کرمان رصد

آخرين مطالب

راداری بسیار ارزان برای شناسایی هر پهپادی که زیر 120 متر پرواز می‌کند علمي

راداری بسیار ارزان برای شناسایی هر پهپادی که زیر 120 متر پرواز می‌کند
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /یک رادار جدید قادر است با هزینه چند صد دلاری هر پهپادی را که در ارتفاع کمتر از 120 متر پرواز می‌کند، ردیابی کند. این فناوری از طریق واحدهای راداری متصل به هم که در اطراف یک منطقه تعیین شده مستقر می‌شوند، عمل می‌کند.
با افزایش استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین یا پهپادها، مدیریت فضای پرواز در ارتفاع کم در مناطق شهری پیچیده‌تر می‌شود.
یک حادثه اخیر در آتش‌سوزی‌های لس‌آنجلس نمونه‌ای از این چالش‌هاست، جایی که یک پهپاد غیرمجاز با یک هواپیمای آتش‌نشانی برخورد کرد و در نتیجه، عملیات آتش‌نشانی متوقف شد که مانع از تلاش‌های مهم اطفای حریق شد.
در حالی که سامانه‌های راداری کنونی در حریم هوایی بالاتر مؤثر هستند، برای شناسایی پهپادهایی که در ارتفاع زیر 120 متر پرواز می‌کنند، با چالش مواجه هستند که همین امر، نظارت بر وسایل نقلیه هوایی کوچک و بدون سرنشین (پهپادها) در فضاهای هوایی شلوغ را دشوار می‌کند.
سازمان هوانوردی فدرال(FAA) مقرراتی را برای نظارت بر عملیات پهپادها معرفی کرده است، اما روش‌های ردیابی موجود اغلب به‌ویژه در مناطق شلوغ یا محدود، کاربردی نیستند.
اکنون گروهی از محققان دانشگاه بریگام یانگ(BYU) راه حلی بالقوه برای این مشکل پیدا کرده‌اند.
راداری 100 هزار برابر ارزان‌تر
این گروه تحقیقاتی به رهبری کامی پیترسون(Cammy Peterson)، استاد مهندسی، شبکه‌ای از واحدهای راداری کم‌هزینه را توسعه داده‌اند که می‌توانند در مجموع به عنوان یک سیستم کنترل ترافیک هوایی به طور خاص برای پهپادها عمل کنند.
هدف این رویکرد، ارائه قابلیت‌های نظارتی پیشرفته در فضای هوایی در ارتفاع پایین است که با افزایش استفاده از پهپادها حیاتی‌تر شده است.
پیترسون توضیح داد: هدف ما ایجاد سیستمی بود که بتواند هواپیماهای بدون سرنشین را به طور دقیق ردیابی کند.
وی افزود: فناوری که ما در حال توسعه آن هستیم، به جای یک ایستگاه راداری گران قیمت که اغلب در فرودگاه‌ها دیده می‌شود، از چندین رادار کوچک استفاده می‌کند.
کارل وارنیک(Karl Warnick)، استاد مهندسی برق و کامپیوتر بر مزایای هزینه این سیستم تأکید کرد.
وی گفت: ما به جای تکیه بر سیستم راداری 10 میلیون دلاری یک فرودگاه با واحدهایی کار می‌کنیم که می‌توانند با چند صد دلار ساخته شوند. در حالی که آنها ممکن است فاقد تمام ویژگی‌های سیستم‌های پیشرفته باشند، داده‌های ترکیبی آنها می‌تواند یک شبکه ردیابی قابل اعتماد ایجاد کند.
فناوری جدید؛ راداری کم هزینه
این فناوری از طریق واحدهای رادار متصل به هم که در اطراف یک منطقه تعیین شده مستقر هستند، عمل می‌کند.
هر واحد رادار جهت شناسایی و ردیابی اجسام متحرک در محدوده خود به سمت آسمان است.
هنگامی که یک واحد رادار یک شیء را شناسایی می‌کند، هم موقعیت آن و هم موقعیت رادار را ثبت می‌کند. این داده‌ها سپس به یک سیستم مختصات جهانی تبدیل می‌شوند تا با سایر ایستگاه‌های زمینی به اشتراک گذاشته شوند، بنابراین یک نمای منسجم و پویا از ترافیک هوایی ارائه می‌دهند.
تیم مک‌لین(Tim McLain)، استاد مهندسی مکانیک که در این پروژه مشارکت دارد، می‌گوید: ما اطمینان می‌دهیم که همه واحدهای رادار برای ارائه تفسیری ثابت از موقعیت یک پهپاد کالیبره شده‌اند. این همگام‌سازی برای تعیین دقیق مکان هر پهپاد در آسمان کلیدی است و احتمال برخورد را به حداقل می رساند.
محققان می‌گویند این واحدهای راداری کوچک می‌توانند بر فراز سازه‌هایی مانند تیرهای برق یا برج‌ها و آنتن‌های مخابراتی نصب شوند و استقرار گسترده را بدون هزینه‌های زیرساختی قابل توجه تسهیل کنند.
کار این تیم برای توسعه سامانه ردیابی پهپادها، بر پتانسیل آن برای افزایش دقت مکان‌یابی پهپادها در لحظه که برای پیشگیری از برخوردها حیاتی است، تاکید می‌کند.
در حالی که مطالعه اولیه این تیم بر روی سه رادار متمرکز بود که هر یک قادر به نظارت بر فضای دایره‌ای با شعاع 76 متر بودند، محققان معتقدند که این سیستم می‌تواند برای احاطه کردن یک شبکه گسترده‌تر مقیاس‌بندی شود.
پیترسون خاطرنشان کرد: برای مدیریت مؤثر فضای هوایی، اپراتورهای متعدد مانند شرکت‌های تحویل باید بتوانند یک فضای هوایی را بدون درگیری به اشتراک بگذارند. سیستم ما به پهپادهای مختلف از ارائه دهندگان مختلف اجازه می‌دهد تا با حفظ ایمنی به طور همزمان عمل کنند.
ردیابی پهپادها
چالش‌ها به‌ ویژه با عوامل محیطی یا اختلالات فیزیکی که بر موقعیت رادار تأثیر می‌گذارند، باقی می‌مانند. با این حال، این تیم یک ویژگی کالیبراسیون آنلاین ایجاد کرده است که واحدهای رادار را قادر می‌سازد تا هنگام جمع‌آوری داده‌ها تصحیح شوند.
بردی اندرسون(Brady Anderson)، یکی از پژوهشگران این مطالعه، پاسخگویی این سیستم را برجسته کرد و گفت: فناوری ما در کمتر از 10 ثانیه می‌تواند برای هر گونه تغییر در تراز واحد رادار تنظیم شود.
این فرآیند کالیبراسیون سریع بر اساس مدل ریاضی پژوهشگران است که پیشرفت‌های قابل توجهی را در دقت ردیابی نسبت به روش‌های سنتی که بر داده‌های از پیش ثبت شده متکی هستند، نشان می‌دهد.
پیترسون می‌گوید: سازگاری این رادار نویدبخش توسعه آینده است. با الگوریتم‌هایی که به کار گرفته‌ایم، می‌توانیم واحدهای راداری را در صورت نیاز مبادله کنیم و شبکه را گسترش دهیم و نیازهای عملیاتی مختلف را با تکامل فناوری پهپاد برآورده کنیم.
از آنجایی که تقاضا برای پهپادها همچنان در حال افزایش است، نوآوری‌هایی مانند این سیستم کنترل ترافیک هوایی می‌تواند نقشی اساسی در تضمین امنیت و سازماندهی آسمان داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/701710/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اغلب افراد بازداشت شده شرکت زغال‌سنگ کرمان پیمانکار بودند

