کرمان رصد

آخرين مطالب

کشف یک کرم پلاستیک‌خوار در کنیا علمي

کشف یک کرم پلاستیک‌خوار در کنیا
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /یک کشف جدید هیجان انگیز در مبارزه با آلودگی پلاستیکی رخ داده است و آن یک لارو میل‌ورم(mealworm) است که پلی استیرن می‌خورد.
این حشرات تازه کشف شده، به گروه کوچکی از حشرات ملحق می‌شوند که مشخص شده است قادر به نابودی پلاستیک آلوده کننده محیط هستند. البته این اولین باری است که یک گونه حشره بومی آفریقایی پیدا شده است که این کار را انجام می‌دهد.
به نقل از اس‌اف، پلی استرین، یک ماده پلاستیکی است که به طور گسترده در بسته بندی مواد غذایی، الکترونیکی و صنعتی استفاده می‌شود. نابود کردن آن دشوار است و در نتیجه ماده‌ای بادوام به شمار می‌رود. روش‌های بازیافت سنتی آن مانند پردازش شیمیایی و حرارتی، گران هستند و می‌توانند آلاینده ایجاد کنند. این یکی از دلایلی بود که محققان می‌خواستند روش‌های زیستی مدیریت این زباله‌های پایدار را بررسی کنند.
آنها دریافته‌اند لارو میل‌ورم کنیایی می‌تواند پلی استیرن را بجود و باکتری‌هایی را در روده خود دارد که به تجزیه این مواد کمک می‌کند.
کرم میل‌ورم، لارو سوسک تیره آلفیتوبیوس(Alphitobius) است. دوره لاروی بین هشت تا 10 هفته طول می‌کشد. میل‌ورم بیشتر در مراکز پرورش طیور یافت می‌شود که گرم هستند و می‌توانند منبع غذایی ثابتی را ارائه دهند.
اگرچه تصور می‌شود که منشا کرم‌های میل‌ورم از آفریقا باشد، اما می‌توان آنها را در بسیاری از کشورهای جهان یافت. با این حال، گونه‌ای که محققان در مطالعه خود شناسایی کردند، می‌تواند زیرگونه‌ای از جنس آلفیتوبیوس باشد. آنها در حال انجام تحقیقات بیشتر برای تایید این احتمال هستند.
مطالعه محققان همچنین باکتری روده حشره را بررسی کرد. آنها می‌خواستند جوامع باکتریایی را شناسایی کنند که ممکن است از فرآیند تخریب پلاستیک حمایت کنند.
سطح آلودگی پلاستیک در برخی از کشورهای آفریقایی بسیار بالا است. اگرچه زباله‌های پلاستیکی یک مسئله مهم زیست محیطی در سطح جهان به شمار می‌رود، آفریقا به دلیل واردات زیاد محصولات پلاستیکی، بازیافت کم و عدم استفاده چندباره این محصولات، با چالش خاصی مواجه است.
با مطالعه این «پلاستیک خواران» طبیعی، امید می‌رود که ابزار جدیدی ایجاد شود که به خلاص شدن از شر زباله‌های پلاستیکی به شکلی سریع‌تر و کارآمدتر کمک کند. به جای رهاسازی تعداد زیادی از این حشرات در مکان‌های دفن زباله، می‌توان از میکروب‌ها و آنزیم‌هایی که آنها در کارخانه‌ها، محل‌های دفن زباله و مکان‌های پاکسازی تولید می‌کنند، استفاده کنیم. این بدان معناست که می‌توان با زباله‌های پلاستیکی به روشی که مدیریت آن در مقیاس بزرگ، آسان‌تر باشد، مقابله کرد.
یافته‌های مهم
محققان آزمایشی را انجام دادند که بیش از یک ماه به طول انجامید. به لاروها فقط پلی استیرن یا سبوس یا ترکیبی از هر دو داده شد.
