کرمان رصد

آخرين مطالب

به یاد حبیب مقالات

به یاد حبیب
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در ساندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حبیب محبیان، یکی از آن دست خوانندگانی بود که سرانجام در سال 88 به دنبال چراغ سبز دولت احمدی‌نژاد به ایران بازگشت اما نه‌تنها نتوانست فعالیت حرفه‌ای خود را ادامه دهد که حتی یک بار د حین ساخت یک موزیک‌ویدئو بازداشت شد و اگرچه خیلی زود آزاد شد اما قصه ناکامی‌ها ادامه یافت و در نهایت نیز از دنیا رفت. احتمالاً به همین دلیل هر بار که دولت‌های مختلف ازجمله احمدی‌نژاد، رئیسی و روحانی، سراغ بحث نخ‌نمای بازگشت هنرمندان خارج از ایران رفتند، مرور تجربه ناکامی‌های حبیب، ماجرا را از حیث جدی بودن خارج می‌کرد. هنرمندان ایرانی خارج از کشور نه‌تنها به ایران بازنگشتند که در این سال‌ها بسیاری از آنان که فعالیت‌شان را پس از انقلاب در ایران آغاز کرده بودند هم از کشور خارج شدند مانند شادمهر عقیلی، محسن نامجو، حمید طالب‌زاده و برخی دیگر. سازندگی در این گزارش به مناسبت سالروز تولد حبیب، خواننده ایرانی در 4 مهر 1326 به این موضوع و حاشیه‌های آن پرداخته است.
«شارلاتانیسم» بزرگ‌ترین مانع حبیب
حبیب محبیان وقتی به ایران بازگشت، امید حضور در بازار موسیقی داخلی را داشت اما همواره دو برچسب همراه او بود که مانع فعالیت او می‌شد: «خواننده‌ لس‌آنجلسی» و «خواننده‌ پیش از انقلاب». محمد محبیان، فرزند حبیب معتقد بود که پدرش به دلیل وجود پدیده‌ای به نام «شارلاتانیسم» در ایران نتوانست کار کند. «افرادی در دوروبر حبیب قرار گرفتند که باعث شدند او نتواند روند رسمی فعالیت‌هایش را طی کند. قطعاً خیلی‌ها از اینکه حبیب در ایران کار کند، متضرر می‌شدند و همین باعث شد از هر کاری برای خراب کردن حبیب استفاده کنند. حبیب انسان ساده و دل‌پاکی بود و خیلی‌ها برای سوء‌استفاده از او خودشان را به پدرم چسباندند. حتی خیلی‌ها از زبان او مصاحبه کردند و به خودشان اجازه دادند که سخنگوی وی باشند. فضای وحشتناکی برای او درست شد. به قدری حاشیه‌ها و سوء‌استفاده‌ها از حبیب زیاد شد که ماجرای فعالیت‌اش زیر داستان این سوء‌استفاده‌ها قرار گرفت». بنابراین با وجود نزدیک شدن افراد دولتی چون اسفندیار رحیم‌مشایی و طرح وعده‌های گوناگون و حتی امضای احمدی‌نژاد پای نامه‌ای درباره مجوز به او، گره‌ای باز نشد و در نهایت نیز بهار سال 1395 بر اثر ایست قلبی درگذشت.
معطلی 10‌ ساله سامان