اجرای موزیک «حال چشات» از آصف آریا

قطعه《O sole mio》با اجرای اعضای گروه اپرای سه تِنور

نتانیاهو از آمریکا دُور خورد

گردن‌کشی دلاری

تجمع‌های سریالی بدون مجوز در بهارستان

شیخ نعیم قاسم و آزمون ابتلای سخت؛ سفرنامه لبنان مهاجرانی

از رفیق‌دوست تا سعید قاسمی

ضربه برکناری وزیر اقتصاد به بورس

راهکاری برای بهبود عملکرد کامپوزیت‌های کربنی

ابداع سامانه‌ای برای ارتقای امنیت ریزراکتورهای هسته‌ای

واضح ترین تصویر از کهکشان

اگر به آرمان‌های شهدا پایبند بمانیم، هیچ دشمنی نمی‌تواند ما را شکست دهد

امضای تفاهم‌نامه همکاری فدراسیون‌های هندبال ایران و بلاروس

موسیقی تیتراژ «متهم گریخت»؛ از شعر انقلابی یونانی تا سریال طنز ایرانی

آهنگ شنیدنی «ماه عسل» با صدای آرش و مسیح

عوارض خیابانی شدن سیاست

لشکرکشی خیابانی تندروها

تندروها از پزشکیان کینه دارند

رفیق دوست یا دشمن؟

ترامپ دست از سر کانادا بر نمی‌دارد

چشم‌انداز درمه

دسترسی به منبع عظیم انرژی هسته‌ زمین / عمیق‌ترین چاه‌های جهان حفر می‌شوند

کار ساماندهی گلزار شهدا در مازندران در سال 1404 به پایان خواهد رسید

گلزار: پدل ایران حرف اول را در آسیا می‌زند

مارکو: فرستاپن در سال 2025 قهرمان خواهد شد

مدودف همچنان شماره یک روسیه

حکم تبرئه کنعانی از پرونده جنجالی

آهنگی که «مجید اخشابی» برای رمضان خواند و آهنگسازی کرد

بزرگترین جت پلاسمای جهان هستی

شبی شگفت‌انگیزی را با ورود دنباله‌دار C/2024 G3

گشایش نمایشگاه خوشنویسی و نقاشی در موزه شهدا همزمان با هفته شهید

دیدار مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با نمایندگان تاکسی داران جزیره

آمادگی جزیره هندورابی برای میزبانی ازگردشگران نوروزی

هم افزایی سرمایه گذاران در مسیر توسعه کیش

هم افزایی بیمارستان کیش و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در مسیر رفع موانع

تغییر زمان دیدار تراکتور - استقلال

اعلام فهرست نهایی تیم ملی فوتبال ساحلی برای جام ملت‌های آسیا

وقتی میگوییم استفن کری هیچ شوتی رو از دست نمیدهد

ترانه «همسفر» با خوانندگی حجت اشرف زاده

تیزر آهنگ جدید «دل آرا» با صدای نامی عبداللهی

موشک «فالکون 9» در آستانه آغاز ماموریت «کرو-10»

رکوردشکنی مرد استرالیایی با قلب مصنوعی

بازوی رباتیک در سودای رکورد جهانی گینس

وقتی معاون استاندار کرمان از مدیرکلی تعزیرات فارس دل نمی‌کند!

40 ساله‌ای که تیمش خیلی به او وابسته است!

17 و 18 فروردین ماه؛ برگزاری انتخابی کاراته آقایان و بانوان

برگزاری مسابقات کشتی پهلوانک‌ها در تهران

آهنگ جدید/ «الحمدلله» با صدای احسان یاسین

نماهنگ قطعه «چرا خدا را دوست دارم» از احسان یاسین