کرمان رصد

آخرين مطالب

ماه‌گرفتگی کلی و خورشیدگرفتگی حلقوی؛ رویدادهای جذاب نجومی سال 1404 علمي

ماه‌گرفتگی کلی و خورشیدگرفتگی حلقوی؛ رویدادهای جذاب نجومی سال 1404
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - خبرآنلاین /ماه‌گرفتگی کلی و خورشیدگرفتگی حلقوی مهمترین رویداد نجومی سال جدید خواهد بود که در ماه‌های شهریور، بهمن و اسفند رخ می‌دهد و فرصتی برای علاقه‌مندان است تا این پدیده را به نظاره بنشینند.
بررسی داده‌های ژئوفیزیک دانشگاه تهران حاکی از این است که سال 1404 رویدادهای نجومی دیدنی برای علاقه‌مندان دارد به ویژه اخترشناسان کشور که به مقوله ماه‌گرفتی و خورشیدگرفتگی علاقه دارند می‌توانند این رویداد را رصد کنند.
خسوف یا ماه‌گرفتگی یک پدیده جذاب نجومی است که زمین میان خورشید و ماه قرار می‌گیرد و مانع تابش نور خورشید به سطح ماه می‌شود؛ ماه‌گرفتگی جزئی زمانی رخ می‌دهد که تنها بخشی از قرص ماه وارد سایه‌ اصلیِ زمین شود. در این‌صورت، بُریدگی تاریکی در بخشی از سطح ماه ظاهر می‌شود که همان سایه‌ زمین است اما بخش‌های دیگر ماه همچنان روشن و عادی باقی می‌ماند.
طبق داده‌های موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران ماه گرفتگی کلی در روز یکشنبه 16 شهریورماه رخ می‌دهد. آغاز گرفتگی ساعت 19 و 57 دقیقه ، شروع گرفتگی کلی یک سال و چهار دقیقه بعد خواهد بود. پایان گرفتگی کلی 22 و 23 دقیقه و پایان گرفتتگی سه ساعت و 30 دقیقه بعد خواهد بود.
این رخداد در آسیا، اروپا، استرالیا، آفریقا، بخش کوچکی از غرب آمریکای شمالی، قسمتی از آمریکای جنوبی، اقیانوس آرام، اقیانوس اطلس، اقیانوس هند، قطب شمال و قطب جنوب قابل مشاهده است.

کرمان رصد


علاوه بر این در اسفند 1404 ماه‌گرفتگی کلی رخ می‌دهد که در کشور ما قابل رویت نیست. این گرفتگی در شرق آسیا، استرالیا، اقیانوس آرام، آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی به جز بخش کوچکی از غرب آن، قطب شمال و قطب جنوب قابل مشاهده است.
خورشیدگرفتگی یا کسوف، هنگامی رخ می‌دهد که سایه ماه بر بخشی از زمین بیفتد و در نتیجه در قسمت‌هایی از کره زمین، قرص ماه قسمتی از قرص خورشید یا تمام آن را از دید ناظر زمینی بپوشاند. ماه در خورشیدگرفتگی از بین خورشید و زمین عبور می‌کند و این حرکت مانع رسیدن نور خورشید به زمین می‌شود و هنگامی که ماه از مقابل خورشید می‌گذرد سایه ماه روی زمین می‌افتد و آسمان تاریک می‌شود. خورشیدگرفتگی به سه شکل کلی، جزئی و حلقوی رخ می‌دهد که در هر یک از این اشکال بخش‌هایی از خورشید به اصطلاح می‌گیرد.
در سال 1404 هجری شمسی هر سه نوع خورشیدگرفتگی رخ می‌دهد. خورشیدگرفتگی کلی شنبه 9 فروردین ماه اتفاق می‌افتد که در کشور قابل رویل نیست. این گرفتگی در اروپا به جز جنوب غرب آن، شمال روسیه، شمال غرب آفریقا، گرینلند، اقیانوس اطلس شمالی و شمال شرق آمریکای شمالی قابل مشاهده است.

کرمان رصد


خورشیدگرفتگی جزئی یکشنبه 20 شهریورماه 1404 رخ خواهد داد که همچون خورشیدگرفتگی کلی در ایران قابل مشاهده نیست. این اتفاق در جنوب اقیانوس آرام، زلاندنو و جنوبگان قابل مشاهده است.
خورشیدگرفتگی (کسوف) حلقوی زمانی اتفاق می‌افتد که ماه از بین زمین و خورشید عبور می‌کند و جلوی بیشتر نور خورشید، اما نه همه آن را، می‌گیرد.
این یک خورشیدگرفتگی حلقه‌ای نامیده می‌شود چرا که یک باریکه نازک یا حلقه نور قابل مشاهده است.
خورشیدگرفتگی حلقه‌ای تنها زمانی روی می‌دهد که ماه در دورترین فاصله از زمین باشد. از دید ما روی زمین، ماه نور خورشید را کاملا سد نمی‌کند، بنابراین در عوض قرص خورشید، این حلقه آتشین فوق‌العاده در اطراف ماه دیده می‌شود.
خورشیدگرفتگی حلقوی سه‌شنبه 28 بهمن ماه سال جدید روی می‌دهد و همچون موارد بالا در کشور ما قابل مشاهده نیست. این رخداد در قسمتی از جنوب آفریقا، بخش کوچکی از جنوب آمریکای جنوبی به صورت جزئی و در جنوبگان به صورت حلقوی قابل مشاهده است.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/707872/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رفسنجان قطب تولید گلوله فولادی کشور می‌شود

