کرمان رصد

آخرين مطالب

آئین‌نامه جامعی برای نمای ساختمان‌های بافت تاریخی شهر اصفهان نداریم اجتماعي

آئین‌نامه جامعی برای نمای ساختمان‌های بافت تاریخی شهر اصفهان نداریم
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی، معماری و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به نبود آئین‌نامه جامع برای نمای ساختمان‌های واقع در بافت تاریخی شهر گفت: باوجود گذشت پنج دهه از لزوم توجه به این موضوع، هنوز آئین‌نامه‌ای منسجم و کارآمد در این زمینه تدوین نشده است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسول میرباقری امروز _چهارشنبه بیست‌ودوم اسفند_ در جلسه کمیسیون عمران، شهرسازی، معماری و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان با موضوع تعاملات مدیریت شهری با دانشگاه هنر با اشاره به اهمیت حفظ و احیای بافت تاریخی این شهر اظهار کرد: توجه به سیما و منظر شهری از ضرورت بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به ظرفیت‌های علمی و پژوهشی دانشگاه هنر افزود: این مجموعه سرمایه‌ای مهم برای کمک به مدیریت شهری است و همکاری بیشتر میان دانشگاه و شهرداری باید وجود داشته باشد.
رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی، معماری و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: یکی از دغدغه‌های اصلی دوره ششم شورای اسلامی شهر اصفهان، مسئله بافت تاریخی و توجه به سیمای شهری است.
میرباقری گفت: شهر اصفهان به‌عنوان یکی از زیباترین شهرهای جهان، نیازمند سیاست‌گذاری‌های دقیق برای حفظ هویت تاریخی خود است؛ در این میان، دانشگاه هنر اصفهان ظرفیت فوق‌العاده‌ای دارد که می‌تواند در مسیر رفع مشکلات شهری و مدیریت بهتر این شهر تاریخی کمک کند.
وی با تمجید از جایگاه علمی دانشگاه‌های تأثیرگذار ادامه داد: بهترین دانشگاه‌ها آن‌هایی هستند که بتوانند مسائل و مشکلات شهر و مردم خود را شناسایی کرده و از ظرفیت علمی، توان فکری و پتانسیل دانشجویان و اساتید خود برای حل این معضلات استفاده کنند.
رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی، معماری و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: بعضی پژوهش‌های ارزشمند و تحقیقات انجام‌شده در حوزه مدیریت شهری، به دلیل تغییر مدیران شهری، به حاشیه رفته و از اولویت خارج شده است، اما دانشگاه هنر، با اساتید برجسته و دانشجویان توانمند خود، می‌تواند این روند را تغییر دهد.
میرباقری با اشاره به عظمت آثار تاریخی اصفهان گفت: این بناها شاهکارهایی فراتر از توان معمول بشر است و بناهای تاریخی اصفهان چنان شگفت‌انگیز هستند که حتی با تجهیزات پیشرفته امروزی نیز ساخت مشابه آن‌ها دشوار است.
وی افزود: گاهی که در برابر عظمت مسجد جامع اصفهان قرار می‌گیرم، می‌اندیشم که چگونه 800، 900 یا حتی هزار سال پیش، چنین بنای باشکوهی با این ارتفاع و این‌همه ظرافت و دقت هنری ساخته شده است؟
رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی، معماری و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: همین موضوع درباره میدان نقش جهان و سایر آثار تاریخی شهر نیز صدق می‌کند، زیرا این آثار تنها محصول نبوغ معماری بزرگانی همچون شیخ بهایی نیستند، بلکه به نظر می‌رسد الهامات الهی نیز در شکل‌گیری آن‌ها تأثیر داشته است.
میرباقری با تأکید بر ضرورت حفظ هویت تاریخی شهر گفت: ما این شهر زیبا را از گذشتگان به ارث برده‌ایم و وظیفه داریم آن را با همان عظمت و زیبایی به نسل‌های آینده تحویل دهیم و بعضی آثار تاریخی و هنری چنان ارزشمندند که باید با دقت و حساسیت ویژه‌ای از آن‌ها نگهداری شود.
وی با اشاره به نبود آئین‌نامه جامع برای نمای ساختمان‌های واقع در بافت تاریخی شهر اظهار داشت: باوجود گذشت پنج دهه از لزوم توجه به این موضوع، هنوز آئین‌نامه‌ای منسجم و کارآمد در این زمینه تدوین نشده است.
رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی، معماری و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: خیابان‌هایی همچون ابن‌سینا و عبدالرزاق به‌طور کامل نوسازی شده است، اما هیچ هماهنگی با بافت تاریخی شهر ندارند، این نشان می‌دهد که هنوز یک سیاست‌گذاری مشخص برای طراحی نمای ساختمان‌ها در این مناطق وجود ندارد.
میرباقری با اشاره به لزوم تدوین یک دستورالعمل ویژه برای نماهای شهری در مناطق تاریخی گفت: باید از شهرداری مطالبه کنیم که مطالعات لازم در این زمینه انجام شود و طراحی‌ها به‌گونه‌ای باشد که حداقل در نمای بیرونی، انسجام و هماهنگی لازم وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: دانشگاه هنر نیز که یکی از اصلی‌ترین نهادهای علمی مرتبط با این حوزه است، از وظیفه اصلی خود در زمینه حفظ و مطالعه بافت تاریخی شهر فاصله گرفته است.
رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی، معماری و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به ظرفیت علمی دانشگاه هنر اصفهان تصریح کرد: این دانشگاه با داشتن بیش از 1500 دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا و اساتیدی برجسته، ظرفیت عظیمی برای مطالعه و ارائه راهکارهای علمی در زمینه بافت تاریخی دارد، اما این ظرفیت تاکنون به‌درستی به کار گرفته نشده است.
میرباقری خواستار برگزاری جلسات مستمر میان مدیریت شهری و دانشگاه هنر شد و افزود: بعضی مسائل شهری نیاز به بررسی‌های طولانی‌مدت دارند و حل آن‌ها با برگزاری یک یا دو جلسه ممکن نیست.
وی تأکید کرد: امیدوارم با همکاری مستمر میان دانشگاه هنر و مدیریت شهری، بتوانیم از این ظرفیت علمی بی‌نظیر بیشتر از گذشته بهره ببریم و گام‌های مؤثری در راستای حفظ و احیای هویت تاریخی اصفهان برداریم.
کد خبر 848444

