدینژاد در 60 صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.
در میان ما مسلمانان نام سید جمال الدین اسدآبادی یا افغانی یا به قول خودش جمال الدین حسینی نامی آشنا و پرآوازه است. شهرت او در جهان اسلام آنچنان است که او را به عنوان اولین مؤسس قیامهای بیداری اسلامی میشناسند درباره شخصیت تاریخ زندگی و افکار او صدها کتاب و مقاله به رشته تحریر درآمده است.
اگر از دشمنی عوامل استعمار چشم پوشی کنیم، باید بگوییم برخی اظهار نظرها در مورد سید ناشی از جهل و بیخبری و پیش فرضهای غلط ذهنی یا بهره بردن از روشهای غیر معرفتی است؛ به همین جهت توجه به آثار و مکتوبات خود سید جمال برای شناخت او ضروری مینماید. ما در تبیین اندیشههای سید جمال صرفاً به آثار خود او توجه کردیم و از تحویل و تفسیرهایی که درباره اندیشه او مطرح شده است، چشم پوشیدیم.
در این اثر میکوشیم تصویر جامع و در عین حال مختصر از ابعاد اندیشه سید جمال درباره بیداری اسلامی ارائه دهیم و در موارد لزوم به شبهات و اشکالاتی که به اندیشه او وارد شده است. پاسخ گوییم.
ساختار اثر
در ابتدای این اثر پس از بیان مفهوم بیداری در اندیشه سید جمال، نظریه بیداری اسلامی مطرح و به ماهیت بیداری در اندیشه سید جمال توجه شده و پس از نفی نظریه رقیب در اندیشه سید جمال، به ضرورت بیداری اسلامی در اندیشه وی پرداخته شده است.
«مؤلفههای بیداری اسلامی در نگاه سید جمال» از دیگر مباحث این اثر است که در این راستا نظام سازی دینی، مرجعیت سیاسی و دینی علمای اسلام، عقاید حقه دین مبین، اخلاق عمومی، رشد علم و فناوری، و شناخت تاکتیکها و شگردهای دشمن از این مولفهها به شمار میرود.
برشی از اثر
یکی از اقداماتی که قدرت سلطهگر برای حفظ سلطه خود انجام میدهد آن است که خود را در قلعهای از پندار و توهم قرار میدهند تا آنکه سودای مقاومت را از دماغ ملتها بیرون کنند و ضعف خود را بپوشانند، این در حالی است که قدرتهای سلطهگر تاب و توان مقاومت در برابر نیروی عظیم ملتها را ندارند، به همین جهت است که تبلیغات و القای قدرت موهوم از جمله محوریترین سیاستهای نیروهای سلطهگر است. سید جمال ترس و رعب از دشمن را ترس و رعب خیالی میداند و نیروی سلطهگر را به شیری پوشالی تشبیه میکند که صرفاً شکل ظاهری آن موجب ترس در بینندگان میشود.
سید جمال امت اسلامی را به امید فرا میخواند و از آنان میخواست خود را از سلطه اوهام نجات دهند، او سلطه بیگانه را سلطنت وهم میدانست و از مسلمانان میخواست با یأس و ترس به مبارزه برخیزند و بدانند که نشانه صدق ایمان جانفشانی در راه اعتلای کلمه حق است.
علاقه مندان برای تهیه این کتاب می توانند به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام/
-
دوشنبه ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۲:۰۹
-
۲ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/711994/