کرمان رصد

آخرين مطالب

آماده‌باش در آمریکا مقالات

آماده‌باش در آمریکا
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
“هریس” و “ترامپ” امروز در شرایطی به مصاف یکدیگر می‌روند که کاخ سفید و کنگره برای جلوگیری از بروز خشونت و درگیری در حصار امنیتی قرار گرفتند. پیش‌بینی می‌شود با اعلام نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، یکی از این دو کاندیدا نتایج را نپذیرد

امروز سه‌شنبه 5 نوامبر، یکی از پیچیده‌ترین انتخابات ریاست‌جمهوری تاریخ آمریکا برگزار می‌شود که داده‌های موجود نشان می‌دهد، آرای کامالا هریس و دونالد ترامپ کاملاً به یکدیگر نزدیک است و همین موضوع یک ابهام بزرگ را نمایان می‌کند. رسانه‌های آمریکا (دوشنبه‌صبح) با به‌روزرسانی آخرین آمارهای موجود اعلام کردند که تا یک‌شنبه شب بیش از 78 میلیون شهروند آمریکایی در انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری شرکت کرده و رای خود را به صندوق انداختند. گفته شده که 42 میلیون و 654 هزار و 364 نفر شخصاً به صندوق‌های رای مراجعه کردند و 35 میلیون و 348 هزار و 858 نفر برگه‌های پر شده را به اداره‌های پست (رای‌دهی پستی) ارسال کرده‌اند و 67 میلیون و 456 هزار و 847 نفر دیگر هم درخواست برگه‌های رای پستی داده‌اند. کل آرای داده شده تقریباً نیمی از 160 میلیون رای ثبت شده در سال 2020 است که بالاترین میزان مشارکت رای‌دهندگان در ایالات‌متحده در بیش از 100 سال گذشته را نشان می‌دهد. همچنین براساس گزارش پولیتیکو مجموع رای‌دهندگان ثبت‌نامی در آمریکا حدود 168 میلیون نفر است و بالاترین میزان مشارکت در تگزاس با 8.9 میلیون رای، فلوریدا با 8.1 میلیون رای، کالیفرنیا با 7.6 میلیون رای، کارولینای شمالی با 4.4 و جورجیا با 4 میلیون رای هستند. همچنین مشخص شده که 54 درصد از شرکت‌کنندگان در رای‌گیری زودهنگام را زنان و 43.6 درصد را مردان تشکیل می‌دهند. در این آمار همچنین مشخص شد که 37.8 درصد از طرفداران دموکرات‌ها و 36.1 درصد از هواداران جمهوری‌خواهان در رای‌گیری زودهنگام شرکت کرده‌اند. همچنین 8.2 درصد از شرکت‌کنندگان این رای‌گیری زودهنگام را رده سنی 18 تا 25 سال، 16.7 درصد را 26 تا 40 سال، 39.1 درصد را 41 تا 65 سال و 36 درصد را رده سنی بالای 65 سال تشکیل می‌دهند. از سوی دیگر سی.ان.‌ان اعلام کرده که کامالا هریس (یک‌شنبه) از ارسال رای پستی خود در انتخابات زودهنگام خبر داده و به خبرنگاران گفته است: «من رای خود را به‌ طور پستی ارسال کردم و رای من درحال رسیدن به کالیفرنیا (محل اقامت رسمی این نامزد دموکرات‌ها) است».
این درحالی است که اکثر رسانه‌ها، موسسات نظرسنجی و حتی تحلیلگران و ناظران بین‌المللی با استناد به داده‌های کنونی اعلام کرده‌اند، رقابت میان دو نامزد به‌ شدت تنگاتنگ است و نمی‌توان در این خصوص تحلیل روشنی ارائه کرد. روزنامه نیویورک‌پست در این خصوص نوشت است: «هر دو نامزد پیش از انتخابات سه‌شنبه از 49 درصد آرا برخوردارند و این درحالی است که 2 درصد دیگر از پاسخ‌دهندگان گفته‌اند به نامزد دیگری رای می‌دهند». میزان انتظار شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی از ترامپ و هریس برای بهبود کیفیت زندگی آمریکایی‌ها برابر است و هر یک 44 درصد از آرا را به خود اختصاص داده‌اند. اما نامزد جمهوری‌خواه در زمینه شفافیت راهبرد اقتصادی او 2 درصد از رقیب دموکراتش پیشی گرفته است که عموماً کمپین ترامپ، راهبرد خود را بر همین موضوع استوار کرده بود.
اما نتایج نظرسنجی «گالوپ» که در هفته جاری منتشر شد، نشان می‌دهد نزدیک به 49 درصد از آمریکایی‌ها دیدگاه مطلوبی نسبت به هریس دارند، درحالی که ترامپ با 44 درصد مقبول رای‌دهندگان است و این یک اختلاف 5 درصدی را نمایان می‌کند. در مقابل برخی از استراتژیست‌های انتخاباتی بر این عقیده هستند که میزان 1 تا 5 درصد در هر برآورد و نظرسنجی می‌تواند، ضریب خطاب عادی به حساب آید و حتی می‌توان تمام تحلیل‌ها را به حاشیه براند. با این وجود آنچه در این راستا به ‌عنوان یک بحران مورد نظر قرار گرفته، رویارویی طرفداران دو نامزد یا دست‌کم هواداران متعصب ترامپ در واشنگتن و برخی دیگر از شهرهای آمریکا پس از اعلام نتایج انتخابات است.
