کرمان رصد

آخرين مطالب

دیپلمات پیشین: انتخاب ترامپ می‌تواند به نفع ایران باشد مقالات

دیپلمات پیشین: انتخاب ترامپ می‌تواند به نفع ایران باشد
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
گفت وگوی هم میهن با محسن پاک‏ آئین، سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان
1- با توجه به رویکردهایی که دو نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در کارزارهای انتخاباتی‌شان داشته‌اند، به تصور شما نتیجه انتخابات آمریکا چه تاثیری بر ایران خواهد داشت؟
 جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در برخی از اصول مواضع مشخص و ساختاری دارند. برای مثال در مورد حمایت از موجودیت رژیم صهیونیستی و امنیت اسرائیل هر دو حزب یک نظر واحد دارند، هرچند ممکن است روش‌های متفاوتی را برای این هدف دنبال کنند، اما دیدگاه آنها مشترک است. به همین دلیل معتقدم که در مورد مسئله اسرائیل، تفاوتی برای ایران ندارد و هر یک از این دو نامزد به ریاست‌جمهوری انتخاب شوند، نظام حمایتی آمریکا را از اسرائیل حفظ می‌کنند و به تبع آن علیه ایران و متحدان ایران اقدام خواهند کرد. مسئله مهم بین‌المللی دیگر، جنگ اوکراین است. به نظر می‌رسد دونالد ترامپ به دلیل رابطه نزدیکی که با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه دارد و به دلیل حضور اقتصادی ترامپ، حتی قبل از ریاست‌جمهوری دوره قبلش در روسیه، علاقه‌مند است که جنگ اوکراین را به نحوی به پایان برساند، چراکه فشارهای اقتصادی جنگ اوکراین بر آمریکا هم زیاد است. اگر دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا برگزیده‌شود، دنبال خاتمه جنگ اوکراین خواهد بود و اگر در این امر توفیق پیدا کند فشارهایی هم که به بهانه حمایت ایران از روسیه در جنگ وارد می‌شود، کاهش پیدا خواهد کرد. در رابطه با سیاست‌های کلی، دونالد ترامپ معمولاً به دنبال حل مشکلات اقتصادی داخل آمریکا است. او در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود نشان داد که نگاه به درون دارد و به دنبال حل مشکلات اقتصادی و مباحث اجتماعی درون آمریکا است. دونالد ترامپ در دور نخست ریاست‌جمهوری‌اش از اروپایی‌ها خواست تا سهم بیشتری از بودجه خود را به امور دفاعی و نظامی اختصاص دهند تا میزان فشار مالی عضویت در ناتو و حمایت نظامی از اروپا از دوش آمریکا برداشته‌شود. او در عین حال با وضع یا تشدید تعرفه واردات از چین و کشورهای عضو اتحادیه اروپا تلاش کرد تا علاوه بر درآمدزایی، صنایع و بازار کار آمریکا را رونق دهد. این رویکرد ترامپ باعث می‌شود که اختلاف‌ها میان آمریکا و متحدانش به‌ویژه در اروپا و حتی کانادا شکل بگیرد و این رویه باعث می‌شود تا ایجاد اجماع میان واشنگتن و متحدانش در عرصه بین‌المللی مشکل‌تر شود و این فقدان اجماع در غرب می‌تواند به نفع ایران باشد.

2- مقام‌های ایران گفته‌اند که اهمیتی به این نمی‌دهند که چه کسی در انتخابات آمریکا برنده شود و سیاست‌های عملی واشنگتن برای‌شان مهم است. آیا می‌توان پذیرفت که ایران گزینه مطلوبی در انتخابات پیش‌رو ندارد؟
در هر دو حزب آمریکا علاوه بر اجماع در مورد حمایت از موجودیت اسرائیل و حفاظت از امنیت آن، در مورد مخالفت با موجودیت انقلاب اسلامی ایران هم اشتراک‌نظر وجود دارد. در بسیاری از مواقع منافعی که دولت‌هایی از هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در منطقه دنبال کرده‌اند، مغایر با منافع جمهوری اسلامی ایران بوده‌است. به همین دلیل چه نامزد حزب دموکرات و چه نامزد حزب جمهوری‌خواه به خصومت با جمهوری اسلامی ایران ادامه خواهند داد. اینگونه نیست که بگوییم نتیجه انتخابات آمریکا برای تهران «اهمیت» ندارد، بلکه درست‌تر این است که تفاوتی میان این دو نامزد از لحاظ استمرار خصومت آمریکا علیه ایران وجود ندارد و هیچ‌یک از آن دو دستاوردی برای ایران نخواهند داشت.
3- پیروزی احتمالی دونالد ترامپ تا چه اندازه می‌تواند برای ایران مشکل‌زا باشد و آیا فکر می‌کنید که سیاست‌های دونالد ترامپ در دوره احتمالی دوم ریاست‌جمهوری‌اش به اندازه دوره اول نسبت به ایران سختگیرانه خواهد بود؟
 دونالد ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری‌اش اقداماتی را علیه ایران انجام داد. او معتقد بود که برجام به نفع ایران تنظیم شده‌است و منافعی برای آمریکا ندارد، به همین دلیل تصمیم گرفت که از برجام خارج شود اما بعد از شکست دونالد ترامپ در انتخابات 2020، جانشین او از حزب دموکرات، یعنی جو بایدن هم همین خط را ادامه داد و تغییر اساسی در سیاست آمریکا ایجاد نشد. دولت دموکرات به برجام بازنگشت و در ماه‌های پایانی دولت بایدن صریحاً می‌شنویم که دولت آمریکا اعلام می‌کند برجام دیگر اولویتی برای واشنگتن ندارد. به نظرم هر یک از این دو نامزد روی کار بیاید رویکرد مشترکی در مورد توافق هسته‌ای با ایران خواهند داشت و به دلیل اینکه در سایه برجام تحریم‌ها علیه ایران لغو خواهد شد و آمریکا علاقه‌ای ندارد گشایش اقتصادی و مالی برای ایران ایجاد شود، هیچ‌یک از دو نامزد اقدام عملی برای رفع تحریم‌ها علیه ایران انجام نخواهند داد. اقدام دیگر ترامپ هم ترور مقام‌ها و مسئولان ایرانی از جمله اقدام به ترور شهید سردار سلیمانی بود. این اقدام نتیجه خواست و اراده رژیم صهیونیستی بود. میان ترامپ و هریس در این زمینه تفاوتی وجود ندارد، همانگونه که در دوران رئیس‌جمهوری بایدن هم دیدیم که علاوه بر چندین فرمانده بلندپایه نظامی ایران از جمله سردار عباس نیلفروشان، افرادی مانند اسماعیل هنیه در داخل خاک ایران و رهبران متحد ایران از جمله سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین با چراغ سبز آمریکا توسط اسرائیل ترور شدند. ترامپ هم اگر روی کار بیاید همین روش‌ها ادامه پیدا خواهد کرد، چراکه این اقدام‌ها صرفاً به موضوع موجودیت رژیم صهیونیستی مربوط است.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/668399/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همدلی طلایی بانوان طلبه مدرسه علمیه فاطمیه کرمان با جبهه مقامت

