کرمان رصد

آخرين مطالب

آیا آمریکا در آستانه یک بحران سیاسی بزرگ است؟ مقالات

آیا آمریکا در آستانه یک بحران سیاسی بزرگ است؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ادعا‌های مداوم دونالد ترامپ درباره تقلب انتخاباتی و احتمال بروز خشونت در صورت شکست او، نگرانی‌های فزاینده‌ای را در میان مقامات امنیتی و عمومی به وجود آورده است. در این شرایط، اقدامات بی‌سابقه امنیتی و تحلیل‌های جامعه‌شناختی از شکاف‌های عمیق اجتماعی، همه نشان‌دهنده یک لحظه سرنوشت‌ساز در تاریخ سیاسی آمریکا است که نه تنها نتیجه انتخابات، بلکه نحوه واکنش جامعه به آن، آینده کشور را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
به گزارش فرارو، در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 2024 ایالات متحده، فضای سیاسی به شدت متشنج و دوپاره شده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین به طور مداوم بر ادعای تقلب در انتخابات تأکید کرده و نگرانی‌هایی درباره بروز خشونت پس از انتخابات ایجاد کرده است. این شرایط به نگرانی‌های فزاینده مقامات امنیتی و عمومی منجر شده و احتمال وقوع ناآرامی‌ها را افزایش داده است. با توجه به تجربیات گذشته نظیر یورش به کنگره در ژانویه 2021، ایالات متحده در آستانه یک لحظه سرنوشت‌ساز قرار دارد که نه تنها نتیجه انتخابات، بلکه واکنش به آن می‌تواند آینده کشور را تحت تأثیر قرار دهد.
ترامپ به دنبال رد مشروعیت انتخابات
دونالد ترامپ ماه‌هاست که زمینه سازی می‌کند تا در صورت شکست، نتایج انتخابات ریاست جمهوری 2024 را به چالش بکشد؛ همان رویکردی که در انتخابات پیشین نیز در پیش گرفت. او در گردهمایی‌های مختلف از هواداران خود می‌خواهد پیروزی‌ای قاطعانه به دست آورند تا جایی برای ادعای تقلب باقی نماند. ترامپ بار‌ها تأکید کرده که تنها راه شکست او، تقلب دموکرات‌هاست. علاوه بر این، او از پاسخ به این پرسش که آیا نتایج انتخابات را، فارغ از نتیجه، خواهد پذیرفت یا نه، سر باز زده و ادعا کرده که تقلب از همین حالا آغاز شده است. در یکی از تجمعات خود در آریزونا، دونالد ترامپ گفت: «تنها چیزی که می‌تواند ما را متوقف کند، تقلب است.»
در انتخابات 2020، پیش از تکمیل شمارش آرا، دونالد ترامپ از کاخ سفید اعلام پیروزی کرد و پس از شکست در برابر جو بایدن، یک کمپین حقوقی و سیاسی گسترده برای تغییر نتیجه به راه انداخت که در نهایت به حمله هوادارانش به ساختمان کنگره در 6 ژانویه 2021 منجر شد. دموکرات‌ها نگران‌اند که ترامپ امسال نیز پیش از اعلام نتایج، دست به اقدامی مشابه بزند.
در کمپین انتخاباتی 2024، دونالد ترامپ محور اصلی را بر «دروغ‌های انتخاباتی» قرار داده و با هشدار‌های مکرر درباره تقلب، وعده داده است که از تمامی کسانی که مانع او شوند، انتقام خواهد گرفت. این بار، او با پشتیبانی یک شبکه پیچیده به نام «تمامیت انتخابات» که توسط کمپین او و کمیته ملی جمهوری‌خواه ایجاد شده، پیش می‌رود. این شبکه تاکنون بیش از 130 شکایت حقوقی ثبت کرده و بیش از 230 هزار داوطلب را برای نظارت و خدمت در روز انتخابات آموزش داده است. این حرکت‌ها نشان از آن دارد که ترامپ برای بازگرداندن خود به قدرت، آماده است تا از هر ابزاری برای به چالش کشیدن مشروعیت انتخابات بهره بگیرد و دوباره فضایی پرتنش و متزلزل در عرصه سیاسی آمریکا ایجاد کند.