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/705561/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ناکامی عجیب اتلتیکو در دربی اروپایی؛ رئال صعود کرد

بهره‌مندی فعالیت‌های بسیج از پشتوانه علمی با هیئت‌های اندیشه‌ورز

توزیع بیش از 12 هزار بسته غذایی به ارزش 18 میلیارد تومان جهت نیازمندان سیرجان به همت شرکت‌های منطقه گل‌گهر

گلزار: پدل ایران حرف اول را در آسیا می زند

واژگونی سمند در سیرجان جان 2 نفر را گرفت

وزنه‌برداری در کرمان ریشه‌ای عمیق و آینده‌ای روشن دارد

رافائل: بازی با روسیه و بلاروس برای ما چالش بزرگی است

پرطرفدارترین کنسرت در سال 1403 برای کدام خوانندگان بود؟

انتشار قطعه «کولی» با صدای «محسن چاوشی»

اجرای تماشایی از عرفان طهماسبی در کنسرت

مدل موی امیرعباسِ گلاب سوژه خاص و عام شد!

اتهام به رئیس‌جمهور

تجمّع عجیب علیه سران قوا

رسانه آمریکایی مطرح کرد: بازی هسته‌ای ایران و ترامپ

رویکرد اقتصاد دانش‌بنیان به عنوان اولویت استان را دنبال می‌کنیم

پاسخ به شبهات اعتقادی و اندیشه ای در " بنیاد بین المللی استبصار"

پاسخ به شبهات اعتقادی و اندیشه‌ای در "بنیاد بین المللی استبصار"

پاکسازی گسترده اراضی شهری اندیشه در طرح استقبال از بهار

روز قدس را مبتنی بر جریان‌سازی و نظام اندیشه‌ای برگزار شود

شهید مطهری؛ استاد اندیشه و پل ارتباطی فلسفه شرق و غرب است

ماکرون در اندیشه کسب اعتبار از مناقشات دو سوی آتلانتیک

باید از ظرفیت نخبگان و اندیشه ورزان در قانونگذاری استفاده شود

از ظرفیت نخبگان و اندیشه ورزان در قانونگذاری استفاده شود

توسعه شبکه‌های فرهنگی؛ راهکاری برای ترویج اندیشه‌های مهدوی

از ظرفیت نخبگان و اندیشه ورزان در قانونگذاری استفاده شود/ ضرورت تشکیل اتاق فکری برای شناسایی نخبگان حوزوی و دانشگاهی

نقش کلیدی هیئت‌های اندیشه‌ورز در توسعه پایدار استان مرکزی

متن دعای روز یازدهم ماه رمضان + فیلم و ترجمه

لزوم تشکیل هیئت اندیشه‌ورز با حضور خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

ضرورت تحلیل و درک عمیق اندیشه امامین انقلاب

نسبت ایران امروز با ایران آخوندزاده چیست؟/ بازخوانی انتقادی مکتوبات کمال الدوله

شهردار اندیشه استیضاح شد؛ سرپرست موقت تعیین شد

ترویج اندیشه‌های امام خامنه‌ای مصداق دفاع نرم‌افزاری است

امام جمعه موقت اصفهان: دشمن همواره در تلاش برای کمرنگ کردن شهید و شهادت است

کاوشگر بلوگوست در مدار ماه

افرادی که چرت می‌زنند احتمالاً مغز بزرگ‌تری دارند

شهرستان بم قطب اقتصاد دانش‌محور شرق کشور شود

بازار فرش کرمان بازاریابی بین‌المللی قوی می‌خواهد

آیین تکریم و معارفه فرمانداران رابر و بافت برگزار شد

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار کرمان منصوب شد

کاری آسان‌تر از ایجاد اشتغال در استان کرمان نیست

همدان نقطه ثقل اقتصادی غرب کشور است

بسیجیان استان کرمان در عرصه‌های مختلف پیشتازند

اولویت اجرای طرح های آبرسانی برای مسئولان/ آب شرب نیاز اصلی مردم است

یادداشت استاندار کرمان پیرامون ١٠٠ روز خدمت به مردم / طالبی: برای خدمت به مردم عزم راسخی دارم

بازدید استاندار کرمان از بیمارستان در حال ساخت بم+تصویر

استاندار کرمان: برای تبدیل شدن به قطب خودروسازی کشور تلاش می‌کنیم

رکورد تولید خودرو در ارگ جدید بم به 210 هزار دستگاه رسید

افتتاح طرح آبرسانی به مجتمع روستایی خبر توسط استاندار کرمان

مجوز احداث اولین نیروگاه بادی در کرمان صادر شد

مجوز احداث اولین نیروگاه بادی در کرمان صادر شد