سامان، خواننده دیگری بود که در دوره احمدی‌نژاد به امید فعالیت هنری به ایران بازگشت اما بعد از مدتی وقتی برای دریافت مجوز به درهای بسته برخورد کرد دوباره ایران را ترک کرد. او با کم‌رنگ کردن فعالیت‌هایش در خارج از کشور تلاش کرد تا مقدمات کار هنری‌اش در ایران فراهم شود، بنابراین در سال 1391 توانست کنسرتی هم در جزیره قشم برگزار کند. تلاش‌های او اما تا سال 97 برای دریافت مجوز آثارش بی‌نتیجه ماند و در نهایت مهرماه سال 1400 پس از یک دهه بلاتکلیفی، دوباره ایران را ترک کرد. امیرارژنگ کاظمی که با نام هنری سامان، شناخته می‌شود، در نخستین اظهارات خود پس از ترک ایران گفت: «من گله‌مندم فقط به خاطر اینکه چندین سال در صف مجوز ماندم و به من مجوز ندادند. ای‌کاش زودتر می‌گفتند تو مجوز نمی‌گیری که لااقل زودتر از ایران خارج شوم و از نظر اقتصادی، ضرر نکنم. من سه بار درخواست تجدیدنظر کردم برای دریافت مجوز، ولی هر سه بار، رد شدم و گفتند، اگر بخواهیم به شما مجوز دهیم باید به همه خوانندگان لس‌آنجلسی مجوز بدهیم و هر وقت همه خوانندگان آن طرفی مجوز گرفتند، شما هم مجازی!»
سیاوش قمیشی، بهروز وثوقی و دیگران
بیژن مرتضوی، سیاوش قمیشی و معین، خوانندگان دیگری بودند که در دولت‌های مختلف ازجمله دولت احمدی‌نژاد بحث بازگشت آنان بالا گرفت و حتی روایت‌هایی از علاقه محمود احمدی‌نژاد به این خواننده ایرانی وجود دارد و اینکه در یکی از سفرهایش در نیویورک قصد داشت او را در هواپیمای خود به ایران برگرداند! با این حال آنچه در بطن حوادث اتفاق افتاد طور دیگری بود. بیژن مرتضوی در دوران خاتمی به دنبال دریافت مجوز آثارش در ایران بود، حتی رفت‌وآمدهایی داشت و مذاکراتی هم با یک شرکت معروف نشر موسیقی انجام داد اما در نهایت او هم نتوانست به خواسته‌اش برسد. صحبت درباره بازگشت شخصیت‌های هنری خارج از ایران که قبل از انقلاب فعالیت‌های هنری داشتند در دولت رئیسی هم ادامه یافت و اسماعیلی، وزیر ارشاد از حضور معین در ایران استقبال کرد و گفت: «آقای معین هم یک ایرانی هستند و هر زمان که بخواهند می‌توانند وارد ایران شوند و اجراهایشان هم تابع قوانین کشور باشد. ولی از طرفی مثلاً یکی از بازیگرانی که قرار بود به ایران برگردد شاکی خصوصی داشت و این موضوع دیگر ربطی به حاکمیت ندارد».
همچنین محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی وقت کشور در زمان رئیسی از امکان حضور بهروز وثوقی در ایران سخن گفت: «واقعیت این است که ما چنین محدودیت‌هایی نداریم و در چارچوب قانون می‌توانند به کشور بازگردند و مشغول کار شوند. مثلاً آقای بهروز وثوقی می‌توانند به ایران بازگشته و کار کند، ممانعتی وجود ندارد که ما نتوانیم آثار این افراد را ببینیم». اما تجربه حضور حبیب و سامان در دهه‌های گذشته، نشان داد که نه تلاش خوانندگان برای بارگشت به بار می‌نشیند و مسئولانی که از آن حرف می‌زنند توان و عزم جدی برای ایستادن پای این حرف‌ها دارند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/658628/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استعفای نکونام از تیم استقلال