منتظر خشونت باشیم؟
اینکه چه نتایجی از صندوق‌های آرای بیرون می‌آید، یا اینکه قرار است آرای الکترال و آرای ملی کدام‌یک از دو نامزد را به کاخ‌ سفید برساند، موضوعی است که طی دو هفته گذشته به‌خصوص در روزهای اخیر بارها بدان اشاره شده اما واقعیت این است که تمام نتایج نظرسنجی‌ها و افکارسنجی‌های صورت گرفته، می‌تواند در دقیقه آخر تغییر کند اما موضوع مهم‌تر آماده‌باش در ساختار امنیتی و سیاسی آمریکاست. دوشنبه اخبار و تصاویری از سوی رسانه‌های ایالات‌متحده منتشر شد که نشان می‌دهد، حصارهای بلند آهنی در اطراف کاخ‌ سفید واقع در واشنگتن برپا شده‌اند که نگرانی‌ها در مورد درگیری و بروز خشونت از سوی طرفداران ترامپ را دوچندان می‌کند؛ به‌گونه‌ای که روزنامه واشنگتن‌پست در گزارش (دوشنبه) خود از تدارک مقام‌های واشنگتن برای مواجهه با آشوب‌های احتمالی پس از انتخابات امروز ازجمله کار گذاشتن حصارهای فلزی پیرامون اقامتگاه کامالا هریس و ساختمان‌های دولتی در این شهر خبر داد. همچنین روزنامه «نیویورک پست» گزارش داد که مقام‌های واشنگتن خودشان را برای آشوب‌های بالقوه بعد از روز انتخابات ریاست‌جمهوری و کنگره که امروز (سه‌شنبه) برگزار می‌شود، آماده می‌کنند. پلیس کنگره ایالات متحده هم (USCP) در بیانیه‌ای از نصب حصارهای بلند امنیتی به‌عنوان بخشی از آماده‌سازی مراسم روز تحلیف رئیس‌جمهور بعدی آمریکا در نزدیکی کاخ سفید و اطراف منطقه کاپیتول هیل خبر داد. آژانس فدرال «خدمات پارک ملی» هم که وظیفه مدیریت تمام پارک‌های ملی آمریکا ازجمله پارک لافایت در شمال کاخ سفید را بر عهده دارد نیز در یک بیانیه خبری اعلام کرد که قسمت‌هایی از این پارک که در جوار کاخ سفید قرار دارد برای ایجاد یک محیط امن‌تر و مطمئن‌تر با موانع امنیتی و نرده‌های ضدشورش مسدود و از دسترس بازدیدکنندگان خارج شده است. ای‌بی‌سی نیوز هم در گزارش خود نوشته است که این حصارها و موانع امنیتی با توجه به تجربه اتفاقاتی که در جریان شورش 6 ژانویه 2021 به وقوع پیوست و نگرانی از تکرار آن اتفاقات، ایجاد شده است. این درحالی است که مقام‌های ایالتی در ایالت‌های فیلادلفیا، دیترویت و آتلانتا نیز اقدامات پیشگیرانه خود را برای جلوگیری از تکرار هرج‌ومرج‌هایی که در جریان انتخابات سال 2020 به وقوع پیوست، تقویت کرده‌اند.
نکته مهم این است که ریشه تمام این اقدامات و به صورت کلی آماده‌باش نیروهای نظامی و امنیتی در واشنگتن و برخی دیگر از ایالات آمریکا، ادعای طرح تقلب از سوی ترامپ، تیم وی و در نهایت طرفداران این نامزد جمهوری‌خواه است؛ تا جایی که رسانه‌های آمریکا اعلام کردند، تدابیر امنیتی فیزیکی در اطراف مکانی که ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ قرار است در آن مهمانی شب انتخابات این رئیس‌جمهور سابق را در ایالت فلوریدا مشهور به «مرکز کنوانسیون وست پالم‌بیچ» برگزار کند، تقویت می‌شوند و نیروهای بیشتری در آنجا مستقر خواهند شد.
اگرچه سرویس مخفی آمریکا این اقدامات امنیتی را در راستای تشدید نظم عمومی برای برگزاری انتخابات در این کشور اعلام کرده اما رسانه‌های آمریکا اعلام کرده‌اند که مالکان شرکت‌ها، اصناف خصوصی و فروشگاه‌ها در واشنگتن‌ دی‌سی به نصب تخته‌های محافظ مقابل پنجره‌ها، ویترین‌ها و ورودهای ساختمان‌های خود به ‌عنوان یک تدبیر احتیاطی با هدف تدارک برای هرگونه خشونت احتمالی پس از روز انتخابات اقدام کرده‌اند.
تمام این اقدامات به‌خصوص در واشنگتن به وضوح نشان از یک آماده‌‌باش نگران‌کننده در آمریکا دارد و این درحالی است که ترامپ تا لحظه آخر به دنبال آن است تا بتواند افکار عمومی را درخصوص عدم پیروزی احتمالی خود در انتخابات تحریک کند. او طی تجمع انتخاباتی‌اش در پنسیلوانیا با اشاره به دو حادثه ترور نافرجام‌اش گفت: «اکنون من ‌ از پشت شیشه ضدگلوله با شما صحبت می‌کنم اما آنچه همه ما آن را اینجا داریم، اخبار جعلی است. درسته؟ و برای رسیدن به من باید کسی به این اخبار جعلی شلیک کند». این اظهارات یعنی اینکه احتمال دارد اگر ترامپ پیروز میدان نشود، دوباره سناریوی ششم ژانویه 2021 را تکرار کند!

