کرمان رصد

آخرين مطالب

نیویورک تایمز: دیگر کنترل فرمان در دست کاخ سفید نیست مقالات

نیویورک تایمز: دیگر کنترل فرمان در دست کاخ سفید نیست
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مارک لندلر 28 اکتبر در نیویورک‌تایمز نوشت: در حالی که غبار تجاوز نظامی اسرائیل علیه ایران فرو می‌‌‌نشیند، تحلیلگران و دیپلمات‌‌‌های سابق می‌‌‌گویند که یک چیز واضح است: نقش ایالات متحده در حال تنزل و اسرائیل درصدد پرکردن این خلأ است. این یک تغییر اساسی است. چه در میدان‌‌‌های جنگ در عراق و چه در نشست کمپ دیوید، ایالات متحده مدت‌‌‌هاست که خود را به‌‌‌عنوان بازیگر محوری در خاورمیانه می‌‌‌بیند که جسورانه، اگر نگوییم همیشه با موفقیت، مسیر تاریخ منطقه را تغییر داده است. اکنون، در حالی که اسرائیل حملاتی را علیه دشمنان خود از جمله حزب‌الله لبنان، حماس در غزه و حامی آنها، ایران آغاز کرده، بایدن نفوذ خود را به شدت محدود یافته است. او به‌‌‌جای صلح‌‌‌سازی بزرگ همچون پیشینیان خود، بیشتر درگیر عملیات پاکسازی دیپلماتیک بوده است.
برخی از تلاش‌‌‌های ایالات متحده نشانه‌‌‌هایی از نفوذ را نشان داده است: اسرائیل به هشدارهای آمریکا در مورد حمله نکردن به سایت‌‌‌های حساس غنی‌‌‌سازی یا تاسیسات تولید نفت در ایران، در تلافی حملات موشکی در اوایل ماه جاری، توجه کرد. اما تلاش‌‌‌های در سطح بالاتر، مانند مذاکرات به رهبری آمریکا برای آتش‌‌‌بس با حماس در غزه، موفق به ایجاد پیشرفت نشدند. و ایالات متحده هنوز طرح جامعی را پیشنهاد نداده است که بتواند خاورمیانه را از جنگ فاجعه‌بار در سراسر منطقه بازگرداند. همچنین به نظر نمی‌رسد که آمریکا نفوذ زیادی بر بنیامین نتانیاهو-که درگیری با حزب‌‌‌الله و ایران را تشدید کرده و به عملیات نظامی در غزه ادامه داده است- داشته باشد.
کارشناسان گفتند، هدف نتانیاهو استفاده از انگیزه حملات 7 اکتبر برای نبرد با دشمنان اسرائیل در سراسر جهان است. مدافعان اسرائیل از آن به عنوان فرصتی برای تغییرشکل خطرناک چشم‌‌‌انداز منطقه استفاده می‌کنند. منتقدان می‌گویند که اسرائیل در حال تشدید درگیری است بدون اینکه برنامه‌ای برای آنچه پس از درگیری رخ می‌دهد، داشته باشد.
ولی نصر، یکی از مقامات وزارت امور خارجه در دولت اوباما که اکنون استاد دانشکده مطالعات بین‌المللی پیشرفته جان هاپکینز است گفت: این وضعیت خوبی برای ایالات متحده نیست. جایی که شریک کوچک‌تر در ائتلاف، چشم‌انداز بزرگ‌تری برای منطقه دارد و شریک ارشد در تلاش برای پاسخگویی به رویدادها باقی مانده است. نصر گفت رقبایی مانند چین و روسیه به ناتوانی ایالات متحده در مهار اسرائیل یا مهار درگیری در خاورمیانه توجه دارند. این می‌تواند عزم رئیس‌‌‌جمهور ولادیمیر پوتین برای درهم شکستن اوکراین را عمیق‌‌‌تر کند یا شی جین‌‌‌پینگ، رئیس‌‌‌جمهور چین را برای حرکت علیه تایوان جرات دهد.
علاوه بر این، درگیری گسترده‌تر در منطقه تقریبا به طور اجتناب‌ناپذیری به ایالات متحده سرایت پیدا خواهد کرد. این کشور قبلا کشتی‌‌‌های جنگی را در دریای مدیترانه مستقر کرده تا حزب‌‌‌الله و ایران را بازدارد، کماندوها را در اسرائیل مستقر کرده و به اسرائیل در مقابله با موشک‌‌‌های ایران کمک کرده است. نصر گفت: «عمده فرض اسرائیلی‌ها این است که در جنگ گسترده‌تر، ایالات‌متحده نبرد را انجام خواهد داد. ایالات متحده در حال غلتیدن به درگیری طولانی‌مدت دیگری در خاورمیانه است.»
عدم‌قطعیت انتخابات آمریکا