دونالد ترامپ بدون ارائه هیچ مدرکی ادعا کرده است که دموکرات‌ها میلیون‌ها مهاجر را به‌طور غیرقانونی وارد کشور کرده‌اند تا به‌عنوان رأی‌دهنده ثبت‌نام شوند. او در مصاحبه‌ای با نیوزمکس مدعی شد که این اقدامات از همین حالا آغاز شده است. دونالد ترامپ گفت: «آن‌ها شبانه‌روز در حال ثبت‌نام غیرقانونی افراد هستند تا در انتخابات رأی دهند. بسیاری از این افراد همان کسانی هستند که از مرز عبور کرده‌اند. شاید این هدف اصلی آنها باشد، وگرنه چرا بخواهند کشورمان را نابود کنند؟»
ترامپ همچنین تلاش‌های دموکرات‌ها برای جلب آرای آمریکایی‌های مقیم خارج را فرصتی برای تقلب دانسته و مدعی شده است که آنها «در حال آماده شدن برای تقلب هستند!» و قصد دارند «رأی خانواده‌های شایسته نظامی ما را کم‌ارزش کنند.» اخیراً دونالد ترامپ توجه ویژه‌ای به ایالت پنسیلوانیا معطوف کرده است؛ ایالتی که هر دو کمپین آن را برای پیروزی حیاتی می‌دانند. او ادعا کرده که تقلب در این ایالت از همین حالا آغاز شده است. در یکی از گردهمایی‌های خود در آلن‌تاون گفت: «آن‌ها در لنکستر از همین حالا تقلب را شروع کرده‌اند. ما آنها را با 2600 رأی گرفتیم، و هر رأی به‌طور مجزا ثبت شده بود.»
یورش به کنگره؛ یادآور تلخ تاریخ
در حالی که آمریکا به‌سوی یکی از سرنوشت‌سازترین انتخابات‌های خود پیش می‌رود، نگرانی‌هایی در میان مردمی که با اضطراب روز انتخابات را انتظار می‌کشند، در حال شکل‌گیری است: آیا کشور در هفته‌های آینده شاهد ناآرامی و شاید حتی خشونت خواهد بود؟ آمریکا زمانی به انتقال مسالمت‌آمیز قدرت شهره بود. هر چهار سال یک‌بار، رئیس‌جمهور مستعفی در برابر کنگره ایالات متحده می‌ایستاد و نظاره‌گر مراسم سوگند جانشین خود به قانون اساسی می‌شد. گاه رئیس‌جمهور پس از دو دوره قدرت را واگذار می‌کرد و گاه پس از شکست در انتخابات، اما همواره انتقال قدرت در این کشور به‌طور آرام و علنی انجام می‌شد.
خاطره تلخ یورش به کنگره در ژانویه 2021 همچنان در ذهن بسیاری از آمریکایی‌ها زنده است. در آن روز، گروهی از حامیان ترامپ به قلب دموکراسی آمریکا یورش بردند؛ صحنه‌هایی که بیشتر یادآور هرج‌ومرج در کشور‌های بی‌ثبات بود تا نظم و آرامش در کشوری پیشرفته. دونالد ترامپ نیز احتمال رخ دادن دوباره چنین اتفاقی را رد نکرده است. او در ماه مارس هشدار داد که اگر در انتخابات پیروز نشود، ممکن است «حمام خونی» رخ دهد، هرچند مشاورانش بعداً گفتند منظور او تهدیدی علیه صنعت خودروسازی آمریکا بوده است.
اقدامات بی‌سابقه امنیتی در آمریکا؛ آیا این تدابیر در جلوگیری از ناآرامی مؤثر خواهند بود؟
با این حال، مقامات آمریکایی اقدامات امنیتی بی‌سابقه‌ای را در سراسر کشور اجرا کرده‌اند که پیش‌تر شاید ضروری به نظر نمی‌رسید. روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده که وزارت امنیت داخلی توصیه‌هایی برای امنیت انتخابات ارائه کرده است. در یکی از مراکز انتخاباتی پنسیلوانیا، دوره‌های آموزشی برای «کاهش تنش» برگزار شده، تلفن‌ها به نرم‌افزار دکمه اضطراری مجهز شده‌اند و شیشه‌های ضدگلوله نصب شده اند. واشنگتن دی‌سی نیز به شدت تقویت شده است تا احتمال تکرار حمله به کنگره به حداقل برسد. با این وجود، نگرانی‌ها درباره امنیت سایر ساختمان‌های دولتی و مراکز شمارش آرا در سراسر کشور همچنان پابرجاست.