محققان دریافتند که میل‌ورم‌ها با رژیم غذایی حاوی پلی استیرن و سبوس‌ بیشتر از کرم‌هایی که تنها با پلی استیرن تغذیه شدند، زنده ماندند. این امر نشان می‌دهد که باید اطمینان حاصل کرد که این حشرات دارای رژیم غذایی غنی از مواد مغذی باشند. میل‌ورم‌ها در رژیم غذایی پلی استیرن و سبوس توانستند تقریبا 11.7 درصد از کل پلی استیرن را در طول دوره آزمایشی تجزیه کنند.
باکتری‌های روده
تجزیه و تحلیل روده میل‌ورم تغییرات قابل توجهی را در ترکیب باکتریایی روده آنها بسته به رژیم غذایی نشان داد. درک این تغییرات در ترکیب باکتری‌ها بسیار مهم است زیرا نشان می‌دهد که کدام میکروب‌ها به طور فعال در تجزیه پلاستیک نقش دارند. این به ما کمک می‌کند تا باکتری‌ها و آنزیم‌های خاصی را که می‌توان برای تخریب پلاستیک از آنها استفاده کرد، جدا کنیم.
مشخص شد که روده لاروهای تغذیه شده با پلی استیرن حاوی سطوح بالاتری از پروتئوباکتری‌ها و فیرمیکوت‌ها است. اینها باکتری‌هایی هستند که می‌توانند با محیط‌های مختلف سازگار شوند و طیف وسیعی از مواد پیچیده را تجزیه کنند. باکتری‌هایی مانند کلویورا، لاکتوکوکوس، سیتروباکتر و کلبسیلا نیز فراوان بودند. آنها به تولید آنزیم‌هایی با قابلیت هضم پلاستیک‌های مصنوعی معروف هستند. این باکتری در صورت استفاده در مقیاس زیاد، برای حشره یا محیط زیست مضر نخواهد بود.
فراوانی باکتری‌ها نشان می‌دهد که آنها نقش مهمی در تجزیه پلاستیک دارند. این ممکن است به این معنی باشد که میل ورم‌ها ممکن است به طور طبیعی توانایی خوردن پلاستیک را نداشته باشند. در عوض، زمانی که آنها شروع به خوردن پلاستیک می‌کنند، باکتری‌های موجود در روده آنها ممکن است برای کمک به تجزیه، تغییر کند. بنابراین، میکروب‌های معده کرم‌های خوراکی می‌توانند با رژیم‌های غذایی غیرعادی، مانند پلاستیک، سازگار شوند.
این یافته‌ها از این فرضیه حمایت می‌کند که روده برخی از حشرات خاص، می‌تواند باعث تخریب پلاستیک شود. احتمالا به این دلیل که باکتری‌های روده آنها می‌توانند آنزیم‌هایی تولید کنند که پلیمرهای پلاستیکی را تجزیه می‌کنند.
این تحقیقات منحصر به فرد است زیرا بر روی گونه‌های حشرات بومی آفریقا متمرکز است که در زمینه تخریب پلاستیک به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته‌اند.
این تمرکز منطقه‌ای اهمیت دارد زیرا حشرات و شرایط محیطی در آفریقا ممکن است با سایر نقاط جهان متفاوت باشد و به طور بالقوه درک جدید و راه حل‌های عملی برای آلودگی پلاستیکی در محیط‌های آفریقایی ارائه می‌دهد.
در مطالعات آینده می‌توان بر جداسازی و شناسایی سویه‌های باکتریایی خاص درگیر در تخریب پلی استیرن و بررسی آنزیم‌های آنها تمرکز کرد.
علاوه بر این، ممکن است انواع دیگری از پلاستیک را برای آزمایش تطبیق پذیری این حشره برای مدیریت زباله‌های گسترده‌تر بررسی کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/673609/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کام خشک ایران

