نقش تنوع زمینشناختی در توسعه و آینده پایدار
علمي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - ایسنا / نقش تنوع زمینشناختی در توسعه و آینده پایدار با همکاری سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، انجمن ایرانی ژئومورفولوژی و مؤسسه جغرافیایی دانشگاه تهران بررسی شد.
دکتر نازنین بدری، مدیر پژوهش و مسؤول مطالعات ژئوپارک سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی در نشست «از ژئودایورسیتی تا ژئوپارکهای جدید در ایران» به اصول و مفاهیم و ارزش ژئودایورسیتی ( تنوع زمین شناختی) به عنوان اساس و شالوده بایودایورسیتی ( تنوع زیستی ) پرداخت و فعالیتهای انجام شده این سازمان را طی دو دهه در زمینه مطالعه میراث و ژئودایورسیتی و ژئوپارکها در کشور ارائه داد.
وی در ادامه درخصوص نقش سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور به عنوان مرجع ملی شناسایی و ظرفیتسنجی ژئوپارکهای کشور، در تهیه نقشههای 1:250000 ژئوتوریسم، تهیه اطلس میراث زمین شناختی کشور، پتانسیلیابی 30 محدوده دارای ظرفیت بالقوه برای ژئوپارک ملی و بینالمللی در کشور و همچنین مطالعات استانی به عنوان یکی از شاخصهای اختصاصی سازمان اشاره کرد.
دکتر مهران مقصودی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران به عنوان دبیر نشست توضیح داد: ژئو دایورسیتی یار خاموش تنوع زیستی و هچنین توسعه پایدار است که در واقع پایه و اساس تمام فعالیتها روی کره زمین است و حفاظت آن باید در راس اهداف کشورها قرار گیرد، زیرا حفاظت از پدیدههای زمینشناختی متنوع که قابلیتهای مختلف دارد، باعث تنوع زیستی و تنوع فعالیتها در کره زمین شده و بر تنوع فرهنگی نیز اثر میگذارد. ارج نهادن به این روز و توجه به حفاظت زمینشناختی بسیار ضروری بوده و لازم است توجه بیشتری به آن شود و برگزاری نشستی در این روز سبب توجه مردم، مسؤولان و تصمیم سازان به اهمیت تنوع زمین شناختی در توسعه پایدار میشود.
این نشست با همکاری سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، انجمن ایرانی ژئومورفولوژی و مؤسسه جغرافیایی دانشگاه تهران در محل دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران برگزار شد.
همچنین در این نشست تخصصی، دکتر مجتبی یمانی، رئیس انجمن ایرانی ژئومورفولوژی با ارائه «گزارش فعالیتهای انجمن ایرانی ژئومورفولوژی در معرفی ژئودایورسیتی»، دکتر داود مختاری عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز و رئیس مرکز پژوهشی ژئوتوریسم با عنوان «تنوع فرایندهای ژئومورفولوژیکی اساس تنوع زمینی»، دکتر رضا خوش رفتار عضو هیأت علمی دانشگاه زنجان با عنوان «مقایسه جایگاه ژئودایورسیتی و بایودایورسیتی»، دکتر رضا اسماعیلی عضو هیأت علمی دانشگاه مازندران با «مروری بر تکنیکهای ارزیابی ژئودایورسیتی» و دکتر مهران مقصودی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با عنوان «خدمات ژئودایورسیتی شالوده توسعه پایدار» به ایراد سخنرانی پرداختند.
به نقل از سازمان زمینشناسی، موری گری از دانشگاه کویین مری لندون و خوزه بریلها از دانشگاه مینهو پرتغال از اندیشمندان و پیشکسوتان ژئودایورسیتی در جهان با ارسال پیام ویدئویی در این نشست، ضمن برشمردن اهمیت ژئودایورسیتی و لزوم حفاظت از آن در جهت انتقال به نسل آینده، از برگزارکنندگان این نشست تشکر و قدردانی کردند.
-
سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۰:۲۲
-
۱۲ بازديد
-
-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/662253/