دیجیتالی کردن؛ راهکاری برای کاهش اثرات ناامنی غذایی و رشد اقتصادی
علمي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - ایسنا /مطالعات محقق دانشگاه رازی نشان میدهد که دیجیتالی شدن کشاورزی منجر به رشد اقتصادی و کاهش اثرات سوء ناامنی غذایی خواهد شد.
«شناسایی سازوکارهای توسعه کشاورزی دیجیتال در استان کرمانشاه: راهی برای امنیت غذایی» طرح پژوهشی امیرحسین علی بیگی، عضو هیات علمی دانشگاه رازی است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده است.
علیبیگی، ناامنی غذایی را یک مساله و چالش جهانی دانست و گفت: اثرگذاریهای ناامنی غذایی در کشورهای در حال توسعه آشکارتر است و با وجود تلاشها برای کاهش ناامنی غذایی جهانی، موفقیت در بسیاری از کشورهای در حال توسعه محدود بوده است. در همین راستا سوء تغذیه یک نگرانی جدی است. این مساله و چالش در کشورهای در حال توسعه بیش از کشورهای پیشرفته است.
وی افزود: بر این اساس میتوان گفت یکی از مسائل مهم جهانی و به خصوص در کشورهای در حال توسعه مانند ایران، تأمین امنیت غذایی است. بهطوری که امنیت غذایی همواره یکی از اهداف عمده برنامههای توسعه کشاورزی ایران در گذشته بوده است و جزء اهداف راهبردی و اولویت برنامههای بلندمدت آینده است.
این محقق ادامه داد: از طرفی، کاهش تعداد کشاورزان، افزایش رشد شهرنشینی، کاهش بهرهوری عوامل مختلف تولید، بیثباتی تولیدات کشاورزی، بلایای طبیعی مانند زلزله، سیل و خشکسالی در کنار سطح بالای بیکاری بهدلیل رکود اقتصادی، تحریمهای بینالمللی و افزایش قیمت مواد غذایی به عنوان مهمترین عاملهای ناامنی غذایی در ایران شناخته شده است و برای مقابله با چالشهایی که جوامع جهانی و از جمله ایران با آن مواجه هستند باید در کشاورزی از فناوریهای پیشرفته و سازگار با محیط زیست استفاده کرد که برای رسیدن به کشاورزی پایدار به شکلی کارآمد همه منابع را مدیریت میکنند.
علیبیگی با اشاره به نتایج به دست آمده از این مطالعات، اضافه کرد: ماهیت اکثر عاملها نشان میدهد که دیجیتالی شدن کشاورزی از طریق افزایش بهرهوری عوامل تولید میتواند تا حدود زیادی بر چالشهای ناامنی غذایی غلبه کند؛ چرا که دیجیتالی شدن کشاورزی باعث رشد اقتصادی، محافظت از محصولات در برابر بیماریها و آفات، دسترسی بهینه به نهادهها، سازگاری با تغییرات آب و هوایی و مدیریت منابع آبی میشود.
به نقل از روابطعمومی بنیاد ملی علم ایران (INSF)، وی ارائه خدمات مالی مطلوب، قیمتگذاری بهتر محصولات، دسترسی به محصولات غذایی با قیمتهای مناسب، بهبود روشهای بازاریابی و فروش، کاهش هزینههای تولید و افزایش بهرهوری و فراهمی غذا در راستای کاهش ناامنی غذایی را از دیگر مزایای دیجیتالی شدن کشاورزی نام برد و خاطر نشان کرد: نتایج حاصل از این پژوهش، باعث پدیدار شدن ادبیات تازهای جهت شناسایی منافع و خطرات، موانع و تسهیلکنندهها و شناسایی عوامل تأثیرگذار بر توسعه کشاورزی دیجیتال در کشور میشود.
-
شنبه ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۳:۵۰
-
۹ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/711441/