مناقشه خاورمیانه در دوره‌ای از عدم‌اطمینان سیاسی حاد در ایالات متحده در حال وقوع است. تجاوز اسرائیل به ایران تنها 10 روز قبل از انتخابات ریاست جمهوری صورت گرفت که به نظر می‌رسد رقابت شانه به شانه بین کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در حال رقم خوردن است. هریس با وجود اذعان به اینکه سیاست حمایت ثابت کاخ سفید از اسرائیل باعث ایجاد مشکلاتی برای او در مبارزات انتخاباتی شده است، اما بین رویکرد او و بایدن در مورد جنگ غزه، تفاوت کمی نشان داده شده است.
ترامپ مشکلات خاص خود را با نتانیاهو داشته است که به سال 2020 برمی‌گردد، زمانی که رهبر اسرائیل با تبریک به بایدن به خاطر پیروزی در انتخابات، ترامپ را عصبانی کرد. اما در اظهارات اخیر و در تماس تلفنی با نتانیاهو، ترامپ به شدت از کمپین‌های اسرائیل علیه حماس و حزب‌الله حمایت کرد. ترامپ هفته گذشته در پاسخ به سوالی درباره نتانیاهو به خبرنگاران گفت: بایدن در تلاش است او را عقب نگه دارد. او سعی می‌کند او را عقب نگه دارد، و احتمالا باید برعکس این کار را انجام دهد.» حملات اسرائیل در روز جمعه ممکن است گزینه‌های اسرائیل را قبل از انتخابات باز نگه داشته باشد. یک حمله تهاجمی‌تر ممکن است روابط با دولت آینده هریس را تیره کند. به گفته تحلیلگران، اگر ترامپ پیروز شود، اسرائیل می‌تواند اقدامات تهاجمی‌تری انجام دهد. آنها همچنین گفتند که اگر ترامپ انتخاب شود، انتظار تلاش برای توسعه توافق‌نامه ابراهیم را دارند که بر اساس آن چند کشور حاشیه خلیج فارس روابط خود را با اسرائیل در دوران دولت ترامپ عادی کردند. اما بدون توقف جنگ در غزه و راهی به سوی راه‌حل دو‌کشوری برای فلسطینیان، بعید است عربستان سعودی در جهت اسرائیل حرکت کند.
این تحلیلگران گفتند که در زمان هریس، ایالات متحده به احتمال زیاد «رویکردی یکپارچه» را برای رسیدگی به مشکل اسرائیل و فلسطین و همچنین روابط اسرائیل با همسایگان عرب و مسلمان خود دنبال خواهد کرد. اما ناتوانی بایدن در پیشرفت در این زمینه، نشانه‌ای تلخ به شمار می‌رود. مایکل بی‌اورن، سفیر سابق اسرائیل در ایالات متحده، گفت که به‌رغم اختلاف‌نظر آنها بر سر نیاز به تشکیل کشور فلسطین، بین دیدگاه نتانیاهو و بایدن اشتراکات زیادی وجود دارد.
درگیری به عنوان مقدمه‌ای برای صلح؟
دیپلمات‌ها گفتند که از نظر تاریخی، ایالات متحده توانسته است از تحولات خاورمیانه برای فشار برای تغییر استفاده کند. جنگ یوم کیپور در سال 1973 بذرهای توافق کمپ دیوید بین اسرائیل و مصر را کاشت. اولین انتفاضه فلسطین زمینه را برای مذاکرات صلح در دولت کلینتون فراهم کرد. دانیل سی کورتزر، سفیر سابق آمریکا در اسرائیل و مصر، گفت: مطمئنا، اینجا لحظه‌ای برای امید وجود دارد. ممکن است به خود بگویید: «این فرصتی است برای نزدیک‌‌‌تر شدن به ثبات و صلح منطقه‌‌‌ای.» با این حال، کورتزر گفت آنچه مناقشه کنونی را از مناقشات قبلی جدا می‌کند، هم ماهیت حمله حماس در 7 اکتبر به اسرائیل است و هم تصمیم‌گیری مردد در چند کشور کلیدی، نه فقط در ایالات متحده. در مورد اسرائیل، نتانیاهو هنوز با چشم‌انداز تعقیب قضایی در مورد پرونده‌های فساد روبه‌رو است و او در ائتلافی با وزرای راست افراطی حکومت می‌کند که برخی از آنها درگیری غزه را بهانه‌ای برای بیرون راندن جمعیت فلسطینی می‌دانند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/666439/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلزار وسط پیست آبعلی و نگرانیش از نرسیدن به کنسرت کیش آریان