در این فضای ملتهب، بسیاری همچنان به عمیق‌تر شدن دودستگی‌ها در آمریکا توجه دارند. تاریخ نشان داده است که انتخاب یک زن سیاه‌پوست به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا به احتمال کم، زنجیره تقریباً مداوم مردان سفیدپوست در این مقام را خواهد شکست، هرچند که این امر غیرممکن نیست. برخی دیپلمات‌های ارشد در واشنگتن بر این باورند که احتمال وقوع خشونت در هفته‌های آینده پایین است و پیگرد قانونی افرادی که در یورش به کنگره نقش داشتند، می‌تواند اثر بازدارنده‌ای قوی داشته باشد، هرچند احتمال بروز ناآرامی‌های پراکنده همچنان وجود دارد.
پدیده ترامپ
نگرانی‌ها در این مقطع تا حد زیادی به «پدیده ترامپ» بازمی‌گردد – چهره‌ای استثنایی و مناقشه‌برانگیز در دنیای سیاست. ترامپ به نقطه‌ای رسیده که می‌تواند تقریباً هر حرفی بزند یا هر اقدامی انجام دهد و همچنان حمایت نیمی از جمعیت آمریکا را با خود داشته باشد. ایالات متحده اکنون دچار شکاف و دودستگی شدیدی است. لیلیانا میسون، استاد علوم سیاسی دانشگاه جانز هاپکینز در تحقیقات خود به بررسی این قطبی شدن پرداخته و یافته‌هایش نشان می‌دهد که 40 درصد از رأی‌دهندگان ثبت‌نام‌شده، جناح مقابل را «غیرانسان» تلقی می‌کنند. او دریافته است که 50 درصد از افراد یک جناح حاضرند جناح دیگر را «شیطانی» بنامند و تا 40 درصد از وفاداران حزبی آماده‌اند که اعضای جناح مخالف را غیرانسانی بدانند. این یافته‌ها از جامعه‌ای دوپاره و ملتهب خبر می‌دهند؛ جامعه‌ای که روز به روز بیشتر درگیر تنش‌های داخلی شده و آینده‌ای نامشخص و ناآرام را پیش روی خود می‌بیند.
پیش‌بینی نتیجه این انتخابات بسیار دشوار است. متغیر‌های بسیاری در این رقابت نقش دارند که یکی از مهم‌ترین آنها خود دونالد ترامپ است. در کنار این عدم قطعیت، حس نگران‌کننده‌ای در میان بسیاری از آمریکایی‌ها شکل گرفته است که اگر ترامپ شکست بخورد، ممکن است شاهد بروز خشونت باشیم. نتایج یک نظرسنجی اخیر نشان می‌دهد که اکثر رای‌دهندگان در ایالت‌های کلیدی نگران‌اند که برخی از هواداران ترامپ در صورت شکست او، به خشونت متوسل شوند. نظرسنجی واشنگتن پست-اسکار نشان می‌دهد که 57 درصد از 5،000 رای‌دهنده ثبت‌شده درباره وقوع خشونت در صورت شکست ترامپ ابراز نگرانی کرده‌اند.
همچنین، نظرسنجی دیگری از مرکز تحقیقات عمومی آسوشیتد پرس حاکی از آن است که چهار نفر از هر ده رای‌دهنده ثبت‌شده اظهار داشته‌اند که «بسیار» یا «بسیار زیاد» نگران احتمال وقوع خشونت در روز‌های پس از انتخابات هستند. ترامپ 78 سال دارد و بسیاری بر این باورند که او دیگر چیزی برای از دست دادن ندارد. او همچنان ادعا می‌کند که انتخابات 2020 از او «دزدیده شد» و اگر در این انتخابات نیز شکست بخورد، ممکن است به‌طور علنی یا پنهانی به تحریک هواداران خود بپردازد.
نتیجه گیری
انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 ایالات متحده در حالی برگزار می‌شود که فضای سیاسی به شدت متشنج و دوپاره شده است. ادعا‌های مداوم دونالد ترامپ درباره تقلب انتخاباتی و احتمال بروز خشونت در صورت شکست او، نگرانی‌های فزاینده‌ای را در میان مقامات امنیتی و عمومی به وجود آورده است. در این شرایط، اقدامات بی‌سابقه امنیتی و تحلیل‌های جامعه‌شناختی از شکاف‌های عمیق اجتماعی، همه نشان‌دهنده یک لحظه سرنوشت‌ساز در تاریخ سیاسی آمریکا است که نه تنها نتیجه انتخابات، بلکه نحوه واکنش جامعه به آن، آینده کشور را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/668338/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلزار وسط پیست آبعلی و نگرانیش از نرسیدن به کنسرت کیش آریان

