کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله جوان/ چرا بازهم تولید؟ مقالات

سرمقاله جوان/ چرا بازهم تولید؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - روزنامه جوان / «چرا بازهم تولید؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه جوان به قلم محمدجواد اخوان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در سال‌های اخیر رهبر معظم انقلاب، شعار سال‌ها را حول مسائل اقتصادی و به‌ویژه تولید قرار داده‌اند. در ایام پایانی و آغازین هر سال گاه این سؤال مطرح می‌شود که دلیل این اصرار مکرر بر موضوع «تولید» و اساساً فایده این نامگذاری‌ها چیست؟
تعیین شعار سال درواقع نورافکنی به مسیر درست پیش روی کشور در سال آتی است و هدایت که یکی از مسئولیت‌های امام و رهبر جامعه است، ایجاب می‌نماید که در مقاطع مختلف راه را از چاه نشان داده و مسیر صحیح حرکت کشور را تبیین کند. اما در خصوص چرایی تأکید مکرر بر تولید در این سال‌ها باید به روند‌های کلان داخلی و خارجی مرتبط با کشورمان توجه کرد. به‌طور مشخص حدود یک دهه و نیم است که جنگ اقتصادی گسترده‌ای علیه کشورمان تحمیل شده است. هرچند مشکلات عمومی اقتصادی صرفاً از تحریم‌ها ناشی نمی‌شود، اما نمی‌توان انکار کرد که جنگ اقتصادی، آسیب‌های دیرپای اقتصاد ایران را آشکار کرد و بیماری‌های نهفته اقتصاد ملی را به فعلیت رساند. 
در طول 14 سالی که از اعمال تحریم‌های موسوم به فلج‌کننده و هوشمند علیه جمهوری اسلامی ایران می‌گذرد، هرگاه مسیر مذاکرات ایران و غرب با چالشی مواجه شده است، عده‌ای پرسیده‌اند: «بسیار خوب اگر مذاکره نه، پس راه‌حل بدیل شما چیست؟» موضوع دقیقاً همین‌جاست که مذاکره هیچ‌گاه برای ما راه‌حل نبوده است، اما ازآنجایی‌که بخشی از جنگ ترکیبی دشمن بر القای این گزاره استوار بوده است که «بدون غرب هیچ نمی‌توانید بکنید» و این گزاره بر بخشی از نخبگان جامعه اثرگذار بوده است، باب مذاکره کج‌دارومریز باز بوده است. 
همه به یاد داریم در همان ماه‌های اولیه برجام، که جامعه منتظر چشیدن طعم سیب و گلابی‌های برجام بود، بسیاری از اقتصاددانان عاقل تأکید می‌کردند که رفع تحریم‌ها به‌تنهایی نمی‌تواند مشکل اقتصاد ایران را حل کند و در عمل هم همین‌گونه شد. جهش‌های بی‌سابقه ارزی سال 1397 درواقع واکنشی بود به گره خوردن حداکثری معیشت جامعه به عاملی بیرونی که اتفاقاً عامل تعیین‌کننده اصلی نبود، یعنی مذاکره. اکنون نیز احساس می‌شود همان مسیر غلط دوباره در حال تجویز شدن است. گره‌زده شدن معیشت مردم به مسائلی، چون مذاکره و FATF نتایج دلپذیری به دنبال نخواهد داشت و به نظر می‌رسد کلاف سردرگم کنونی بازار ارز نیز با همین رویکرد غلط بی‌ارتباط نیست. 
بازار
چه مذاکره بشود، چه نشود، چه توافقی رخ دهد، چه ندهد، تا ساخت درونی اقتصاد مستحکم نشود، مردم از رفاه و بهبود معیشت کامیاب نخواهند شد. حتی آنان که راه‌حل مشکلات را در توافق می‌دانند نیز اذعان دارند که توافق خوب تنها زمانی شکل خواهد گرفت که کشور در موضع قدرت وارد توافق شود و ایران قوی در گرو حفظ مؤلفه‌های موجود قدرت همچون قدرت دفاعی و منطقه‌ای و نیز ارتقای قدرت اقتصادی و سرمایه اجتماعی کشور است. هیچ‌کس با ایرانی که طرف مقابل آن را ضعیف بداند، توافق خوب امضا نخواهد کرد و بنابراین راهی به‌جز تمرکز بر «تولید» نداریم. چشم اسفندیار حکمرانی کشور در این سال‌ها، اقتصاد بوده و یگانه راه تقویت آن تکیه بر تولید ملی است. تا زمانی که مشکل اقتصادی پابرجاست، باید از تولید بگوییم و فکر روز و شب مسئولان و نخبگان کشور چگونگی جهش تولید باشد. 
همه کشور‌هایی که با شرایط مشابه ما گام‌های بزرگی را در اقتصاد برداشته‌اند، سال‌های متمادی بر موضوع تولید تمرکز کرده‌اند و ناکامی و عدم‌الفتح‌های مقطعی نتوانسته است آنها را از پیمودن این راه مهم منصرف سازد. پی‌ریزی اقتصاد تولیدمحور برای کشوری که سال‌ها به خام‌فروشی نفت عادت کرده است، البته آسان نیست و چه‌بسا افراد منفعت‌طلب یا ناآگاه با الگو معرفی کردن فلان حاکم کشور همسایه که با اقتصاد نفتی خود رفاه مقطعی برای جامعه‌اش فراهم آورده یا با به رخ کشیدن تحقق نیافتن حداکثری اهداف کشور در حوزه تولید، مردم را در این مسیر ناامید کنند. اما به قول جناب حافظ «در بیابان گر به شوق کعبه خواهی زد قدم/ سرزنش‌ها گر کند خار مغیلان غم مخور. گر چه منزل بس خطرناک است و مقصد بس بعید/ هیچ راهی نیست کان را نیست پایان غم مخور».