در غرب اصل انسان مورد غفلت قرار گرفته است

قیمت محصولات کرمان موتور امروز چهارشنبه 16 آبان 1403 + قیمت جک S3

سرمربیگری مس به مسعود شجاعی رسید

انتخاب مسعود شجاعی به عنوان سرمربی مس رفسنجان

رسمی؛ مسعود شجاعی سرمربی مس رفسنجان شد

قدردانی مس از نویدکیا: ممنون رئیس! (عکس)

رسمی: شجاعی سرمربی مس رفسنجان شد

38 تجمع کارگران شهرداری برای دستمزد از سال 1400

دیپلمات پیشین: انتخاب ترامپ می‌تواند به نفع ایران باشد

چرا فقرا از حزب دموکرات آمریکا رویگردان شدند؟

بازی مضحک فیلترشکن

عصر ایران: آقای رسایی! زشت است خدمت‌گزار این گونه با سَرورش حرف بزند

چه کسی شانس بیشتری برای پیروزی دارد؟

چرا «ترامپ» و «هریس» هر دو به پیروزی در انتخابات خوشبین‌اند؟

نگاه‌ نگران جهان به انتخابات آمریکا

استاد دانشگاه آلاباما: ترامپ معادلات امنیتی خاورمیانه را پیچیده‌تر خواهد کرد

شکموترین سیاه‌چاله در کیهان اولیه شناسایی شد

شکارچی 15 ساله ناسا در جو زمین سوخت

بازدید استاندار کرمان از مرکز تعمیر و نگهداری هواپیمای کرمان

ارسال 45 مقاله به اجلاسیه سراسری نماز نیرو‌های مسلح کرمان

درخشش کرمانی‌ها در آیین اعطای تندیس ملی فداکاری

آغاز به کار گذر گردشگری غذا در سیرجان

مسعود شجاعی رسما سرمربی مس شد

مسعود شجاعی سرمربی مس رفسنجان شد

شجاعی سرمربی مس رفسنجان شد

بررسی ظرفیت های بازار سرمایه در تامین مالی پروژه های مناطق آزاد در حاشیه برگزاری کیش اینوکس 2024

مسعود شجاعی رسما سرمربی مس رفسنجان شد

ضرورت حمایت از بخش خصوصی و رفع موانع سرمایه‌گذاری در کرمان

بن‌بست نظرسنجی‌ها؛ فردا از هیچ نتیجه‌ای حیرت‌زده نشویم

انتخاب هریس آسیب کمتری برای ایران در پی دارد

دلایل تأخیر در اعلام نتایج انتخابات آمریکا

جامعه آمریکا چگونه توسط ترامپ و هریس دوقطبی شده است

یک دست علیه ایران

طرح ترامپ برای ادعای تقلب

دیپلمات پیشین: سیاست جامع با آمریکا را در دستور کار قرار دهیم

گزینه مطلوب اسرائیل کدام است؟

در اندیشه تکمیل زنجیره ارزش فولاد

دریافت پیام از ماهواره‌های هدهد و کوثر

آخرین وضعیت ماهواره های «هدهد» و «کوثر» در فضا اعلام شد

جدیدترین عینک متا

6 ماه زندگی فضانوردان در ایستگاه فضایی

حضور معاون اول رئیس جمهور، معاون امور زنان و خانواده و وزیر صمت در بنیاد شهید/ نشست بی واسطه جانبازان و ایثارگران با مسئولان دولت چهاردهم

جاده کرمان باز مرگبار شد/ تصادف وحشتناک چهار دستگاه کشنده تریلی

اردوی راهیان نور اقدامی فرهنگی در مقابل هجمه‌ دشمن است

بهره‌برداری از 2 واحد آموزشی اتباع در سیرجان

تصادف مرگبار چهار تریلی در محور سیرجان - بندرعباس

آشنایی با KMC JS6 PHEV ؛ محصول جدید کرمان موتور

افزایش 29 درصدی صادرات محصولات پتروشیمی شیمی‌بافت

پیش بینی وضعیت آب و هوا کرمان فردا چهارشنبه 16 آبان ماه 1403 + هواشناسی کرمان فردا