فصل سوم سریال گاندو در راه است؟

گفت‌وگو با مهدی شریفی بازیکن تیم مس رفسنجان

ورود دادستان بم به معطلی مردم در صف‌های تأمین نفت

این ملی پوش پرسپولیس نسخه گاریدو را پیچید!

کارشناسی داوری بازی پرسپولیس – مس رفسنجان

فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع معدنی استان کرمان

چالش بزرگ تل‌آویو در مواجهه با تاسیسات هسته‌ای ایران

دروغ‌سازی استعفا از کجا آب می‌خورد؟

شماره یکم مجله «گواه»/ امام موسی صدر و سید حسن نصرالله؛ دو چهره، یک اندیشه

کارشناسی داوری بازی گل گهر سیرجان – سپاهان

کرمان، پیشرو در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و فرصت‌های معدنی ایران

فرصت ویژه احیای روابط با اعراب

ایران متحد دارد نه نایب

مجری محبوب: کودکی‌های دهه 60 واقعی‌تر بود

به هیچ زیرساختی برای رفع فیلترینگ نیاز نیست

مانور تل‌آویو در چشم منطقه!

مرد سایه آمریکا را به هم ریخت

چه‌ کسانی به شایعه استعفای رئیس‌جمهور دامن زده‌اند؟

بزک یک تروریست

خرید بزرگ؛ هاشمی‏‌ چگونه مهم‏ترین خرید تسلیحاتی ایران پس از انقلاب را رقم زد

تایم‌لپس زیبا از ایستگاه فضایی بین المللی

موافقت شورای اسلامی شهر کرمان با ایجاد شهرداری منطقه 6

صریح با حامد لک: من مشکل پرسپولیس نبودم!

حامد لک: من مشکل پرسپولیس نبودم!/ نوبت ما به تیم‌ملی نمی‌رسد!

حامد لک: من مشکل پرسپولیس نبودم!/ نوبت ما به تیم‌ملی…

رهاسازی یک آهو در طبیعت کرمان بعد از درمان سرمازدگی

خورشید در فضا ثابت نیست!

لیگ برتر هندبال: ثبت نخستین شکست صدرنشین

خر داغ می‌کنند

مینو خالقی: زنان و دختران نسل z قطعا مطالبات متفاوتی دارند

فصل سوم سریال «گاندو» در راه است

سفر ناسا به عمق جهنم

تا زدن یک تیشرت توسط ربات تسلا

نخستین شکست سپاهان در لیگ برتر هندبال مردان +نتایج هفته هفتم

برای دومین مرتبه شاهد برکناری سرمربی پرسپولیس بودم

هیئت های صلح راهبرد مهم تحقق همدلی در جامعه هستند

لیگ برتر هندبال| ثبت نخستین شکست صدرنشین

پایان کار فرشید اسماعیلی!

شوت به بطری وارد دروازه خروج شد!

ائتلاف براندازان و خالص‌سازان علیه پزشکیان

خزان تورم در پاییز

جولانی پرومکس؛ عروسک خیمه شام بازی

دیپلمات پیشین: گفت‌وگوهای ژنو دیر شروع شد

اندیشکده آمریکایی مطرح کرد: «سوریه» در چشم‌انداز منطقه

تحلیل موضع قالیباف درمورد ضرورت پذیرش قانون توسط جامعه

وزیر ناکارآمد

روایت «فایننشال تایمز» از روز‌های پایانی بشار اسد

علی خمینی: هر اقدام قانونی که شکاف اجتماعی را تقویت کند مشکوک و ممنوع است

راز آتشفشان‌های مهیب قمر مشتری کشف شد‌