مردم رفسنجان در نیمه نخست امسال 6740 واحد خون اهدا کردند

ضرورت حذف برنامه‌های توسعه «خودرومحور» در بافت مرکزی تهران؛ رشد اقتصاد کشور در گرو رونق صنعت ساختمان است

استودیوی شبکه 13 اسرائیل در هنگام حمله موشکی حزب‌الله به تل‌آویو (زیرنویس فارسی)

سریال طوبی چند قسمتی است| سریال طوبی چه ساعتی پخش میشود

«شهداد کرمان» قهرمان مسابقات فوتبال مجتمع‌های دانش‌آموزی سازمان جوانان جمعیت هلال احمر‌

روایت روزنامه نگار اسرائیلی از «دو هدف تل‌آویو در لبنان»

چرا ماه در افق بزرگ‌تر به نظر می‌رسد؟ / یک معمای حل نشده

حنیف عمران زاده: اشتباهات داوری علیه ما بوده است؛ امیدوارم فردا هواداران‌مان سنگ تمام بگذارند

جزئیات اولین کنگره ملی شهید حاج‌علی محمدی‌پور در رفسنجان تشریح شد

اولین دوره مسابقات شطرنج «سردار دلها» در رابر برگزار می‌شود

آزادی 26 زندانی با مرخصی پایان حبس در کرمان

غبارروبی گلزار‌های شهدای سیستان وبلوچستان در اولین روز هفته گردشگری

آیین غبارروبی و عطرافشانی گلزار شهدا شهرکرد

اظهارات مدیر کل صمت استان کرمان پیرامون دوگانگی درصد پرداخت حقوق دولتی معادن در قوانین

رایگان شدن اتوبوس برای دانش‌آموزان کرمانی

ببینید | به احترام شهدا

برای حفاظت از بافت مرکز پایتخت بابد خودرو را حذف کرد

آئین غبارروبی گلزار شهدای شهر جعفریه قم

چالش FATF در دولت چهاردهم

واشنگتن‌‌پست: لحن پزشکیان متفاوت بود

بخش‌هایی از نطق پزشکیان که خبر ساعت 14 تلویزیون نپسندید!

طبس در کدام استان است| جزئیات شهرستان طبس/ قطعه‌ای برای حادثه معدن طبس

سیاره نهم اصلا سیاره نیست!

ادامه روند اجرای خط انتقال آب رفسنجان و کرمان

افسر فاضلی شهربابکی نویسنده دفاع مقدس

همسر جدید پژمان جمشیدی کیست؟ | پژمان جمشیدی از همسرش رونمایی کرد

تأخیر در حدنگاری موقوفات موجب تضییع حقوق وقف می‌شود

اصلاح 13 نقطه حادثه خیز استان

برگزاری دربی فقط به نفع صداوسیما است

سریال غریبه چند قسمت است| تمامی جزئیات سریال غریبه

ساخت سکوی زنجیره تامین صنعت غذا

غبار روبی گلزار شهدای استان

خشم مقدس مردم دیار مقاومت ازجنایات رژیم کودک کش صهیونیستی در لبنان و غزه

رئیس جدید زندان بم معارفه شد

افزایش250 درصدی اعتبارات حوزه گردشگری در کرمان

افتتاح طرح‌های محرومیت زدایی در کهنوج

آغازنصب نخستین پلاک تلفیقی منازل شهرستان کرمان

دادستان کرمان : ٢6 زندانی با مرخصی پایان حبس آزاد شدند

یادواره 12 شهید محله طالقانی کوهبنان برگزار شد

اعطای بخشی از اعتبارات برای پرداخت تسهیلات به واحد‌های کوچک و متوسط در کرمان

آیین غبارروبی و عطر افشانی گلزار مطهر شهدای گناوه برگزار شد

اصلاح 13 نقطه حادثه‌خیز جاده‌ای در کرمان

مخالفت سیاسی مجلس با دولت

پرواز «قادر1» به وقت طوفان‌الاقصی

جنگ سوم اسرائیل و لبنان

ما دعوا نداریم ولی آنها دارند

میدل ایست آی: پشت پرده سیاست منطقه‌ایِ جدید عربستان چیست؟

کریستیانو رونالدو |کریستیانو رونالدو؛ بازیکنی بی‌همتا/ رونالدو باید می‌رفت!

بمب اتمی نجات‌بخش می‌شود؟