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/711452/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام نخست وزیر دانمارک از «گرینلند» برای ترامپ

سیل در منجیل رودبار تا کنون خسارت جانی نداشته است

آفرین بر رئیس جمهور که صداقت را فدای «رفاقت» نکرد

تساوی تیم ملی نوجوانان ایران مقابل کره‌شمالی

تساوی تیم ملی نوجوانان ایران مقابل کره شمالی

تساوی تیم فوتبال نوجوانان ایران مقابل کره شمالی

خلع ید شرکت‌های بهره‌بردار معادن در صورت خودداری از انجام فرآوری

فوری؛ درگذشت ناگهانی روزنامه نگار مشهور سینما

سیلی محکم مدعی اول قهرمانی به لوبه و ستاره ایرانی

اصلاح یا انقلاب؛ مباحثه احمد زید آبادی و مهدی نصیری

سفر ترامپ به خاورمیانه؛ طبل دیپلماسی یا آوای تهدید؟

تنش مشکوک آبی

توقیف کامیون حامل هیدروکربن قاچاق

وقوع سیل در 4 شهر و 30 روستای رودبار؛ راه علی‌آباد به گیلوان بسته شد

پورموسوی: در بقای مس رفسنجان شک نکنید

مهدی‌پور: نساجی سزاوار این شرایط نیست

تساوی دراماتیک در رفسنجان؛ نبرد تاکتیکی با چاشنی اخراج و مصدومیت

پورموسوی: در بقای مس رفسنجان شک نکنید/ بازی امروز مثل دربی استقلال و پرسپولیس بود

فوتبال جام ملت‌های زیر 17 سال آسیا| تساوی تیم ملی نوجوانان ایران مقابل کره‌شمالی

تساوی ایران مقابل کره شمالی در اولین گام

تساوی تیم ملی نوجوانان ایران مقابل کره‌ شمالی

ساز و آواز «گاه سوی جفا رَوی» با صدای استاد شجریان

بازآفرینی جذاب قطعه «بهار» از ویوالدی با پیانو

موزیک ویدئوی «مثل کوه» با اجرای حمید عسکری

ترامپ نمی‌‏تواند جادو کند

سفر گروسی به تهران و معادلات ایران و آژانس در 1404

توپ در زمین ترامپ!

اکرم امام‌‏اوغلو قربانی می‏‌شود

ماه، سردتر از پلوتو؟ کشفی که دانشمندان را شگفت‌زده کرد

فیزیک کوانتوم به کمک هندسه کلاسیک آمد/ معمایی که دکارت حل نکرد را یک دانشجوی دکترا حل کرد!

شرکت OpenAI و آنتروپیک با هوش مصنوعی به کمک دانشجویان می‌آیند

آزمایش قانون سوم نیوتن در فضا

لیگ یک: فکری در یک قدمی مدعیان

لیگ یک: تقسیم امتیاز شاگردان فرزاد و ربیعی

مرعشی به دیدار استاندار کرمان رفت

کلنگ‌ کارخانه سیمان عنبرآباد به زمین زده شد

توقیف 122 خودروی تغییر وضعیت در بم

فولاد- شهداب را از این زاویه هم ببینید

لزوم تخصیص زمین جهت احداث نیروگاه خورشیدی در ریگان

14 بازیکن تیم ملی فوتسال برای سفر به تایلند مشخص شدند

اجرای قطعه «هزار آرزو» با صدای محمد معتمدی

دلتنگی های عاشقانه با آهنگ «شهر شلوغ» از بابک جهانبخش

دوقطبی با مردم

تهران و واشنگتن در آستانه تصمیم بزرگ

نوروز تک«قطب»، جهل مرکب و بمب اتمی

دیپلمات پیشین: مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا در دسترس‌تر از همیشه است

مذاکره مستقیم یا غیرمستقیم؟

بمب اتم ترامپ به اقتصاد شلیک ‌شده است

مستقیم یا غیرمستقیم؟

عقبگرد در مستند ایرانگرد