شروع سال نو با تمرین؛ پرسپولیسی‌ها در اندیشه قهرمانی

فتح ایتالیا توسط آلمان، فرار اسپانیا و شکست فرانسه و پرتغال

عکس/همسر گلزار، سلیقه خود را با این سفره هفت‌سین به نمایش گذاشت

کاپیتان خاتون بم: 1403 بهترین سال فوتبالی‌ام بود/ فوتبال زنان پیشرفت کرده اما راه زیادی در پیش است

ویدئوی یکی از نیروهای جولانی از کشتار علویان سوریه (زیرنویس فارسی)

بازدید استاندار کرمان از بافت تاریخی شهر کرمان

پیروزی قطر، عربستان، اردن و توقف عراق

موزیک بی‌کلام "پیانو باد" را باهم بشنویم

گزارش CNN از مخوف‌ترین زندان جهان (زیرنویس فارسی)

تلاش‌های دیپلماتیک برای بازگرداندن اسرائیل به آتش‌بس

هشدار نخست وزیر قطر درباره پیامد حمله به تاسیسات ایران بر کشورهای خلیج فارس

تصویری از سیاره ی مریخ و صدای وزش باد در این سیاره

تصاویر/ مراسم آغاز سال نو در گلزار شهدای علی بن جعفر(ع) قم

تصاویر/ آئین تحویل سال 1404 در گلزار شهدای امامزاده ابراهیم (ع) آمل

فرودگاه وبندرگاه کیش با آمادگی کامل به گردشگران نوروزی خدمات دهی می کنند

دبدار نوروزی مدیرعامل منطقه آزاد کیش با نوروزبانان بی نوروز در ایستگاه آتش‌نشانی

ترانه «ترکم کردی» تقدیم به طرفداران آرون افشار

‌ویدیویی فوق العاده زیبا از وصل شدنِ کپسولِ dragon به ایستگاه فضایی بین المللی

رصد رفتار‌های ترافیکی در کرمان

برگزاری مراسم تحویل سال نو در بهشت زهرا (س) با حضور فرمانده سپاه

آغاز سال نو با عطر شهدا؛ مراسم تحویل سال در گلزار شهدای بندرعباس

پاسخگویی 24 ساعته سامانه 137 شهرداری کرمان

پیام پیاتزا سرمربی تیم ملی والیبال ایران به مناسبت سال جدید

ترانه عاشقانه "عاشقت می‌مانم" با صدای فرزاد فرخ

قمار بزرگ اسرائیل

آثار به جا مانده از پروژه ی آپولو در سطح ماه

سال نو و اتفاقات جالب در فضا

تحویل سال نو در یادمان و گلزار مطهر شهدای روستای گچ بلند

چلوگوشت زرندی در مسیر ثبت جهانی

"شب سیاه" را با صدای دل‌انگیز همایون شجریان بشنوید

رونمایی از قطعه جدید محمد معتمدی به مناسبت نوروز 1404

مسعود پزشکیان در 1403: و ناگهان ریاست‌جمهوری

متفکر آمریکایی: آیا ترامپ، ایالات متحده را به عقب می‌برد؟

محققان آمریکایی؛ داشتن خواهر می‌تواند شما را به فرد بهتری تبدیل کند

آماده‌سازی 535 اقامتگاه با ظرفیت بیش از 12 هزار تخت در استان کرمان

آموزش و پرورش نقشی بی‌بدیل در آماده‌سازی نیروی انسانی متخصص و کارآمد در راستای تحقق شعار سال 1404«سرمایه گذاری برای تولید » دارد

اولین صعودکننده به جام جهانی - ژاپن!

ایران امشب به جام جهانی صعود نمی‌کند!

حافظ خوانی محمد معتمدی به شکل آواز

آواز خوانی چند بیتی از حافظ توسط محمد معتمدی

آهنگ محلی/ ترانه بختیاری «گل ناز داروم مه شو تاروم» با صدای مسعود بختیاری

ثبت یک تصویر واقعی از یک پدیده نجومی

حضور استاندار کرمان در لحظه تحویل سال 1404 در گلزار شهدا/محمدعلی طالبی: سال 1404؛ سال آغاز برنامه‌های تحولی در استان خواهد بود

پیش بینی آب و هوای کرمان فردا جمعه 1 فروردین 1404

استاندار کرمان: با «وفاق و همدلی» می‌توانیم حرکت خودمان را به سمت آینده روشن آغاز کنیم/برای «کرمان بر فراز» عهد بسته‌ایم

با «وفاق و همدلی» می‌توانیم حرکت خودمان را به سمت آینده روشن آغاز کنیم/برای «کرمان بر فراز» عهد بسته‌ایم

علم الهدی پیام نوروزی منتشر کرد/ مرزهای دفاعی ما تا سوریه و لبنان گسترش داده شده است/ احساس بی نیازی کارگزاران نظام به بلوک غرب ضرورت دارد

1404، سال شروع برنامه‌های تحولی در کرمان است

تصاویر/ مراسم تحویل سال نو در گلزار شهدای دلیجان