امیر امر ملّی

موانع حضور جلیلی در پاستور

شرق آسیا؛ نگران ترامپ

رخنه تندروها در اردوگاه اصولگراها

درست ترین کار حمید رسایی در مجلس!

تهدید صعب‌العلاج تل‌آویو

ادعاهای رسانه‌های عبری درباره عملیات کماندویی اسرائیل در خاک سوریه

بهترین الگو برای خبرنگار ما مکتب شهید سلیمانی است

ردیابی گاز‌های ضروریِ حیات در سیاره‌ای فراخورشیدی توسط تلسکوپ جیمز وب

طلا چگونه به سطح زمین می‌رسد؟

تأکید سرپرست سازمان فرهنگی، هنری، ورزشی و سیاحتی کوثر بر ضرورت اقدام به موقع و مدیریت بهینه زمان

مکتب حاج قاسم سلیمانی به عنوان یک الگوی مدیریتی مورد توجه قرار گیرد

گلزار شهدای کرمان حال و هوای اربعین به خود گرفت+ فیلم

استایل ورزشی محمدرضا گلزار/ عکس

اعتراض غیرمستقیم شجاعی به حضور لیدر در کنفرانس!

9 کشته و زخمی در برخورد دو خودرو در کرمان

حریق در انبار شرکت ماهان آلیاژ پارس در کاشان مهار شد

میراث حاج قاسم چراغ راه مقاومت است

6 کشته در تصادف خودرو حامل اتباع در کرمان

نمایی از هوای برفی مزار گلزار شهدای کرمان در سالروز شهادت حاج قاسم

تصاویری از عکس یادگاری حاضران و خدمت رسانی موکب‌ها در مسیر منتهی به گلزار شهدای کرمان

برگزاری آیین گرامیداشت سالگرد شهادت حاج قاسم در روستای قنات ملک

662 نفر در کولاک گرفتار شدند

جزئیات وحشتناک از تصادف خودرو حامل اتباع بیگانه در کرمان

سردار، سرباز وطن بود

اول آمریکا یا ادامه مـداخله در خاورمیانه

راز محبوبیت سردار

سلیمان جهان

همایش مدیریت تراز انقلاب اسلامی در اندیشه و سیره آیت‌الله‌ خامنه‌ای برگزار می‌شود

برگزاری اعتکاف دانشجویی در دانشگاه آزاد شهر قدس

ناسا از طراحی هلیکوپتر مریخ جدید خود رونمایی کرد

حیوان عجیبی که می‌تواند مغزش را کوچک کند

حال و هوای گلزار شهدای کرمان بعد از بارش برف+فیلم

عکس: حضور پرشور به عشق حاج قاسم در روز برفی کرمان

عکس/استایل ورزشی محمدرضا گلزار

انتظار در صف زیارت؛ ارادت بی‌پایان مردم به حاج قاسم + فیلم

حضور دانشجو معلمان البرزی در رویداد «الف‌تای مقاومت» کرمان

نفس راحت شجاعی، مس از قعر گریخت! (عکس)

قهر ادامه‌دار شجاعی با کنفرانس مطبوعاتی!

نواحی شرقی کشور 14 دی ماه درگیر بارشها خواهند شد

موکب‌های دلدادگی در گلزار شهدای کرمان

پیروزی ارزشمند تیم مس رفسنجان در هفته پانزدهم لیگ برتر

حادثه مرگبار در جاده قدیم ماهان | برخورد پژو 405 و MWM جان 6 نفر را گرفت

در دیدار شهردار تهران با نخبگان شرق چه گذشت؟

تصادف مرگبار خودرو حامل اتباع بیگانه در کرمان

تصادف خودروی حامل اتباع بیگانه در کرمان با 9 کشته و زخمی

پس‌لرزه‌های خاورمیانه برای ترامپ

جوان: نقدناپذیرترین رئیس‌جمهور تاریخ نگران «نظرمردم» شد!

نقد عباس عبدی به اندیشه پدر معنوی جبهه پایداری؛ در اندیشه مصباح‌ یزدی حق حاکمیت مردم تعریف نشده است