فصل سوم سریال گاندو در راه است؟

گفت‌وگو با مهدی شریفی بازیکن تیم مس رفسنجان

ورود دادستان بم به معطلی مردم در صف‌های تأمین نفت

این ملی پوش پرسپولیس نسخه گاریدو را پیچید!

کارشناسی داوری بازی پرسپولیس – مس رفسنجان

فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع معدنی استان کرمان

چالش بزرگ تل‌آویو در مواجهه با تاسیسات هسته‌ای ایران

دروغ‌سازی استعفا از کجا آب می‌خورد؟

شماره یکم مجله «گواه»/ امام موسی صدر و سید حسن نصرالله؛ دو چهره، یک اندیشه

کارشناسی داوری بازی گل گهر سیرجان – سپاهان

کرمان، پیشرو در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و فرصت‌های معدنی ایران

فرصت ویژه احیای روابط با اعراب

ایران متحد دارد نه نایب

مجری محبوب: کودکی‌های دهه 60 واقعی‌تر بود

به هیچ زیرساختی برای رفع فیلترینگ نیاز نیست

مانور تل‌آویو در چشم منطقه!

مرد سایه آمریکا را به هم ریخت

چه‌ کسانی به شایعه استعفای رئیس‌جمهور دامن زده‌اند؟

بزک یک تروریست

خرید بزرگ؛ هاشمی‏‌ چگونه مهم‏ترین خرید تسلیحاتی ایران پس از انقلاب را رقم زد

تایم‌لپس زیبا از ایستگاه فضایی بین المللی

موافقت شورای اسلامی شهر کرمان با ایجاد شهرداری منطقه 6

صریح با حامد لک: من مشکل پرسپولیس نبودم!

حامد لک: من مشکل پرسپولیس نبودم!/ نوبت ما به تیم‌ملی نمی‌رسد!

حامد لک: من مشکل پرسپولیس نبودم!/ نوبت ما به تیم‌ملی…

رهاسازی یک آهو در طبیعت کرمان بعد از درمان سرمازدگی

خورشید در فضا ثابت نیست!

لیگ برتر هندبال: ثبت نخستین شکست صدرنشین

خر داغ می‌کنند

مینو خالقی: زنان و دختران نسل z قطعا مطالبات متفاوتی دارند

فصل سوم سریال «گاندو» در راه است

سفر ناسا به عمق جهنم

تا زدن یک تیشرت توسط ربات تسلا

نخستین شکست سپاهان در لیگ برتر هندبال مردان +نتایج هفته هفتم

برای دومین مرتبه شاهد برکناری سرمربی پرسپولیس بودم

هیئت های صلح راهبرد مهم تحقق همدلی در جامعه هستند

لیگ برتر هندبال| ثبت نخستین شکست صدرنشین

پایان کار فرشید اسماعیلی!

شوت به بطری وارد دروازه خروج شد!

ائتلاف براندازان و خالص‌سازان علیه پزشکیان

خزان تورم در پاییز

جولانی پرومکس؛ عروسک خیمه شام بازی

دیپلمات پیشین: گفت‌وگوهای ژنو دیر شروع شد

اندیشکده آمریکایی مطرح کرد: «سوریه» در چشم‌انداز منطقه

تحلیل موضع قالیباف درمورد ضرورت پذیرش قانون توسط جامعه

وزیر ناکارآمد

روایت «فایننشال تایمز» از روز‌های پایانی بشار اسد

علی خمینی: هر اقدام قانونی که شکاف اجتماعی را تقویت کند مشکوک و ممنوع است

راز آتشفشان‌های مهیب قمر مشتری کشف شد‌