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/668336/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلزار وسط پیست آبعلی و نگرانیش از نرسیدن به کنسرت کیش آریان

فصل سوم سریال گاندو در راه است؟

گفت‌وگو با مهدی شریفی بازیکن تیم مس رفسنجان

ورود دادستان بم به معطلی مردم در صف‌های تأمین نفت

این ملی پوش پرسپولیس نسخه گاریدو را پیچید!

کارشناسی داوری بازی پرسپولیس – مس رفسنجان

فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع معدنی استان کرمان

چالش بزرگ تل‌آویو در مواجهه با تاسیسات هسته‌ای ایران

دروغ‌سازی استعفا از کجا آب می‌خورد؟

شماره یکم مجله «گواه»/ امام موسی صدر و سید حسن نصرالله؛ دو چهره، یک اندیشه

کارشناسی داوری بازی گل گهر سیرجان – سپاهان

کرمان، پیشرو در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و فرصت‌های معدنی ایران

فرصت ویژه احیای روابط با اعراب

ایران متحد دارد نه نایب

مجری محبوب: کودکی‌های دهه 60 واقعی‌تر بود

به هیچ زیرساختی برای رفع فیلترینگ نیاز نیست

مانور تل‌آویو در چشم منطقه!

مرد سایه آمریکا را به هم ریخت

چه‌ کسانی به شایعه استعفای رئیس‌جمهور دامن زده‌اند؟

بزک یک تروریست

خرید بزرگ؛ هاشمی‏‌ چگونه مهم‏ترین خرید تسلیحاتی ایران پس از انقلاب را رقم زد

تایم‌لپس زیبا از ایستگاه فضایی بین المللی

موافقت شورای اسلامی شهر کرمان با ایجاد شهرداری منطقه 6

صریح با حامد لک: من مشکل پرسپولیس نبودم!

حامد لک: من مشکل پرسپولیس نبودم!/ نوبت ما به تیم‌ملی نمی‌رسد!

حامد لک: من مشکل پرسپولیس نبودم!/ نوبت ما به تیم‌ملی…

رهاسازی یک آهو در طبیعت کرمان بعد از درمان سرمازدگی

خورشید در فضا ثابت نیست!

لیگ برتر هندبال: ثبت نخستین شکست صدرنشین

خر داغ می‌کنند

مینو خالقی: زنان و دختران نسل z قطعا مطالبات متفاوتی دارند

فصل سوم سریال «گاندو» در راه است

سفر ناسا به عمق جهنم

تا زدن یک تیشرت توسط ربات تسلا

نخستین شکست سپاهان در لیگ برتر هندبال مردان +نتایج هفته هفتم

برای دومین مرتبه شاهد برکناری سرمربی پرسپولیس بودم

هیئت های صلح راهبرد مهم تحقق همدلی در جامعه هستند

لیگ برتر هندبال| ثبت نخستین شکست صدرنشین

پایان کار فرشید اسماعیلی!

شوت به بطری وارد دروازه خروج شد!

ائتلاف براندازان و خالص‌سازان علیه پزشکیان

خزان تورم در پاییز

جولانی پرومکس؛ عروسک خیمه شام بازی

دیپلمات پیشین: گفت‌وگوهای ژنو دیر شروع شد

اندیشکده آمریکایی مطرح کرد: «سوریه» در چشم‌انداز منطقه

تحلیل موضع قالیباف درمورد ضرورت پذیرش قانون توسط جامعه

وزیر ناکارآمد

روایت «فایننشال تایمز» از روز‌های پایانی بشار اسد

علی خمینی: هر اقدام قانونی که شکاف اجتماعی را تقویت کند مشکوک و ممنوع است

راز آتشفشان‌های مهیب قمر مشتری کشف شد‌